Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pusztulnak az egerek


sztriki
 Share

Recommended Posts

sztriki

A problémám az lenne, hogy körülbelül két hónap alatt zsinórban három egér ment tönkre a gépemen. Volt egy Logitech vezeték nélküli, ami elég régen elhallgatott fura okok miatt, se elem, se más probléma nem látszott. Aztán elõvettem a gagyi 3 gombos Geniust, görgõs, soros portra menõ, jó sokáig ment is rendesen, gond nélkül. Egyszer csak minden elõzetes nélkül behalt az is. Volt egy kétséges A4Tech még itthon, ami PS2-n nem ment, de ha a soros adaptert rátettem, akkor ment. Kb 2 hétig bírta, aztán az is ugyanúgy járt. Ekkor kaptam egy PS2-es Geniust, szintén görgõs. Ezzel kb 1 hónapig tudtam ügyködni, aztán ez is feldobta a talpát. Ez utóbbit át is vittem máshoz, itt megbizonyosodtam róla, hogy az egér valóban döglött, nem a portok rosszak. Mindháromnál (a Logitechet kivéve) ugyanaz volt: szaggat, néha nem mozdul, néha igen, aztán egyszer meghal minden. Ami viszont a legfurább nekem, hogy a minap kísérletképp bedugtam a legutóbbi Geniust, és 1-2 percig, ha akadozva is, de mûködött, aztán megint semmi, ezt végképp nem értem. Feltettem az EVEREST Home-ot, és aszerint sehol sincs túlfeszültség, tehát most már ötletem sincs, hogy mi lehet. USB-s egeret még nem próbáltam, de ezek után kísérletezni se nagyon akarok, mert lehet, hogy az is erre a sorsra jut, már valami vírus is eszembe jutott...:-S Ha valakinek van valami tippje, vagy tapasztalt hasonlót, kérem írjon valamit, mert tanácstalan vagyok, csak úgy találgatásra meg nem akark alaplapot/tápot, stb-t cserélni, hogy hátha az.

Link to comment
Share on other sites

ToM2oo4

Lehet, hogy nincs túlfeszültség, de elképzelhetõ, hogy megsérülhetett a portvezérlõ az alaplapon és esetleg egy olyan ágon is megy nagyobb feszültség, ahol nem kellene neki. Ha így van, akkor az alaplap mindeképp szervizes vagy cserés lesz. Talán az USB-s megoldás segít, ha annak a vezérlõje még ép.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
ati012

Ez akár kontakt hiba is lehet. A csatik tiszták? Nincs tele porral, oxidációval egyéb akármivel? Fogkefével v. vmivel sikáld meg. Lehetõleg szûz fogkefével semmi nélkül. Hajrá ;-) Ha úgyse akkor az USB rágycsálot ajánlom ;-)

Link to comment
Share on other sites

Villemo

Nekem a lézeregerekkel volt gondom.

 

Vettem egy Trust lézeregeret, ami elõször szuperul mûködött. Majd pár hét elteltével olyan volt, mintha lefagyott volna, egyszerûen irányíthatatlanná vált.

Visszavittem az üzletbe, ahol vettem, hogy kicseréljék. Ott kipróbálták, és állítólag (nem láttam, mivel egy raktárhelyiségben nézték meg, ahova én nem tehettem be a lábam) náluk kifogástalanul mûködött. Ezért nem is cserélték ki, vihettem újból haza. :)

Na, gondoltam, biztosan én vagyok a béna, meg a hülye, újból megpróbáltam, nálam ekkor sem mûködött. Ezután ismét visszavittem a boltba. Átváltottam kissé erõszakosabb vevõtípusra. :) (Egy kis méreg, meg egy kis hiszti néha nem árt, hogy az ember érvényesíteni tudja az érdekeit.) :)

Most egy másik úriember próbálta ki, és lám: nála sem mûködött! Lett egy másik Trust lézeregerem. De korai volt az öröm, meg a boldogság, mivel pár hét elteltével az is bedöglött. Szintén irányíthatatlan lett, megnyitott egyszerre 100 ablakot...

 

Ekkor már elvesztettem a bizalmamat a lézeregerek iránt, (nekem ez a fajta többet nem cincog itt) eltettem egy félreesõ, sötét sarokba, és beszereztem egy Genius optikai egeret. Az azóta is kifogástalanul mûködik (kb. 1-1,5 éve), semmi problémám nincs vele.

 

Másnak is voltak ilyen problémái a lézeregerekkel? Hallottam pár ismerõsömtõl, hogy õk is megjárták már velük, és nem is ezzel a típussal, hanem másikkal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...