Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Avast!


Bojcsev Péter

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
mrszitya

Megemlíteném az Avast felhasználóknak, hogy megjelent a 4.8-as verzió. Tesztelték az új Windows-os szervizcsomagokkal is.

 

Főbb újdonságai: rootkit és anti-spyware védelem, illetve az önvédelmi modul.

 

http://avast.com/eng/avast-4-home_pro-revision-history.html

Link to comment
Share on other sites

die nadel

@mrszitya! Köszönet a tájékoztatásért!

 

Automatikusan nem frissíti a 4.7-et 4.8-ra, viszont ha letöltitek a 4.8 Home Edition-t vagy a 4.8 Professional Edition-t, elindítjátok a telepítést és a fájlok cseréjét választjátok akkor felülírja a 4.7 fájljait és fut a 4.8 a 4.7 serialjával tovább, nem kell hozzá új serial. Mindkét fajtából (home és professional) van magyar nyelvû az oldalon.

Link to comment
Share on other sites

Penn
..Fõbb újdonságai: rootkit és anti-spyware védelem, illetve az önvédelmi modul....

Most már csak az lesz a kérdés, hogy mennyire hatékonyak ezek az újonnan beépített védelmek. Errõl lehet tudni valamit? Azért kérdezem mert én is egy ingyenes programban gondolkodom (elsõ helyen az avast!-tal), csak eddig az volt a gondom, hogy nem találtam a vírusvédelem mellé egy hatékony és állandó védelemmel is rendelkezõ (ingyenes) anti-spyware-t.

Link to comment
Share on other sites

egertom

Üdvözlet!

Én eddig a 4.7 mellett használtam a Spybot S/D-t, gond nélkül.

Most frissítettem a 4.8-ra , s eddig (2-3 órája) semmi összeakadást nem tapasztaltam a fenti kémgyilkossal!

Csak ajánlani tudom.

T.

Link to comment
Share on other sites

die nadel
Kérdés:- a 4.8 mellett is mehet a Spybot S/D??

Nyugodtan. Nekem megy mellette a Windows Defender és az Ashampoo Antispyware 2. Nem zavarják egymást. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

eurolac

Sziasztok! Én az óra melletti Avast ikonra jobb egérgombbal kattintottam, és ott kiválasztottam a frissítés - programfrissítés lehetõséget (iAVS alatt), és úgy felfrissítette magát automatikusan 4.8-ra. (Avast free)

Biztonság kedvéért feltettem mellé a ThreatFire-t, úgy látom vele sem akad. Talán tudtam én is segíteni. Üdv.

Link to comment
Share on other sites

szg
..Főbb újdonságai: rootkit és anti-spyware védelem, illetve az önvédelmi modul....

Most már csak az lesz a kérdés, hogy mennyire hatékonyak ezek az újonnan beépített védelmek. Erről lehet tudni valamit?

Mivel csak tegnap jelent meg az új verzió, szerintem túl sokat még nem lehet tudni, hogy mennyire hatékonyak, hacsak valaki nem volt annyira "ügyes" és össze nem szedett tegnap óta valamit, amire az Avast közbelépett vagy éppen nem. :) De az önvédelmi modulról viszont már annyit elmondhatok, hogy korábban egy egyszerű scripttel úgy ki lehetett lőni a szolgáltatásait, registry bejegyzéseit, és rezidens moduljait, hogy meg sem mukkant (az, hogy ez előny-e vagy hátrány, az már szubjektív megítélés kérdése). Most pedig már nem adja meg magát olyan könnyen. :) Védi a fő szolgáltatását, registry bejegyzéseit, stb., amíg ezt a védelmet ki nem kapcsoljuk.

Link to comment
Share on other sites

MERNOK

Feltelepítettem az új verziót. Amikor a nem rendszergazda fiókban elindítom a Microsoft Outlook levelezőt, akkor az AVAST ide vonatkozó 8. modulja nem indul el. A rendszergazda fiók esetében elindul, felugrik az ablak is. Mi lehet az oka?

Link to comment
Share on other sites

Bojcsev Péter

Apró változtatások, de elõnyére válnak/váltak. Infoim szerint (többet egyelõre nem mondhatok) az ötös verzió, ami augusztus vége felére várható nagy áttörés lesz! Bizony bizony a Kasprsky-t, a Bitdefender-t és McAfee-t célozták meg, hogy azok közelébe vagy éppen mellé zárkózzanak fel. És ez érvényes az ingyenes Home(otthoni) változatra is. Az nem lesz "mostoha testvér" a Pro mellett! Néhány kép a már most is jól látható kisebb, külsõ megjelenésbeni változtatásokról. Végre eltüntették azt a - számomra - gagyi autórádiós külsõt. A többi már meglévõrõl meg úgy is tudtok már. Az Eszközök -- Beállítások legördülõ menüibõl lehet mindent elérni.

1. kép < > 2. kép < > 3. kép < > 4. kép

Link to comment
Share on other sites

die nadel

Ezek biztos, hogy az Avast! 5-rõl készült képek?

Csak azért, mert semmi újat nem látok és ez a skin letölthetõ innen sok más skinnel egyetemben. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

zvaragabor

Ez nem skin, ez csak egy skin nélküli felület. Nekem is ez van beállítva. Igaz a pro van, Home-nál nem tudom, hogy át lehet-e váltani erre. Próbája ki valaki legyen szíves. Vegyétek ki a pipát az Avast beállítások > Közös > "Skin engedélyezése az egyszerû felhasználói felülethez" elõl.

Link to comment
Share on other sites

die nadel

Igazad van, ez nem skin.

Szerintem ez a home-ban is elérhetõ, bár nekem is pro van. :D

Link to comment
Share on other sites

Yosido
Ezek biztos, hogy az Avast! 5-rõl készült képek?

Nem. Történetesen ezt biztosan tudom. Ezek a mostani 4.8 verzió képei és kezelõ felületei. Látszik a változás/ változtatás és az út iránya az ötös verzió felé. Nekem is vannak infóim, de nem publikusak. Annyit azért elárulhatok, hogy tényleg nagy áttörés lesz. A sógorom, ahol dolgozik ott napi kapcsolatban vannak a "kis cseh céggel" (avast!-tal) és be is segítenek néhány dologban. Lesz egy-két meglepi az ötös verzióban, ami teljesen új még a palettán, de nagyon hatékony megoldás. De ez csak az egyik újdonsága lesz. Na de majd minden kiderül. Nagy a titkolódzás ami érthetõ is.

Link to comment
Share on other sites

numerus

A mai frissítés után nekem is ez a kezelõ felület jött elõ. Eddig nem ez volt hanem az az autórádiós szerû és nem is tudta ezt beállítani. Ez jobban tetszik. Most át tudom állítani ha akarom, de eddig nem lehetett ilyet csinálni. Nekem Home Edition-om van.

Link to comment
Share on other sites

numerus

Szeretném megkérdezni, hogy ismeri-e valaki közületek ezt a programot? Lehet-e használni az avast! mellett kémprogram védelemként? Ennek is van valós védelme és azért kérdezem, mert nem szeretnék egy össze akadást az avast! és az a-squared Anti-Malware között.

Köszi a válaszokat elõre is.

Link to comment
Share on other sites

die nadel

Én ennek a free verziójával nézem át idõnként a gépet és nem akad össze az Avast!-tal, de a free.nek nincs állandó védelme. Viszont használom állandó védelemmel az Ashampoo Antispyware 2-t (ami az A-squared Anti-Malware klónja volt annak idején) és nincs probléma velük.

Link to comment
Share on other sites

Zira

Én is én is én is!

Hogy az avast! is meg legyen dícsérve. VB 100 :lol: és még egy szer > Katt <

Link to comment
Share on other sites

MERNOK

Kábeltévés internetet használok. Az Avast frissítés beállításaiánál a kettõ közül mit jelöljek be:dial-up modemmel kapcsolódok, vagy állandó kapcsolatban vagyok az internettel?

Link to comment
Share on other sites

Zira
Kábeltévés internetet használok. Az Avast frissítés beállításaiánál a kettõ közül mit jelöljek be

Én is kábeltévés intenetet használok. Én rögtön az ' Állandó kapcsolatban vagyok az internettel' beállítást választottam és így megy az avast! már másfél éve gond nélkül. Megkérdeztem idõközben egyszer az UPC technikai szolgálatot és ott is azt mondták, hogy erre kell beállítani és így jó. > Katt <

Link to comment
Share on other sites

cyborg

@ MERNOK

Idézet:"..Dial-up vagy terminálcsatlakozás. Ilyen típusú kapcsolatról akkor beszélünk, ha olyan szolgáltatóval állunk összeköttetésben, aki nincs közvetlen kapcsolatban az Internettel és jelszó küldéssel kér kapcsolatot, .... Itt jelszókérés is kell, mert minden egyes csatlakozáskor kéri az a rendszer amit a szolgáltatód ad (UPC-nél nem így működik szerencsére) és be kell állítani a Kapcsolat Varázslóval az Internet kapcsolatot ahova szintén kell a szolgáltató által megadott jelszó. Régen én is használtam avast!-ot EnterNetes szolgáltatóval és akkor ezt a dial-up modemeset kellett bejelölni, mert valami tizen valahány karakterből álló jelszót adott a szolgáltató és azt be kellett írni az Internet beállítások/ Kapcsolat varázslóba és meg kellett adni és bejelölni a Vezérlőpupult/ Internetbeállítások/ Kapcsolatok/ > 'Mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása' elé pedig betenni a pipát. Az avast!-ba is be kellett írni ezt a jelszót, mert ezzel kapcsolódott amikor elindította az automatikus frissítést. Persze nem betárcsázós volt ez az internet kapcsolat, de minden egyes csatlakozáskor meghívta a szolgáltatómat ezzel a bejelentkező jelszóval. UPC-nél egyszerűbb és teljesen máshogyan is működik a rendszerük.

Jó az amit @ Zira javasolt. Állítsd be úgy és nem lesz gond.

Link to comment
Share on other sites

MERNOK

A védelmi szint esetében elég a normál, vagy állítsam be magasra?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
die nadel

Az a legnagyobb probléma, hogy az ingyenes és a fizetõs vírusirtók tudása között nagyon nagy a különbség. Ez szinte minden vírusirtóra és kémprogramirtóra igaz.

EZ ALÓL AZ AVAST! KIVÉTEL ! ! ! !

Ugyanis ellentétben a többi irtóval az Avast! programadatbázisa és a vírusadatbázisa teljesen megeggyezik a Home Edition (ingyenes) és a Professional Edition (fizetõs) esetében.

A két verzió közötti különbségrõl ITT lehet olvasni.

Hát nem sok a különbség és azok is nagyrészt kényelmi funkciók és nincsenek hatással a hatékonyságra.

Annyi, hogy a Home az otthoni felhasználóknak, míg a Professional az cégeknek készült.

Ellentétben más szoftverekkel, az Avast! esetében az otthoni ingyenes verzió nem "lelencgyerek", hanem ugyanolyan értékkel és tudással bír mint a fizetõs változata!

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Hello!

Délelõtt váltottam Avast!-re, most állítottam be az URL alapú blokkolást a hirdetések miatt, annyi lenne a kérdésem, hogy nem lehet valahogy megoldani, hogy a hirdetések helyén ne jelenjen meg az Avast! jelzése, hanem hagyja üresen? Bocs, ha evidenciát kérdezek.

Link to comment
Share on other sites

cyborg

Ha Firefoxot használsz akkor nem lenne jobb az Adblock Plus?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...