Jump to content
GSForum - Segélyvonal

BenQ Joybook A52E


Molt@m
 Share

Recommended Posts

Molt@m

Specifikáció:

Intel Celeron M 440 @ 1866Mhz 1Mb L2

512 Mb DDR2 533Mhz RAM

80Gb SATA 5400RPM

Ati Xpress 200M chipset és osztott memóriás VGA

15,4” Fényes felületû kijelzõ UltraVivid technológiával és 16Ms válaszidõvel (1280x800)

 

Felépítés:

A gép szerintem elég masszív, a teteje nem horpad, a csuklótámasz nem hajlik, a zsanérok feszesen a helyén tartják a kijelzõt. Mivel ez egy olcsó gép, csak 3 USB portot, egy PCMCIA portot, és egy monitor kimenetet találunk rajta. A tapipad alatt található a ledsor, ami nekem nagyon tetszik mert jelek világítanak nem csak a ledek. A billenytyûzet nem hullámzik, bár nem a leghalkabb. Hûtése tökéletes, csak baloldalt van egy szellõzõ és ott tolja ki a levegõt, tehát ölbe véve sem sül meg.

 

Akkumulátor:

 

Ez egy gyenge pontja a gépnek. 2000MAh-s 4 cellás akkut kapott ami maximális fényerõn Wi-fi-vel úgy 1,5 óráig bírja, cserébe viszont a töltési idõ sem sokkal több.

 

Wi-fi:

 

A gép rendelkezik egy beépített adapterrel aminek a típusa Atheros AR50006EG. A gép elején a mikrofon és füles csatlakozók mellett van a WLAN kapcsolója ami mellett egy kis jelzõfény jelzi az aktivitást. Az eszköz stabilan felépíti a kapcsolatot, idáig egyszer sem szakadt meg a Linksys B-s routerrel. A WLAn driver telepítésével viszont meggyûlt a bajom ugyanis a gép a Vistára van tervezve és csak Vista driverek voltak a CD-n. A gyártó oldalán XP-hez 2 féle driver is van.

 

Adattárolás:

 

A merevlemez szerepét egy 5400-at forduló Satás modell tölti be, sebességben elegendõ. Az optikai meghajtó egy Optiarc Dual DVD-RW. A lemez pörgetését kicsit hangosan végzi de nem vészes, gyorsan ráharap a behelyezett médiára.

 

Extra szolgáltatások:

 

Ebbõl nem sok van, ez egy alsókategóriás gép. Bluetooth nincs benne, nekem nincs is rá szükségem, bármikor jól jöhetne. Infra sincs benne de az már kezd elavulni. A tapipad drivere nagyon összetett, ott lehet beállítani a függõleges, és vízszintes görgetõsávokat is.

 

Teljesítmény:

 

Nem gondoltam volna, de a kis Celeron szépen végzi a dolgát. Nem játszom vele az Xp futtatására meg tökéletes. Ha játszani szeretnénk rajta a régebi játékok mennek. Fut pl a Flatout 2 is, igaz nem nagy részletességgel.

 

Audio:

 

Nekem tetszik a 2 beépített hangszóró hangzása elég hangosan szólnak. Ha egy jack dugót csatlakoztatok azt a driver érzékeli és feldob egy ablakot hogy fülest, hangszórót csatlakoztattunk, vagy ne törödjön vele és legyen sima vonalszintû kimenet. Ügyes.

 

Szoftverkörítés:

 

A Benq 3 CD-t tett a csomagba. Egy driveres cd-t amin a Vistás driverek vannak, és pár program mint PowerDVD 7, Nero 7 Essentials. A 2. cd egy Teljes PC Cillin 2007 szoftver, a 3. pedig valamien Linux fajta, azt nem néztem.

 

Végítélet:

 

A 130ezer ft-os kategóriában csak ennél láttam 2év garanciát és ilyen paramétereket. Nekem idáig tetszik a gép, majd meglátjuk mi lesz vele 1 hónap után.

Megvétel elõtt rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam a BenQ-ban.

 

Végül pár kép:

 

Kinyitva

Oldalról

Becsukva

Alulról

Hátulról

Bal oldalt

Jobb oldalt

Elölrõl

Tapipad

Optikai meghajtó

Power button

Joybook

Csillog

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...