Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Elemteszt 2006. május


tb007

Recommended Posts

tb007

A 2006. májusi elemteszten felbuzdulva szerettem volna venni egy Varta Ready2Use akkumulátort. Ez itt Zalaegerszegen nem nagyon jött össze, míg most október végén az InterS... -ban véletlenül felfedeztem. :) Zárható polc hátsó része, kb 30 cm-re a talaj fölött. Megvesz, hazavisz, fényképezõbe (Canon PS530) be és ... semmi! :Sír: A NEVE SZERINT EZ UGYE AZONNAL HASZNÁLHATÓ. Csak mint ismert, szép lassan a belsõ ellenállás miatt használaton kívül is lemerülnek. A gyártás idejét azonban gondosan titkolják, így nem tudni, mikor készült. Természetesen az üresjárási lemerülésrõl sincs semmi karakterisztika vagy szöveg, hogy mondjuk havonta hány %-át veszti el. Ha valaki kirándul és váratlanul elem problémája lesz, hát jól befürdik vele. :mérges:

Egy Voltraft IPC-1 töltõnek 4 nap nem volt elég refresh módban fullra tölteni. Ekkor meguntam és használatba vettem. Eredmény:

207 perc össze-vissza használat után 557 1600x1200-as kép, 7,5 perc video ~250MB.

Kb. másfélóra használat után (5 részletben) már villogot az akku csere. Kis szünet után tovább fotózott, kb. 50 perc után (5 részletben) újra villog. Másnap megint fotóz kb 20 perc bekapcsolással, következõ nap nagyjából ugyan ez és villogni kezd. Majd a kövekezõ nap kb 40 percnyi bekapcsolás (részletekben és folyamatos elemcserét villogtatva) lassan megadta magát.

A PCW teszt szerint 468 kép 45 perc video. (Samsung DM A50)

 

A Varta képviseletében I. András úr azonnal válaszolt észrevételemre és kérte, küldjem el tapasztalataimat. Neki táblázatosan elküldtem a fenti használatot, amit megköszönt. Ennyi. Javaslatomra, hogy tüntessék fel a csomagoláson a gyártási idõt és az önkisülés idejét, azonban nem reagált.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...