Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Linux, mint böngészõ


Tpeter9

Recommended Posts

Tpeter9

Heló!

Eddig nem igazán volt dolgom linux rendszerekkel, így lehet, hogy értelmetlen a kérdés. Mennyire biztonságos valóban a linux? Mert úgy használnám, hogy egy virtuális gépre feltenném, és minden internettel kapcsolatosat ezen végeznék. Van ennek értelme? Elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Linuxbarát

Szia!

A Linux a biztonságáról és a stabilitásáról híres. Személyi számítógépre ez a legbiztonságosabb megoldás. A kártevők 96%-a hatástalan rá. A maradék ellen lennie kell védelmi szoftvernek a telepítő lemezeden. A Windowson megszokott hibák Linuxszon ismeretlenek. Ezek miatt valóban jó ötlet az Internetes tennivalóidat Linuxszon végezni.

Nyugodtan használd virtuális gépen, amíg ismerkedsz vele. Amikor már eléggé tapasztalt felhasználónak gondolod magad, akkor jobban jársz, ha egy külön partícióra telepíted. A gyakorlati tapasztalat után érdemes az elmélettel is foglalkozni, témába vágó könyvek elolvasásával.

Jó tanulást! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
ghkghzihkuu
Nyugodtan használd virtuális gépen, amíg ismerkedsz vele.

 

A téma felvetése régi, de aki most jár erre, annak talán újdonságnak hat a következő:

Erre valók a Live CD-k. :D Beteszed, futtatod róla a rendszert, dolgozol, kikapcsolod és visszakapod a régi Windowsodat, úgy a Linux nem piszkított bele. Nincs szükség virtuálisan emulálnod a Linuxot a Windowsodon. :nem:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...