Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dátum a képen


Erika65

Recommended Posts

Erika65

Én azt szeretném, hogy, ha számítógépre felteszem a fotóimat akkor a képeken látszódjon a dátum.

Tud valaki segíteni? Finepix A 345-ös fényképezõgépem van, mit kellene beállítanom? :S

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

"Gyárilag" valószínûleg sehogyan sem. Ugyanis a digitális fényképeknél sok értelme nem lenne ezeket "beleégetni" a fotókba, hiszen az EXIF tartalmazza a szükséges információt - sõt sok minden mást is.

Ha mégis szeretnéd a képen megjeleníteni a készítés dátumát, akkor ajánlom figyelmedbe a - többek között erre is kiválóan alkalmas - FastStone Image Viewer programot.

Miután a képeket feltöltöd a számítógépre, nyisd meg a fotókat tartalmazó mappát a FIV-vel, majd használd az Eszközök :nyíl: Kötegelt konvertálás / átméretezés funkciót. A További beállítások használata... bejelölése után megjelenik egy További beállítások gomb. Az ennek megnyomása után megjelenõ ablakban válaszd ki a Szöveg fület, majd a Szöveg használata kipipálása után a szövegmezõben jelöld ki a Sample-t, és a Változó beillesztése segítségével "írd be", hogy mit is szeretnél látni a képen: teljes dátum és idõ, csak a dátum (ezt részenként kell összeraknod) stb.

Utána (vagy még elõtte) be tudod állítani, hogyan jelenjelen meg a dátum (és idõ) a képen: elhelyezkedés, betûtípus, -méret, -stílus, -szín, keret, átlátszóság stb.

Zárd be az ablakot, válaszd ki, hogy a képeket, amelyeket szeretnél így feliratozni, és azt, hogy hova másolja az új képeket. Legalábbis azt nem igazán javaslom, hogy felülírd az eredetieket, mert a késõbbiekben nagyon macerás eltávolítani az "idõpecsétet".

Link to comment
Share on other sites

Erika65

Köszönöm Giraffe, hogy segítettél.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
viragszal

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet utólag bármilyen dátumot rászerkeszteni képekre internetről letölthető képszerkesztő programmal?

Sürgős lenne!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Pl. az IrfanView-val. Kijelölsz a képen egy területet, Edit -> Insert text into selection (vagy ugyanez magyarul), mire feljön egy ablak, ahol szerkesztheted a szöveget ízlés szerint.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Vagy másik nagy kedvenc, a FastStone Image Viewer (http://faststone.org/FSViewerDetail.htm), aminek a konvertáló funkciójában van olyan lehetőség is, hogy tetszőleges szöveget lehet ráírni a képre, ráadásul a szöveg lehet az EXIF-változó is, például a kép készítésének dátuma és időpontja.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Azt hiszem, ezt az Irfan is tudja, csak nem akartam beleásni emiatt. Meg ha mindent leírunk itt, hol marad a felfedezés öröme? :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...