Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Plextor topik


jaloro
 Share

Recommended Posts

jaloro

Hello,

 

Kb. 1 hete vásároltam egy Plextor PX-810SA típusú DVD írót, ami SATA felülettel rendelkezik. A problémám a következõ: (ASUS P5B Deluxe alaplapom van es Vista HU 32-bit-et használok)

 

SATA kábel a SATA3 csatlakozóba van bedugva az alaplapon, illetve van még egy SATA HDD-m, ami a SATA1-es csatlakozóba van bedugva.

Ha belépek a BIOS-ba, akkor az felismeri és ki is listázza a DVD meghajtót.

De a bootolás során (még mielõtt a Vista betöltõdne) a következõ üzenet jelenik meg: "detect drive done, no any drive found".

 

Miután a Vista betöltõdött automatikusan telepíteni akarja a DVD íróhoz szükséges meghajtót, de ez a következõ hiba üzenetet adja: "eszközillesztõ szoftver telepítése sikertelen volt".

Ha belépek az eszközkezelõbe, akkor ott egy kis sárga felkiáltó jelet látok a meghajtó melett. Valamint az eszközállapotról azt írja, hogy "Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik (kód: 39)"

 

DVD írót bettették egy másik gépbe, ahol az tökéletesen mûködött, tehát nem ezzel van a probléma.

Betettem a gépembe egy másik DVD írót (az enyém helyére) és ezzel is ugyan a probléma jelentkezett, mint az enyémmel korábban.

 

Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a gond és hogyan lehetne megoldani?

 

Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Az alaplap gyártója adott ki chipset drivert Vista 32-höz, és telepítve van?

Link to comment
Share on other sites

jaloro

tudnal egy kicsit konkretabb lenni?

 

Koszi

 

Link to comment
Share on other sites

nascar

Ennél konkrétabb már nem tud lenni! ;)

Fennt vannak a megfelelő, alaplapot vezérlő driverek?

A legújabbak letöltése az lapodhoz: >>INNEN<<, "Drivers" fül :!:

Link to comment
Share on other sites

jaloro

Koszi a linket, erre gondoltam en is. (Elnezest a korabbi helytelen fogalmazasert.)

Termeszetesen ezek kozul mindegyik fel van telepitve, kiveve a jul. 13.-i BIOS frissites, bar ezek is csak beta verziok.

Szoval a problemam tovabbra is fennall.

Lehetseges az, hogy valamilyen alaplapi hardver hibam van? Vagy ez elsosorban szoftveres hibanak tunik.?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
jaloro

Hello,

 

Talaltam egy megoldast. Ujratelepitettem a Vista-t es ez megoldotta a problemat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Attila1981

Sziasztok!

 

Eddig a filmjeimrõl a másolatot a PCben lévõ LG GSA-H42N DVD íróval végeztem, eddig mindig sikeresen. A mílt héten vettem egy PLEXTOR PX-820SA DVD írót. Amit ezzel a DVD íróval (Plextor) égettem, nem játsza le a DVD rekorderem (SAMSUNG VR320). A lemez olvashatatlan ezzel a hibával kidobja a rekorder. Verbatim 16x lemezeket használok, 8x írási sebességgel!

Mitõl lehet ez a gondom?

Köszi a segítséget!

 

 

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Esetleg próbáld meg gyorsabban írni. Ugyanis a nagyobb sebességû lemezeknek a lassabb írás sem mindig feltétlenül jó.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Attila1981

Megpróbáltam 12x megírni a lemezeket de sajnos ez sem hozott változást. :mérges:

Link to comment
Share on other sites

Attila1981

Rájöttem a gondra, hogy miért írt az LG DVDíróm a Samsung rekorderem számára olvashatatlan lemezt (érdekes viszont hogy egy másik nevenincs asztali DVD lejátszóban SENCOR viszont mentek a lemezek, de a Samsungnak Valami gondja volt vele mégis, pedig azelõtt minden ment míg meg nem vettem a Plextort), de számomra ez a jelenség felfoghatatlan!

Addig nem volt gond míg 1 égetõm volt (LG - ATA), beszereltem a Plextort (SATA-s) azóta jöttek a gondok. Nagyon sok mindent kipróbáltam hogy rájöjjek a hiba okára. Ha lehúztam a Plextor SATA kábelét az alaplapról akkor sikerült megírni az LG-vel +RW lemezt, de -R lemezt nem (érdekes). Végsõ elkeseredésemben lehúztam a Plextor SATA kábeljét újra, és a tápkábeljét, és újra megpróbáltam az LG égetõvel égetni filmet, láss csodát minden visszaállt mint régen, beolvasta a Samsungom!

Mi lehet a gond? 335Wos a tápegységem, okozhat ilyen gondot ha kicsi a tápegység?

Tápegységen nincs SATA tápkábel, átalakítóval sikerült csatlakoztatnom a tápkábelt a Plextorhoz! Okozhatnak ezek ilyen problémát?

 

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Ha éppen nincs használatban az optikai meghajtó (Plextor), akkor nem jelent nagy fogyasztást. Akkor jelentene nagy fogyasztást, ha írna, olyankor 12V-on 2 A-t röhögve kivesz a tápból. Talán érdemes lenne megnézni másik táppal. Ami most van neked, az milyen?

Link to comment
Share on other sites

Attila1981

335W van ráírva maximálisan. De viszont nincs rendszerösszeomlás, ami tápegység túlterhelésnél gyakori tünet!

Majd még kísérletezgetek vele, megpróbálom majd fordítva is, csak a Plextor lesz rákötve, az LG nem.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...