Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ftp szerver csinálása és rákapcsolódása


Hûtomi
 Share

Recommended Posts

Hûtomi

Sziasztok!

 

Kezdõ vagyok ebben a témában, úgyhogy ezt nézzétek el nekem. Köszi!

Az a bajom, hogy szeretnék egy FTP szervert létrehozni, a munkahelyi gépemen, hogy utána, amikor valaki bekapcsolja, akkor fel tudjak rá kapcsolódni és láthassam az összes elmentett fájlom. Viszont nem tudom, hogy ezt hogy tudnám megoldani :pislog: , milyen progi kell hozzá, ja és a benti gépnél is van router meg itthon is, és ami még talán gond lehet, hogy valószínûleg dinamikus az IP!

Ha valaki részletesen leírná, azt megköszönném, akár email címen is felveheti velem a kapcsolatot.

címem:azeme@citromail.hu

Köszi mindannyiótoknak

Link to comment
Share on other sites

Hûtomi

Sziasztok!

 

Már létrehoztam az FTP szervert és hálózatban rá is tudok csatlakozni, csak az a gondom, hogy hálózaton kívülrõl nem tudok felcsatlakozni! A gépet regisztráltattam a dyndns.org-on, így tudom a gép adott napi ip-címét, viszont nem jutok keresztül a routeren. Azt hogy csináljam, hogy rá tudjak kapcsolódni a gépre, hogy kell a Total Commanderben azt megoldani?

Köszi elõre is

Link to comment
Share on other sites

bigbadboy

Üdv Hűtomi!

 

Total Commanderben be kell pipálni a passzív módot, és akkor elvileg működik, legalábbis a 21-es porton. Otthon beírod a címet:valami.dyndns.com mondjuk usernév, pass, és passzív.

 

Leírom az én problémámat, hátha erre jár egy okos emberke.

 

Router mögött van a gépem, amin ftp szerver van. 21-es listen port forwardolva. Szuperül lehet rá csatlakozni kintről aktív és passzív módban is, és épp ez a baj. Nem győzöm tiltani az ipket és tartományokat, annyian próbálkoznak az administrator userrel, meg egyebekkel, igaz a progi 2 rossz próbálkozás után banolja őket, de mégis csak jobb lenne, ha meg se találnának, akiknek nem kéne. Egyébként főleg ázsiai és orosz címekről próbálkoznak.

 

Szeretném átrakni egy másik portra az ftp listen portját, de ha átrakom és forwardolom, akkor nincs adatkapcsolat. A könyvtár listázásnál meghal. A progiban a passive port range bevan állítva 15000 és valamivel fölé, próbáltam azt is forwardolni, de ugyanúgy lista halál. Ezen probléma miatt nem megy az ssl kapcsolódás sem a 989 data és 990 listen porton sem. Belső hálón simán megy minden, de a routert nem tudom, hogy állítsam be, hogy kintről is korrekt legyen.

 

Valaki segítsen, mert sehol nem találok egy jó leírást amiből megérteném.

 

Itt egy pl:

86.0.121.70[55] > 227 Entering Passive Mode (192,168,1,10,58,172)

 

Egy másiknál már változik ennyiben:

86.0.121.70[55] > 227 Entering Passive Mode (192,168,1,10,58,173)

 

Az [55] és az 58,172 gondolom portok, de mit jelentenek?

Link to comment
Share on other sites

Hûtomi

Szia!

 

Köszi a segítséget, már rábírtam kapcsolódni a gépemre. Viszont azt hogy tudom beállítani, hogy a gépem a routeren keresztül állandóan elküldje a gépem IP-címét a dyndns-re? :pislog:

Köszi elõre is mindannyiótoknak

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...