Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MP3 lejátszó resource dekódolás


ToM2oo4

Recommended Posts

ToM2oo4

Üdvözlet!

 

Egy kicsit különleges lesz a kérdésem, remélem jó topicba írom.

 

Szóval. Adott egy MP3 lejátszó (MP1262BFM512). Ehhez a lejátszóhoz a firmware egy része (a lejátszó által használt grafikák/betűk) a resource.bin fájlba van belekódolva. Létezik egy régebben készült alkalmazás (MP3 resource editor), amivel meg lehet nyitni ezt a fájl és ki lehet csomagolni belőle a grafikákat, majd vissza lehet tölteni és ezekből egy új resource fájlt létrehozni. Viszont eléggé hibás a program, sok képet nem tud rendesen visszatölteni és úgy jelennek meg, mint egy rakás össze-visszaság.

 

A képekről annyit, hogy úgy néztem, mindegyik monokróm BMP. (Legalábbis az én lejátszóm esetében, mert csak monokróm kijelzője van)

 

Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valaki foglalkozott már ezzel a dologgal és tudna segíteni, hogy hogyan kódoljam ki a resource fájlt? Mert szeretnék egy alternatívát írni, ami rendesen kezelné a képeket.

 

A resource.bin (RAR-ba csomagolva) INNEN elérhető, illetve az MP3 Resource Editor INNEN.

 

A programot Delphi-ben tervezem megírni.

Link to comment
Share on other sites

artur02

Ahhoz ismeni kellene a .bin felépítését, hogy tudj vele kezdeni valamit. Meg kell próbálni visszafjteni, ha nem ismert. Pl. ha beleteszel egy képet, akkor azt meg lehet próbálni megkeresni Hexa editorral, és kicserélni azt másra. De ez még nem elég, mert valószínûleg egyéb adatokat is tárol a képrõl, azokat is meg kell keresni. Nem egyszerû, de nem is lehetetlen.

 

Én személy szerint nem vállalkoznék ilyesmire.

 

Esetleg próbálkozhatsz specifikációt keresni az MP3 gyártójának honlapján, hátha leírják a fájl felépítését.

Link to comment
Share on other sites

ToM2oo4

Igen, hexa editorral már próbálkoztam, de nem nagyon volt türelmem meg idõm sem végig böngészni, de majd megpróbálkozom vele. Viszont a gyártó honlapjáról nem fogok tudni semmit sem leszedni, mert azt sem tudni, hogy ki gyártotta, mert egy sima olcsó kínai lejátszó. :S

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...