Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Symantec Norton termékek


Ötvös Tomi

Recommended Posts

Ötvös Tomi

Nemrég megjelent a Symantec új, komplex védelmi csomagja a Norton Internet Security 2008. Próbálta már valaki? Milyen tapasztalatai voltak vele?

Link to comment
Share on other sites

evi01

Én nem bízom az uninstallban, ezért partíciómentést csináltam, mielőtt felraktam volna a NIS 2008-at. Egyébként mindenkinek javaslom, hogy tegye ezt.

 

Nekem csak a Save and Restore van meg (az is Symantec), és sajnos uninstallálni kell, mielőtt bármilyen más Symantec terméket felraknék, mert összeakad a Live Update-jük.

Jobbik esetben csak a Save and Restore-t nem lehet frissíteni, de jártam már úgy is, hogy az IS-t nem lehetett. Hozzá kell tennem azért, hogy a Symantec cég interneten keresztül három hét alatt megoldotta ezt a problémámat, és elküldték azt a javítóprogramot, amit később elérhetővé tettek mindenki számára. Lényeg az, hogy mentsétek le a partíciót, mielőtt Nortont telepítenétek, de ne Symantec termékkel.

 

A Norton Removal Tool linkjét köszönöm. Talán a Save and Restore maradékát ezzel majd ki tudom pucolni a gépből.

Link to comment
Share on other sites

numerus

Na igen. Sajnos igaz, hogy szinte csak a Nortonnal vannak ilyen gondok állandóan. De miért?! Akár a régebbi akár az újabb verziók legyenek. A többi programmal meg miért nem? Felvetődik a jogos kérdés, miszerint egy állítólagosan ekkora nagy cég mint a Symantec, miért ilyen béna megoldásokkal idegesíti a felhasználókat? Hihetelennek tűnik, hogy nem tudnak már végre összehozni egy normálisan működő programot végre. Apáméknál például az összes hordozható gépen, amiket a nyáron vettek, Norton IS 2008 volt - a 90 napos - telepítve. Az is biztos, hogy a rendszergazda éveket öregedett ebben a három hónapban apám elmondása szerint legalább is, amíg megvált végre ezektől. Állítólag nagyon szívott velük. Gond egy szál sem azóta..

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Én nem tapasztaltam jelentős lassulást a NIS 2008 esetében. :nemnem: Se Vistán, se XP-n. Sőt Vistán gyorsabban bootolt be, mint az Outpost Security Suite. :!:

 

Az viszont igaz, hogy a NIS 2007 sokkal lassabban bootol, mint a 2008. A Nortonok sem csípik, sőt éppen ellenkezőleg, ha a hálókártyának nincs fix IP cím beállítva, ha DHCP-n nem kap. Ez rettentően meglassítja a bootot, régebben persze nemcsak ez, lásd 2007. :P

 

A NIS 2008 csak azoknak ajánlható, akik full automata módban akarnak valamiféle védelmet, és nem akarnak kattingatni mindenféle ellenőrző és engedélyező kérdésre. Itt valaki belelinkelt egy oldalt, ahol a továbbra is elég gyenge pontokat kapott a tűzfal része a leak teszteken. No meg az az erőszakos toolbar dolog, ami települ IE és Firefox alá, amivel ő akar biztonságosan phisingmentesíteni, meg beléptetni jelszavas weboldalakra. De biztosan van, akinek hasznos. Utóbbi talán nem rossz.

Link to comment
Share on other sites

brekecske

Én nem vettem észre semmilyen lassulást a Norton Internet Security 2008-nál, kivéve a kezdőoldalnál torpan meg egy kicsit, de pl. teljes gép ellenőrzésnél (közel 400 GB) gyorsabban végzett.

 

Már jön az új generáció, talán ez jobban megfelel majd mindenkinek!

 

Symantec Endpoint Protection 11

 

Jövő héten jelenik meg a Symantec integrált biztonsági megoldása a PC-k számára, amely a cég szerint jóval túlmutat a vírusvédelmen, ezért a neve AntiVirus helyett már Endpoint Protection. A vállalat a névváltással is szeretné jelezni, hogy a végpontok védelme ma már távolról sem csak a vírusvédelemről szól, az Endpoint Protection az AntiVirus mellett kémprogamok és rootkitek elleni védelmet, tűzfalat, behatolásvédelmet is tartalmaz, emellett képes blokkolni a hozzáférést a külső perifériákhoz (pl. USB-kulcs) annak érdekében, hogy elejét vegye a bizalmas adatok kiszivárgásának vagy a kártevők beszivárgásának. Az Endpoint Protectionben emellett helyet kapott egy alkalmazás-ellenőrzési technológia is, amely segítségével a vállalati gépeken letiltható a nem kívánt szoftverek telepítése, futtatása.
Link to comment
Share on other sites

Ötvös Tomi

Én sem tapasztaltam lassulást, gyorsabb, mint elődei.

Link to comment
Share on other sites

payskin
Már jön az új generáció, talán ez jobban megfelel majd mindenkinek! Symantec Endpoint Protection 11

A két dolognak semmi köze egymáshoz! A Symantec két teljesen külön termékvonalat fejleszt: a Nortont az otthoni, kisirodai felhasználóknak és a saját magáról elnevezettet nagyvállalatoknak. A fenti néven az utóbbinak jön ki új változata. Úgyhogy ez mindenkinek biztos nem fog megfelelni, mert meg sem lehet majd venni, csak nagyvállalati licenceléssel.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Szemi08

Sziasztok!

 

Segítséget kérek. Megvettük a Norton Internet Security 2008 programot, feltelepítettük és csak egy napig működik. Azután kiírja, hogy az előfizetés lejárt. Akkor a fiam újra telepíti, majd megint csak egy napig működik.Ez ismétlődik már három napja. Nem tudjátok ennek mi lehet az oka?

Ha tudtok kérlek segítsetek!

 

Előre is köszönöm.

 

Üdv. Szemi

Link to comment
Share on other sites

Ötvös Tomi

Próbáld meg, hogy kattints bal oldalt az elõfizetésre, aztán a "már vásároltam elõfizetést" és a tovább vagy ellenõrzés gombra, nem tudom, mi van kiírva. Utána tesztképpen állítsd át a rendszerdátumot, hogy érvényes marad-e az elõfizetés.

Link to comment
Share on other sites

Stephan

Szia!

 

A rendszer dátum nagyobb mértékű változtatásával csak óvatosan! Olvastam olyan programról, ami "érzékenyen" reagál erre. A licence időszak illetéktelen befolyásolásának is tekintheti, ami a licence kulcs letiltásával is járhat. Nem tudom, hogy a Symantec termékei figyelnek-e erre.

 

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

Omega32

A rendszeridõvel ne szorakozz, Stephannak igaza van!

 

Telepítés után aktiválás sikeresen lezajlott?

 

Érdemes lenne a Symantec hivatalos képviseletét felkeresni, vagy a boltot, ahol vetéttek a szofvert.

Link to comment
Share on other sites

Szemi08

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat. A boltban nem tudnak segíteni. Ez az első program, amit eladtak. A Symateckel csak angolul lehet beszélni (kaptam telefonszámot). Azt még el tudnám mondani mi a bajom, de,hogy ő mit mond, azt nem érteném. Mit csináljak? Kérlek adjatok tanácsot.

Köszi.Szemi

Link to comment
Share on other sites

payskin

Egyrészt inkább az elõbbit, mert a bolt vajmi keveset fog tudni segíteni. Szerintem az a gond, hogy volt azon a gépen korábban 2007-es NIS, amit vagy elfelejtettetek rendesen eltávolítani, vagy csak félig sikerült és a LiveUpdate fent maradt, és a 2007-es meg lejárt. De ha nem így van, akkor www.symantec.hu --> alul kapcsolatok --> telefonszámok.

Link to comment
Share on other sites

Yosido

Hali Szemi08!

Én is arra tippelek, mit a Balázs mondott. Elképzelhető, hogy maradt esetleg valami régi bejegyzés még. Próbáld végig amiket javasolok, mielőtt elkezded a telefonálgatást meg a levelezgetést. A Symantec programjait elég nehéz letakarítani a gépekről tapasztalatom szerint, mert mindig hagynak valamit maguk után. Általában nem szokott elég lenni a szokásos Start/Programok eltávolítása menetrend.

 

Tehát. Először katt ide és letöltés a megfelelő eltávolítót. Ha még nincs Unlockered, akkor érdemes lehet letöltened, mert lehet, hogy még ez is kell. Lehet, hogy van még futó folyamat az előző NIS-ből és akkor ez megoldja majd. A barátomnál is volt még egy futó folyamat hónapok múlva is, de a NIS már nem volt a gépén.

 

Utána, igaz kicsit hosszadalmas lesz, de a cél érdekében végig kell menni az úton:

  1. Szedd le a mostani NIS 2008-at. Start/programok eltávolítása (a biztonság kedvéért szüntesd meg erre az időre a NET kapcsolatot, mert ezalatt az idő alatt nem lesz védelem a gépeden).
  2. Indítsd el a már letöltött Norton Removal Toolt, az Asztalon lévő ikonjára kétszer kattintva. Eltart néhány percig amíg takarít, de csak türelem.
  3. Start/Keres (ide írd be norton.exe vagy symantec.exe) lehet, hogy még lesz találat, ezeket is szedd le az Unlockerrel (jobb egérgombos). Leállítja a folyamatot amíg töröl és egy pillanatra hibaüzenet is jöhet, nem kell megijedni, de megoldja.
  4. Nézd meg az Intézőben, hogy maradt-e bármilyen Symantec/Norton vagy hasonló néven mappa a Program fájloknál (ehhez engedélyezned kell az oprendszer védett fájljainak megjelenítését. Ha igen, akkor ezeket is töröld ki. Minden Symantec/Nortont törölj ki ha van még. (Unlocker)
  5. Tedd vissza a NIS 2008-at.
Szerintem ezek után működni fog. Sok sikert hozzá.

 

Én csak a Nortonnál szenvedtem ennyit, amikor el kellett távolítanom.

Link to comment
Share on other sites

Szemi08

Sziasztok fórumozók!

 

Köszönöm az eddigi hozzászólásotokat és segítségeteket a már előzőekben leírt problémával kapcsolatban!

 

A helyzet most a következő, amihez szeretném a véleményeteket kérni! Rákattintottam az asztalon levő Sajátgép ikonra, majd ezen belül a Vezérlőpult menüpontra. Ezután kiválasztottam a Quick Time parancsikonját. Rákattintva kétszer megjelenített egy üzenetet, aminek a tartalma a következő : Kivétel történt "C:/WINDOWS/system32/shell32.dll,ControlRun DLL... futtatása közben. Ennek a figyelmeztető ablaknak a közepén van egy OK gomb. Erre rákattintva 4-5 másodperc elteltével automatikusan újra aktiválódott a Norton Internet Security 2008, és a program főablakában mindenhova a zöld színű BIZTONSÁGOS meghatározást írta ki, vagyis attól a pillanattól kezdve újratelepítés nélkül tökéletesen működik a program!

 

Na persze a kérdés az hogy meddig? Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni! Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

 

Szemi08.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Ice-T

Érdemes valyon lecserélni a Norton Internet Security 2007-et 2008-ra?

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Ha a Nortonhoz ragaszkodsz, akkor igen. :!: Ha nem ragaszkodsz, az még jobb, és akkor az egész Norton helyett valami mást. ;) De ha meg vagy vele elégedve, használd nyugodtan.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Ötvös Tomi

Tavaly megvettem a Norton Internet Security 2008-as biztonsági csomagot. Ment is szépen, amíg nem jött a Firefox 3. Eltûnt a biztonsági sáv, az adatvédõ is. A Symantec magyarországi weboldalán nem találtam megoldást. Írtam e-mailt is nekik, de választ nem kaptam. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Esetleg töltsem le az angol verziót, hátha ahhoz már van patch?

Köszönöm a válaszokat elõre is!

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

No igen, ki ezt szereti, ki azt. ;)

Nekem éppen kicsit fordított volt a hozzáállásom, amikor a röpke próba során a NIS 2008 kérés nélkül toolbart telepített. :hááát:

A gépet is fogja, toolbart pakol fel, akár mint egy spyware, szóval a Norton maga egy vírus. :lol:

Oké, ezt inkább viccnek szántam, mert a 2008-nak már kisebb az erõforrásigénye, és van akinek hasznos ez a jelszavasdi, meg megbízható weboldal toobar dolog.

 

:hmm: Jobb klikkre nézted a Firefox eszköztárak testreszabásánál? Teljesen eltûnt, visszakapcsolni sem lehet?

A Firefox után megpróbáltad már újratelepíteni a NIS-t, hátha?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Érdekes, ha a védelmi programot később kell feltelepíteni, mint a böngészőt, hogy menjen normálisan. Szerintem szimplán nem megy valamiért a hármas Firefox-szal. Mindkettő elég gáz. :pislog:

 

Az meg külön szép, hogy nem válaszolnak...

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34
Tavaly megvettem a Norton Internet Security 2008-as biztonsági csomagot.

Szia!

Nem akarlak bántani amiért Nortont vettél, mert nem a Te hibád amiért ez a szoftver ilyen amilyen. De az sem véletlen, hogy erre felé nem találsz vagy csak hosszas utánajárással olyat, aki használná eme "nemes" terméket.

Kérdésem, mennyi van vissza még az egy évből? Ha már nem sok akkor inkább írd a veszteség listára és válassz másik védelmi szoftvert.

Tudom, hogy ezzel nem segítettem Neked - mint ahogy ezt a fórum megkívánná - hanem inkább véleményt alkottam, de remélem nem gond.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Én használtam Norton Internet Security 2005, 2006, 2007-et, egyikkel sem volt soha bajom. Egyelõre kimaradt a 2008-as, majd meglátom, kipróbálom-e.

Egyébként a NIS2007 egy kényelmes szoftver, semmit nem kellett állítanom ahhoz, hogy védje a gépem, engedélyezze a különbözõ programokat (vagy épp tiltsa), a helyi hálózat is egybõl mûködött. Sokan félnek a NIS-tõl, de szerintem használható.

Jelenleg Comodo-val nyomulok, na ez jóval többet kérdez. :lol:

Link to comment
Share on other sites

payskin

@etele34: Mi van akkor, ha amióta megvette, a legnagyobb megelégedéssel használja? Azért, mert neked nem jött be és mert most épp a Firefoxban nem jelenít meg két eszközsávot, dobja el és vegyen másikat? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34
Kérdésem, mennyi van vissza még az egy évből? Ha már nem sok akkor inkább írd a veszteség listára és válassz másik védelmi szoftvert.

Szia Balázs!

Szinte biztos voltam benne, hogy reagálsz rá. (Az utolsó mondatomat azért is írtam bele.) Én csak javasoltam. Máshol is számolni kell veszteséggel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...