Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gépemhez TV-k csatlakoztatása (5db!)


settenkedo
 Share

Recommended Posts

settenkedo

Sziasztok!

 

A elsõ kérdésem a következõ:

Hogyan tudom a gépemen lejátszott videót, ppt-t hanggal, stb. egyszerre 5db TV-re kiküldeni, hogy szinkronban nézhessék, amit én is??? Igazából a legegyszerûbb megoldás érdekelne, de bármilyen ötletet szívesen olvasok!

Második:

Ha esetleg sikerül az 5 TV-hez csatlakozni, akkor hogyan lehet ugyanezt megoldani, úgy hogy a TV-k esetleg 100-200m-es távolságra vannak tõlem, vagy esetleg bonyolult lenne kábelt kihúzni közöttük?

Köszi a válaszokat!

 

Arra gondolok, hogy milyen kábelekre, csatlakozókra, eszközökre, esetleg szoftverekre lenne szükségem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Halasi Miklós

Elõször is kell egy videokimenetes kártya, ami vagy VGA vagy speciális, majd egy videoelosztó, ami szétrakja a jelet többfelé, valamint egy SVideo vagy RCA kábel az összekötésekhez, valamint a hangkártyából külön hangkimenet.

Link to comment
Share on other sites

settenkedo

Szia Miklós!

Elõször is köszönöm hogy válaszoltál!

A helyzet a következõ:

 

Mióta felírtam a kérdésemet, picit változtak a tervek. A koax-os ötletet elvetettük, mert nagyon rossz minõségû képeket kaptunk, ezért azt találtuk ki hogy a csarnok közepéig optikai kábelen vinnénk a jelet, és onnan meg egy ethernet switch segítségével RJ-45-el tovább. Ebben az esetben az a probléma merült fel, hogy találtam egy jó kis eszközt, (IPB kép)

ami szépen egyesíti a video+hang jelet és viszi tovább optikai kábelen (TOSlink), csak éppen amiket találtam switcheket, azokhoz csak ST optikaival lehet csatlakozni. Sajnos sem ilyen átalakítót, sem másfajta eszközöket nem találtam. Kérném a hozzáértõk véleményét, tanácsát, hogy mit kéne tenni. Ja igen és egy kis érdekesség hogy kötném a tv-ket a switchre:

IPB kép

köszi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...