Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PowerPoint kinyerése pdf fájlból


Zaim

Recommended Posts

Zaim

Sziasztok!

Lenne egy óriás nagy problémám, és ehhez kérném a segítségeteket. Az egyetemen ahol tanulok, fel szokták tenni, a különbözõ tanszékek segédanyagait a weboldalra, PowerPoint formátumban. Ezekrõl tudni kell, hogy színes diabemutatók, de a PowerPointban be lehet állítani, hogy ezeket szürkeárnyalatosan nyomtassa ki, illetve még azt – ez a legfontosabb -, hogy egy oldalon hány dia legyen. Ez volt idáig. De nemrég ezeket a PowerPoint diákat bekonvertálták pdf-formátumba, és innentõl kezdve nem lehet sem a szürkeárnyalatos nyomtatást beállítani az Adobe Reader-ben, sem azt, hogy emlékeztetõkben nyomtassa ki, így megadva, hogy hány dia legyen egy A4-es oldalon.

 

Azt szeretném tudni, hogy hogyan, milyen programmal, vagy módszerrel lehetne a pdf-fájból kinyerni a PowerPoint diabemutatót, mert nagy szükségem lenne az eredeti PowerPoint fájla, a normális nyomtatás miatt. Már nagyon sok konvertáló programot kipróbáltam, többek között az ABBYY PDF Transformert is, de semmi, ezekkel csak azt értem el, hogy a szürkeárnyalatos dia háttere szürke lett, a betûk feketék, és így olvashatatlan lett a kinyomtatott dia.

 

Aki tud használható módszert az kérem írja le, mert itt van a nyakamon a zh-idõszak, és nagy szükségem van ezekre a segédanyagokra.

Köszönöm elõre is!

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az a baj, hogy ennek a kérdésnek így nincs értelme. A PDF állomány nem tartalmazza a PowerPoint állományt, mint mondjuk egy ZIP fájl. A PDF olyan, mintha kinyomtattad volna, csak nem papírra, hanem egy másik állományformátumba. Ahogy a papírból sem tudsz PowerPointot csinálni, a PDF-bõl sem.

Link to comment
Share on other sites

Zaim

Értem, köszönöm a felvilágosítást Balázs! Akkor megyek, és azokon a tanszékeken, ahol ilyen tansegédlet fel van téve elmondom, hogy alakítsák szépen vissza az egészet, mert akkor ennek így semmi értelme.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

A szürkeárnyalatos nyomtatással elviekben lehet(ne) gond, hiszen ha a PDF-et fekete-fehér nyomtatón veted papírra, akkor az automatikusan "konvertálja", míg a színes nyomtatók drivereiben szokott lenni egy olyan kapcsoló, ami átalakítja szürkeárnyalatossá mindazt, amit nyomtatni szeretnél.

 

Balázst annyival szeretném kiegészíteni, hogy a PDF abban az esetben tartalmazhatja a PPT-t, amennyiben a PDF készítõje csatolta hozzá. Esetleg nézd meg, hogy nincs-e ún. attachment a PDF-ben, amit ki lehetne szedni. Ha nincs, akkor valóban nincs más megoldás, mint reklamálni a készítõknél, és elkérni az eredeti állományt, vagy megkérni õket, hogy legalább csatolják a nyomtatható változathoz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...