Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Számítógép elérése másik géprõl.


vacsak

Recommended Posts

vacsak

Sziasztok,

 

Külföldön vagyok és az otthoni gépemről szükségem lenne néhány dologra. A kérdésem az lenne, hogy ha otthon bekapcsolják a gépemet akkor van-e rá mód, hogy innen betudjak lépni az otthoni gépembe?

 

Köszi

Link to comment
Share on other sites

payskin

A kérdés az, hogy akik otthon vannak, mennyire értenek a dolgokhoz. Távoli asztali kapcsolatnak hívják (Start menü --> Kellékek).

 

Előbb azonban engedélyezni kell az otthoni gépen (Vezérlőpult --> Rendszer --> Távoli használat --> Távoli asztal), majd hozzá kell adni a kívánt felhasználót, akit be akarunk engedni, kivéve, ha rendszergazdai jogkörrel rendelkezik, mert akkor ez automatikusan megtörténik. A felhasználónak jelszóval kell rendelkeznie, ha tehát korábban nem volt jelszavad a Windows eléréséhez, akkor azt is be kell állítani (Vezérlőpult --> Felhasználói fiókok).

 

Ha ez mind teljesült, akkor már csak a 3389-es számú portot kell megnyitni az otthoni biztonsági szoftvereken, mert azon keresztül zajlik az adatforgalom, valamint természetesen tudnod kell az otthoni géped IP-címét.

 

Alternatív megoldásként létezik egy csomó másik szoftver, amelyek közül azt hiszem a legnépszerűbb és legegyszerűbb a LogMeIn, de ehhez is biztosan szükséges némi előzetes konfiguráció.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Adani

A LogMeinhez nem kell az tûzfalon is át tud menni. Viszont fájlokat nem lehet vele küldeni ( csak a fizetõssel). Ha fájlokat is kell küldeni akkor javaslom az UltraVNC-t, ott ezt is lehet. A Távoli Asztal másik hibája, hogy mikor valaki bejelentkezik akkor a gépen kilépteti a felhasználót, vagyis nem látja, hogy távolról mit turkálnak a gépen ( ez néha amúgy hasznos). A VNC és a LogMein nem így tesz, ott ha külön nem kéred akkor nézheti is, hogy mi történik ( ez jó ha el kell magyaráznod valakinek, hogy pontosan mit kell csinálni, közben akár magyarázhatod neki ( MSN, Skype), hogy éppen mit csinálsz.

 

Van egy másik hasznos jószág, amivel az IP probléma is megoldódik az pedig a LogMein Hamachi. VPN kapcsolatot épít ki a gépek között, ami egyrészt jó, mert biztonságos titkosított kapcsolat másrészt pedig a kliensprogramot ha felteszed akkor egyszerûen meghatározható az IP címe is, mert kap egy virtuálisat. Hálózati játékoknál nagyon hasznos, így nem kell pepecselni a routerekkel meg a tûzfalakkal, hanem úgy mûködik minden mintha helyi hálózaton lennétek.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Most nem azért, de mind a Skype, mind a Messenger tud fájlt küldeni. Csak oda kell ülni a géphez.

Sõt, ha már ott ül valaki, akkor email-ben is el tudja küldeni.

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Sziasztok!

Mekkora minimális sávszélesség kell a távoli eléréshez?

Létre lehet hozni egy olyan parancsikont amivel ki-be lehet kapcsolni a távoli segítségnyújtás/asztal funkciót a kliens gépen vagy csak az említett programokon keresztül lehetséges ez?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

A távoli eléréshez nem kell nagy sávszélesség, elvileg gyengébb felbontással és lassabb frissítéssel akár egy 56kbps vonalon is elmegy. A fájlok mozgatása a vágólapok között már egy másik kérdés.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

GPRS kapcsolattal simán ment a TeamViewer. Nem lesz gond.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Pingvinke

Arra lennék kíváncsi, hogy e-mail cím alapján IP-címet le lehet-e kérdezni?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Az SMTP szerverét persze, de azzal nem mész sokra.

Link to comment
Share on other sites

Pingvinke

De az IP-jét nem lehet?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Az SMTP szerver IP-jét a címébõl kinyerheted, a feladóé ismeretlen, csak a szerver ismeri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...