Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CMD vagy EXE nyitása .html-bõl


mark.budai

Recommended Posts

mark.budai

Sziasztok! Egy offline HTML-ből szeretnék nyitni egy CMD vagy egy EXE filet (nekem mindegy hogy CMD vagy EXE, meg tudnám oldani mindkettővel). Ezt ha meg lehet, milyen parancs(okk)al tudnám megoldani? A választ előre is köszölöm. Nekem PHP nem lenne jó, mert azt nem ismerem annyira, tehát HTML-ben kellene.

Link to comment
Share on other sites

szpetya

Ha offline akarod a saját gépeden akkor

 

<a href="file://C:\mappa\mappa\valami.exe">egy exe file megnyitasa</a>

 

lényeg hogy tudni kell a pontos elérési utat.

Üdv

P

Link to comment
Share on other sites

mark.budai

Köszi szépen a gyors választ. Csak a kérdésbe nem írtam le valami fontosat, úgy is meg lehet csinálni Mozilla Portable böngészővel, hogy ne kérdezzen rá, hogy menteni akarod-e, hanem egyszerre azt a filet nyitná meg? Vagy ahhoz Delphi/Pascal kéne?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ha ez mûködne, amit szeretnél, csinálhatnék olyan HTML oldalt, ami leformatálja a merevlemezedet vagy mondjuk törli az összes partíciódat, aztán átküldeném, hogy nézd meg, milyen klassz, és te nagyon csodálkoznál. Ezt hívják biztonsági résnek, szerencsére nem létezik.

Link to comment
Share on other sites

mark.budai

Ez igaz, erre én is gondoltam, de a böngészőt nem lehet beállítani? Azért még megnézem majd ( Portableapps.com cuccos Mozilla Firefox portable.) Nekem azért kéne, mert egy XP-t alakítok át, aminek 1-ik extrája, hogy telepítés közben feltelepíti a flash 9-et, beindul ez a portableapps.com-os FireFox és kezdőoldalnak egy offline html be van állítva(ami a CD-n van), van ott 3 .swf játék, Total Commander Portable, VLC Media Player Portable(amíg beindul a böngésző, addig egy regedit hozzárendeli a .swf fileokat a FireFox-hoz), és lehet játszani.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
[OP]Destroy-man

Bár már régi a téma, de azért ez sajnos nem teljessen igaz amit írtál Balázs. Én egy képfeltöltő modult akartam használni a saját weblapomon, de aztán végüli azt kihagytam, mert az istennek sem találtam meg azt a részt, ahol a fájlnevet generálja. :)

 

A lényeg viszont az, hogy a script a kliens gépen fut le, mégpedig a következő képpen:

A feltöltő kijelőli a fájlt amit fel szeretne tölteni. Utána a script nem a szerverre tölti az anyagot, hanem a kliens gépen létre hoz egy mappát (az általam meghatározott helyen), ahol feldolgozza a képet, elmenti ugyan oda, és azt másolja fel a szerverre, majd törli a fájlokat (a format parancsot nem probáltam, de az összes fájl törlése az adott meghajtón működik). A kódot átalakítva működött a letöltés is, sőt még a futtatásra is sikerült rászedni, s mivel a gépen van a tartalom így meg sem kérdezi, hogy futtatom-e. Mindez ASP.NET, és C# társaságában készült.

 

Ja és offlineba nem működik ez, mint ahogy azt a kérdező szeretné.

 

Működik. <KGigi>

Link to comment
Share on other sites

payskin

Sajnos ez innentõl a hiszem, ha látom kategória. Kezdjük ott, hogy hogy fut bármilyen C#-ban írt kód a gépemen, ha nincs fent rajta a .NET?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Hackintoshon mûködött a weblap (SQL lekérdezések is C#-ban vannak benne), úgyhogy a gépeden nem kell .NET, ellenben a serveren mindenképp kell, hogy legyen. A C# kód a serveren fordítódik le, és a gépeden ActiveX-szerûen hajtódik végre, vagy belefordítja az eredményt az ASPX-be. Attol függõen, hogy mit tartalmaz a C# kód. :)

 

ITT van a kód, amit ha alaposan végignézel, fájlokat készít a gépedre. A Java részével nem kell foglalkoznod, az csak az átméretezést hajtja végre. Egyébként nem lenne nehéz ezt átírni ugy hogy a bejövõ képfájl helyett (amit kitallozhatsz) fixen egy másik fájlt másoljon az adott helyre. A futtatás megoldása sem nagy ördöngösség.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Mi mi mi?!?!? :pislog:

 

Egy szót nem értek.

 

Valami vagy a szerveren fut, vagy a kliensen. Olyan nincs, hogy itt fordítódik le, és ott fut. Mire fordítódik le a .NET kód a szerveren, ami .NET nélkül tud futni nálam? ActiveX-szerűségre? Ne már... és mit csinál, ha Firefoxban nézem, amiben nincs Active-szerűség-futtató-bindzsi? :P

 

A kód, amit belinkeltél, egy sima fájlfeltöltés, kép tárolása a szerveren, majd annak manipulálása. Egy árva állomány nem jön létre kliens oldalon.

 

Ez így elsőre nagyon nem nyert ám.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...