Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hauppauge WinTV-HVR-1300 MCE


olli
 Share

Recommended Posts

olli

Amennyiben rendelkezik valaki a fenti kártyával, kérem ossza meg eddigi tapasztalatait. Két napja nyüstölöm, eredetileg az x64 Vista alá szereztem meg használtan, és reménykedem, hogy kijön egy driver a cégtől. Jelenleg Chris Tv Hauppauge.x64.5.0.18.6407 verzióval a driver feltelepült x64 alá, de a MC nem talál csatornákat, legalább is a magyar régiós beállítással. Win XP x86 alatt működik, kivéve a DVDrekord 720x576 felbontást, csak 720x480 választható. Rosszul telepítettem az elején, vagy valóban nincs ilyen felvételi módja? Amúgy használhatóbbnak tűnik, mint az eddigi KWorld-ös TV Tuner, nyilván ez újabb fejlesztés. Hardweresen rögzít, 10 % körüli cpu terheléssel, Rögzítés alatt a tv adás probléma mentesen futott, szín, hang rendben, felvételben szintén.

Chris-tv 5.01 verzióval működik a csatorna keresés, lejátszás, hang még nincs, rögzítés AVI-ba, 720x576 felbontásban is, x64 Vista alatt.

A rögzített felvételek viszont 720x576-os formátumúak, a 720x480-as beállítástól függetlenül.

Link to comment
Share on other sites

olli

Driver telepítése:

"1) Firstly, download the driver files Chris made by visiting this link...

http://www.hauppauge.co.uk/board/attachmen...mp;d=1135292271

Click here for Chris' drivers.

 

Extract them to the Desktop so you can find them easily later.

 

2) If you have already installed your card, skip to 3. If not, please install your card, and cancel any driver install requests on boot-up.

 

3) Open the control panel, and switch it to Classic mode by using the link on the left.

 

4) Double-click the 'System' Icon.

 

5) On the menu on the left of the screen, click 'Device Manager'.

 

6) Click 'Continue' if a warning message appears.

 

7) In 'Other Devices' you should see some yellow warning triangles with an exclamation mark in the middle of them. Select the first one (Should be entitled Multimedia Controller) Right-click it with the mouse, and select Update Driver.

 

8) Click 'Browse My Computer' for driver selection.

 

9) Navigate to the folder where you extracted Chris' driver files from step 1 and click next.

 

10) If warning messages appear, click Continue to let Windows Vista install the drivers anyway. Repeat steps 7 to 10 for all Multimedia Controller errors in Device Manager.

 

11) In Device Manager you should now see that the errors have dissapeared. Click the + symbol next to 'Sound, video and game controllers' to check that the hardware is listed.

 

12) Close Device Manager and Control Panel.

 

13) Click the circular Start button (With windows logo on it.)

 

14) Click 'All Programs'

 

15) Click 'Accessories'

 

16) Right-click 'Command Prompt' and click 'Run as administrator'

 

17) Click 'Continue' if a warning message appears.

 

18) Copy and paste the following line into the window that appears...

 

bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

 

Then press Enter (Return).

 

You should see a message saying the edit was successful.

 

Type in 'Exit' and press enter.

 

19) This will allow the drivers to be loaded on boot-up without pressing F8 every time. This is done at your own risk - as drivers could now be installed that can make Vista unstable. Please only do this if you are confident enough that if any errors occur, you can get out of them in the future.

 

20) Re-boot your machine (Reset)

 

21) Click the Start button once again. Click 'All Programs' and then click 'Windows Media Centre' (green with windows logo on).

 

22) Click 'TV' and then navigate to Settings/Set-up and follow the instructions.

 

23) Before carrying out the signal search (channel search)... please ensure you have bought and plugged in an aerial into the socket next to where you plug the supplied FM aerial (with copper wiring). A TV aerial is NOT included in the box.

 

24) You should now see services appearing - these are TV and Radio channels!

 

25) Pat yourself on the back and have a beer! "

Link to comment
Share on other sites

olli

Vista x64 alatt WinDVR 3.0 kiválóan működik a Chis TV driverrel, egy klaszissal jobban, mint a Chris TV. Hang még nincs. Felvétel eszközök Analog Audio In Hauppauge Win TV HVR-1300 hangerő kijelzőjén látszik a hangerő változás, de a WinDVR-nél nem lehet beállítani hangbemenetet. Hogyan lehet ezt megoldani?

A rögzített anyagban impulzus szerűen, csomagokban hallatszik hang.

Vista x86 alatt viszont települ a Hauppauge driver, WinTV2000, működik a Media Center. A gond csak annyi, hogy a MC csatorna keresése után eltűnt a WinTV2000 csatorna kiosztása, eltűnt az mpeg2 rögzítése. A MC NTSC-ben rögzítette a felvételt.

Link to comment
Share on other sites

olli

Valószínűleg a régi tv kártya okozott telepítési gondokat. Vista x86 újratelepítés TV Tuner nélkül, majd a kártya beszerelése után driver telepítés és saját ill. MC telepítés és működés probléma mentes. A WinTV2000 továbbra is max. 720x480 felbontást enged beállítani, ettől függetlenül a felvétel 720x576 méretű, MC-ben 720x480. Érdekesség, hogy a driver és WinTV2000 telepítés után első alkalommal az Mpeg-2 beállítások között szerepel a 720x576 felbontás, következő indításnál már csak a 720x480.

Csatornák beállítása: http://www.lhsite.hu/readarticle.php?article_id=9

Link to comment
Share on other sites

olli

A rögzített videóban a mozgó objektumot követõ rész pixelesedése megmaradt, bár kevésbé zavaró, mint az elõzõ tv kártyánál. Nem független a rögzitõ programtól, ezért keresem a legjobbat. Ajánlat?

Link to comment
Share on other sites

olli

A MC-rel rögzített felvételek gyengék, erősen pixelesek legjobb beállítással is. WinTV2000-rel 12000-es VBR beállítással a felvétel jobb, mint az élő adás, a futópálya vonalak szaggatottsága a felvételen nem látható, egy perc 71,3 MB, MC-rel egy perc 67 MB.

Link to comment
Share on other sites

JOINT72

Gratula a kártyádhoz. Nekem még PVR-150 van. Hadd kérdezzelek meg, hogy elõre beállított felvételnél felébreszti a készenléti állapotban lévõ vagy kikapcsolt PC-t?

Link to comment
Share on other sites

olli

Köszönöm.

Megnézem, mivel eddig nem vettem igénybe az idõzítést.

Link to comment
Share on other sites

olli

A WinTV-Schedulert és WinTV2000-t használva nekem nem sikerült beállítani az ébresztést. Amennyiben a két progi fut, a Vista nem kapcsolja az alvó módot, a WinTV2000 bezárása esetén a kikapcsolt állapotból a Scheduler nem indítja a Vistát. A MC-rel a rosszabb felvételi minõség miatt eleve nem számoltam.

Link to comment
Share on other sites

mekmester

HI

Nem is olyan hû de régen vettem egy WinTV-HVR-1300-at. Nem MCE-vel használom. Eléggé jó meg minden, de nem mûködik rendesen a távirányító.

Már a driverrel is voltak gondok. (Bele kellett nyúlni a windows\inf\irbus.inf -be azt is errefelé találtam) Ezután mûködött minden, csak az a baj, hogyha a távirányítón túl sokáig tartok lenyomva egy gombot (kb. 1 s), akkor folyamatosan azt csinálja (pl.: növeli a hangerõt, váltja a csatornát) . Tud valaki valamit ajánlani

Link to comment
Share on other sites

olli

Nekem akkor tökéletes a telepítés, amikor a korábbi tv kártya eltávolítása után új telepítésű xp, vagy vista rendszerre rakom a drivereket. A Hauppauge-től letöltött wintvcd34b.exe, és cd_mce_3_1g.exe fájlok egymás után kicsomagolódtak c\:asztalra. Az ott létrejött kettő mappából először HcwDriverInstall.exe, majd setup.exe, aztán Wintv2K.EXE és sched_install.exe futtatása. Semmi egyéb állítgatás, így működik, az xp nem MCE verziós a vista igen, tehát mindkét opra jó.

Link to comment
Share on other sites

mekmester

Leszedtem az egészet, (a windows-t nem,) és újraraktam, ahogy írtad, de még most sem megy.

Link to comment
Share on other sites

olli

Meg kellene nézni egy másik gépben, amennyiben ott is hasonló hibát produkál, és az egérrel változtatva a hangerõt, vagy léptetve csatornát egyébként sem jelentkezik, a távirányító lehet a hibás. Másik távirányítót is megnézhetsz. Garanciás a kártya?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Dooby

Sziasztok! A minap én is beleöltem pár ezrest, de most már nem tudom hogy miért! :gonosz:

A felvétel ill. a digitalizálás minõsége szörnyû! :huh: A rádió nem mûködik! A távirányító vacakol. :démonikacaj: Szüz XP prof.-ra raktam. A 4.0-ás drivert öltöttem le hozzá, mert a gyári cd használhatatlan.

Az eszközkezelõben "MCE TRANCEIVR Emulator Device 2006" kerestetik. A cd rõl be lett másolva a reg fájl ill. hozzá lett adva a registryhez. Jelenleg így állok. Kissé tanácstalanul. Sziasztok!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
olli

Következõ feladat VHS bemásolása volt. S-VHS bemenetrõl valószínûleg nem megfelelõ kábel miatt csak fekete-fehér jel jött át, ezért compozit a jel. Az Asus P5B alaplap miatt AD1988_VISTA_61016180 hang drivert kellett telepíteni, így a WinDVR 3 és a többi hangrögzítõ ha hiba üzenettel is, de képes a line in-re adott hangjelet rögzíteni.

A WinTV2000 nem. Jelenleg külön rögzítem a hangot és a videót, mivel a WinTV2000 videó minõségét a többi progival nem sikerült megközelíteni.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
olli

Tv mûsor felvételében videó hiba jelentkezett: egyes kockák erõsen pixelesen kerültek rögzítésre. Az Adobe Premiere Elements 4.0, ill. az Adobe Premiere CS3 99,4 %-nál hibaüzenettel leállt. Az mpeg-2 darabokra vágásával ugyan sikerült renderelni, de ez nem az igazi. Ellenben a Divx Converterrel aviba kódoltam, VSO DivxToDVD-vel DVD-be.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
olli

Kiderült, hogy a TV adásban volt a hiba. Az audio folyamatosan ment, a video megszakadt, egy ideig csak állóképet rögzítettek. Ilyen a magyar szinkronizálása ennek a filmnek.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
olli

Mûködõképes a Vista x64 sp1 rendszer hauppauge wintv-hvr-1300 mce kártyával, 88x_2_121_25351_WHQL driver telepítés, wintvcd34b.exe, cd_mce_3_1g.exe futtatása után. DVD felbontás 720x576.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
olli

Windows 7 Média Centerben mûködik a TV kártya, a saját programmal még nem.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...
olli

Jó régen használtam a kártyát, egy windows 7 x64 telepítés után felmerült az újratelepítése. A Hauppauge legújabb CD Version 2.4 (WinTV7_CD_2.4.exe) progija érdekes eredményeket hozott.

A telepítési útmutató cd 1.0 verzióra magyaráz a honlapon.

A kártyához korábban kapott, vagy vásárolt cd-ék használhatatlanok, ehhez a verzióhoz újra meg kell vásárolni.

Ennek hiányában a driverek telepítése után a wintv 7 telepítése nem folytatható.

Egy elõzõ, wintv7_cd_2.1a verzióhoz volt eredeti cd, arról a wintv 7 is feltelepült, mindössze annyi probléma maradt, hogy a tv csatornákat nem képes beolvasni, legalábbis kábelrõl nem, csupán a rádió adókat ismeri fel.

Mindezek után maradt a wintv2000 telepítése, ami után minden tv és rádió csatorna felismerése és mûködése hibátlanul történt.

Gratulálok a Hauppauge új fejlesztési eredményeihez, ezzel valószínûleg sok új vásárlóra tesznek szert.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

:hááát: Ez tényleg érdekes és nem felhasználóbarát konstrukció, ha így van.

Meg kell venni a driver CD-t? Nem lehet drivert letölteni a honlapjukról. Csak úgy. :pislog: Igaz ez se maga a driver volna, hanem a kezelőprogram is.

Az meg van pár egyéb fajta is. Ki lehet próbálni pl. az ingyenes a magyar Homesyst. Elég sokat tud.

 

Olyat tapasztaltam már, hogy egy Canon fényképező a Win7-es drivert és programot csak az eredeti driver CD megléte esetén volt hajlandó feltenni.

Csináltam róla egy .iso képfájlt, amit virtual CD-n bemutattam neki, és így jó lett.

Link to comment
Share on other sites

olli

A hauppauge.uk honlapról egy exe fájl tölthetõ le, amibõl mappába kibontja a telepítõ cd tartalmát. Errõl természetesen készíthetõ iso fájl, ami az említett megvásárolandó cd-vel egyenértékû, de ez a módszer illegális ugyebár. Ráadásul az errõl telepíthetõ WinTV7 v7.2.29209 (cd 2.4) nálam nem vált be, a program akadozik, lefagy, újraindítás után egy-két csatornaváltás után.

Mindezek miatt maradt egy korábbi telepítõ, WinTV7 v7.2.28147 alkalmazása, amire némi keresgélés után találtam rá.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...