Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangkártya vonalbemenet nem mûködik


Tatus42
 Share

Recommended Posts

Tatus42

Bakelit lemezeimet eddig sikeresen digitalizáltam és írtam ki CD-re, de jelenleg az egyébként lejátszás módban kifogástalanul mûködõ hangkártya audio bemenetén a jel nem jut el sem a hangkártyára, sem a hangszórókra.

Alaplapom ASUS P4P Deluxe (alaplapi hangkártya); XP SP2 ; SoundMax Digital Audio.

SoundMax és driverei újratelepítése nem segített.

Hangkártya bemeneti része hibásodhatott meg? Hogy tudnám ellenõrizni, lehet, hogy a megoldás csak egy új külön hangkártya vásárlása?

 

Érdeklõdéssel várom véleményeteket, üdvözlettel: Tatus42

 

Link to comment
Share on other sites

cölöp

Véletlenül nincs elnémítva a vonalbemeneted?

Link to comment
Share on other sites

Gyifu

Nincs hangom és nem tudom, hogy miért nincs. Sajna azt se tudom, hogy milyen hangkártya van benne.

 

Link to comment
Share on other sites

kori

Az eszközkezelõben megnézheted a tipusát.. A hangok és audió eszközöknél megnézheted a beállításokat. ;)

Link to comment
Share on other sites

Gyifu

A hangkártyám tipusa C-Media AC97 Audio Device. szerintetek honnan tudok letölteni hozzá progit? Vagy írjatok valami linket ahonnét le tudom szedni. Nagyon köszi szépen a fáradozást, tanácsokat + mindent amivel elõrébb juthatok valamivel... Üdv mkinek

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
zvaragabor

Nem akartam új topikot nyitni, remélem jó itt is.

 

Olyan bajom van, hogy nem tudok hangot felvenni mikrofonnal. Egyszerűen mintha nem venné.

 

Hangkártya alaplapi, C-Media AC97 Audio Device. Driver frissítve van, a Vezérlőpult/Hangok és audioeszközök/Hardver fül/a listában a C-Media AC97 Audio Device tulajdonságai/Illesztőprogram fülön a Frissítéssel lett frissítve. Bocs, hogy ilyen hosszan tudtam csak leírni, de nem jutott eszembe per pill rövidebb út.

 

Két mikrofon is van, egyikkel sem vesz semmit.

 

Hangerőszabályzóban felvétel és lejátszás beállításban semmi sincs elnémítva vagy levéve. Felvétel módban Mikrofon van kipipálva, de próbáltam már vonalbemenettel is. Mindkét módban a Mikrofon Speciális beállításánál ki van pipálva az 1 mikrofon erősítése.

 

Vezérlőpult/Hangok és audioeszközökben a Hang fülnél a hardver kipróbálása funkciót lefuttatom, nincs gond a tesztelésnél, viszont a végén amikor kéri hogy beszéljek bele, akkor szintén nem vesz semmit. Ugyanitt a felvétel sávnál a csúszka a tetején van, ha lehúzom, visszamászik magától, nem tudom számít-e.

 

Se a windows-os hangrögzítő, sem az Audacity nem vesz.

 

Ötlet?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...