Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Elviekben nem kell színes nem?


vmiki

Recommended Posts

vmiki

Van egy HP DeskJet 920c nyomtatóm, egy idõben nem nyomtatott, majd elkezdett megint mûködni.

 

Most újra probléma van vele. Patronprobléma, méghozzá a színessel van valami kínja. Én nem akarok színeset nyomtatni, elég lenne fekete-fehér, de ha kiveszem a színest, akkor azért kiabál, hogy nincs benn.

 

Megoldható a fekete-fehér nyomtatás ilyen módon valahogy? Egy ismerõsünknek megy (HP, de nem tudja mi típusa)

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Mit akarsz nyomtatni? Képet, .doc-ot, .pdf-t?

Link to comment
Share on other sites

vmiki

.doc és .pdf-et

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Menni fog a nyomtatás amig a fekete patronba van tinta. A szineseket konvertáld szürkeárnyalatba (nyomtató progi megoldja). Mind két patronnak a helyén kell lenni! El kell viselned a figyelmeztetéseket a szines hiányára.

Link to comment
Share on other sites

vmiki

Csak nekem az a probléma, hogy most nem akarok színes patront venni, a másik meg rossz, és így villogtatja a patronhibát a nyomtatón, ha meg kiveszem az a baja.

 

Azért köszi!

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Az üres patront hagyd a nyomtatóba! Azt írtam mind két patronak helyén kell lenni és nem azt, hogy lenni kell mindkettõbe tintának.

Nekem is Hp 920C nyomtatóm van. Szinest ritkán nyomtatok ezért egy üres patron van a helyén. A fej idõnként tisztítja magát és elég sok tintát elpazarol vele. A szines patronra visszateszem az eredeti fóliát, ami a fúvókákat takartja és beteszem egy utántöltõ keretbe. Az elég passzosan ot tartja a fóliát és nem szárad be. Ha ritkásan szinest akarok nyomtatni, átcserélem az üres patront a használhatóra, ha végeztem visszacserélem. Már az ötödik fekete tintás patront használom a szines meg félig van. Mikor benne tartottam, ennyi idõ alatt vagy beszáradt vagy kifogyott a tisztítások miatt.

Link to comment
Share on other sites

vmiki

Oké, köszi!!! Akkor szerzek egy üres patront, mert a színes nem csak üres, hanem el is romlott, sikerült 8 napon túl sem gyógyulókat szerznem neki 8)

 

Még egyszer köszi!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Nekem is volt ilyen nyomtatóm (pontosabban 930c, de ugyanaz), maradtak belõle üres patronok, ha nem sikerül szerezni, akkor szívesen adok.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

vmiki

ProFiler, huhh, az nagyon jó lenne, mivel eddig nem sikerült kerítenem, akinek lenne.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Ha jót akartok magatoknak, soha ne vegyetek HP nyomtatót. Nekem volt egy (950c), vagy öt évvel ezelõtt. Kezdetben állandóan lefagyasztotta a gépet, úgy, hogy csak a resetelés segített (nem volt egy rossz gép, P3-as, 128 MB RAM, 32 MB videókártya, 20 GB winyó-a maga idejében egész jónak számított). Ekkor a szoftvert okoltam (szörnyen rosszul volt megírva, állandóan szoftverkomponensek hiányát jelezte telepítéskor). De aztán késõbb, mikor sikerült rávennem a nyomtatásra, akkor sem javult a helyzet: egyszerûen volt, mikor nem nyomtatott. Kiadtam az utasítást a nyomtatásra, és nem nyomtatott semmit. De ha nyomtatott, akkor sem volt sokkal jobb a helyzet: a képminõség ugyan megfelelõ volt, de állandóan elcsúszott benne a papír, és a hab a tortán, hogy kb. másfél év után eltört a fekete patront rögzítõ kis mûanyag csap. Eleinte még azt gondoltam, biztosan véletlenül rosszul csinálták meg azt a típust, de aztán több ismerõsöm is mondta, hogy a HP nyomtatóikban sorra eltörtek a patronrögzítõ csapok (nem is tudok olyan HP nyomtató-tulajdonosról, akinél ne lenne eltörve valamelyik). Attól még tud nyomtatni, hogy eltörik a csap, de karistolós hangon, és a patront utána állandóan igazgatni kell. Azok mellett egy ismerõsöm munkahelyén két HP nyomtató is az enyémhez hasonló tüneteket produkált (HP psc750, illetve HP Officejet 5610). Ennek tetejébe az ügyfélszolgálat sem túlságosan jólinformált.

Érdekes módon a Canon, Samsung, Lexmark és egyéb nyomtatókkal kapcsolatos hibákról nem nagyon hallok, és nem is tapasztalok semmi hibát a Canon Pixma iP 4200-as nyomtatómmal. Csak merem remélni, hogy a HP-nak egyedül a nyomtatóival van ilyen sok gond.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Én teljesen az ellenkezőjét tapasztalom. A mai napig az egyik legkiválóbb nyomtatósorozat a HP 9xxc-s sorozata. Munkám során számtalan ilyen nyomtatót használtam és adtam is el és egyetlenegy sem hibásodott meg, mind a mai napig használatban vannak. A szoftverek írását pedig ezután kezdte a HP elszúrni, az új (4 számjegyű) nyomtatók és szkennereik már pont emiatt nem jók. De azt kijelenteni, hogy ne vegyünk HP-t a - valóban! - legjobb nyomtatóik alapján nem szabad.

Itt van nálam épp egy 950c, már túl van a századik tintapatronján és még mindig ugyan úgy nyomtat, mint újkorában. Vagy saját magam is használok egy 980cxi prof.-t és nem találtam még a piacon ennél jobb nyomtatót. Az újak lassabbak és semmivel nem nyomtatnak szebb képet, ráadásul még a nyomtatási költségük is jóval magasabb.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Akkor te szerencsés vagy! Én akárkivel beszéltem eddig, mindegyik panaszkodott a HP nyomtatójára. A szoftver pedig már akkor hibás volt, mikor elkészítették! Kiderült, hogy a nyomtató neve valójában 959c, mégis 950c volt a szoftverben. Ez még nem lenne olyan nagy hiba, de mikor telepítettem, kiírta, hogy valami komponens nincs meg a telepítõben. És aztán meg a sorozatos lefagyások, meg a nem nyomtatás. Biztos, hogy vannak olyanok, akiknél mindezek a hibák nem jöttek elõ, áldják az eget! De én örökre eldöntöttem, hogy HP nyomtatót nem veszek.

Amúgy én nem azt írtam, hogy ne vegyen senki HP nyomtatót, hanem azt, hogy saját tapasztalataimból kiindulva nem tanácsolom senkinek az ilyen márkájú nyomtató beszerzését.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Egyébként én sem azt mondom, hogy ma HP-t tanácsolok. Ha a mostani piacról kell válogatni, akkor Canont ajánlok, szállítok. :)

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

A Canont én is bátran ajánlom, semmi problémám nincs vele, a nyomat minõsége kitûnõ, a papírt nem forgatja, mindig nyomtat és hibátlanul, ráadásul a szoftvere is hibátlan!

Link to comment
Share on other sites

vmiki

Ha egyszer cserélek nyomtatót, akkor az lesz, de most egyelõre maradok a jelenleginél.

Eddig kiválóan mûködött a nyomtató, csak most van ez a patron gond, ezt leszámítva okés.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...