Adani 1 Share Posted July 16, 2007 Megesik, lehet, hogy nem kéne felváltva telefonálni és kajálni a gép elõtt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocket 0 Share Posted July 16, 2007 @Calyd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted July 16, 2007 Berúgni nem szoktam (olyan sûrûn legalábbis nem), és nekünk az Arany Ászok kifejezetten ízlik. Heinekent drágának tartom, és szerintem nem olyan nagy "etvasz" az a sör. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted July 16, 2007 @Adani: De ha mondjuk épp egy borvidék közelében vagy, lehet, hogy azt a bolti kannásbort el lehet felejteni, mert sem árban, sem minőségben nem szállhat versenybe. De ha nem, én akkor sem innám meg, mert szerintem a rossz bornak van a legborzalmasabb utóíze. Évente egyszer-kétszer szerveztünk bortúrát Villányba. Mondanom sem kell, hogy azoktól a boroktól (kivétel: akik tényleg csak vedeltek egy helyben, megállás nélkül) senki sem volt rosszul sem aznap, sem másnap. És azért ez nagyon nem mindegy, ha pl. naponta 6 óra gyakorlatod van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 10 Share Posted July 17, 2007 Jó bortól valóban nem fáj az ember feje. Én most voltam Szekszárdon egy pincészetnél végigpróbálni a 2006-os boraikat, és most hétvégén megyek Villányba, egy másik pincészethez. Aki ezeket a rossz minőségű borokat(?) előállítja én simán börtönbe csukatnám. Ingyen se innék azokból, és van aki meg fizet érte? A bor kultúrafüggő, ami Magyarországra amúgy sem jellemző. Ittam én már 40 forintért is a Kékfrankos decijét, mégis nagyon finom volt. A helyi borász ennyiért adta (hordóból hozta közvetlenül), mert nem ebből akart meggazdagodni. De minőségi volt, és jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 17, 2007 Én is jártam Villányban, Tokajban, és ittam az ottani borokból, és valóban jók. Volt mikor a villányi borból ittunk meg több liternyit és tanúsíthatom attól szinte egyáltalán nem másnapos az ember. Ilyen helyen biztosan olcsóbb a bor, de hát a minõségi bort mi is tisztán szoktuk inni, mert az finom. A kannásat meg kólával VBK formájában, és ha VBK-t iszik az ember, abba nem is kell minõségi bort tenni, mert minek. Kólával meg iható a legrosszabb tablettás is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted July 17, 2007 "Jó bortól valóban nem fáj az ember feje." - Dehogynem, ha jól fejbekólintják vele! Csak kötözködöm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 17, 2007 A kannáshoz képest biztosan nem, egyébként ismered a közmondást: " Jó bor is megárt, ha sok". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted July 17, 2007 Nem kellene átnevezni ezt a topicot kocsma topicnak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 17, 2007 Megfér itt minden mindennel, de lehet hogy kéne csinálni egy kocsmatopikot is. Bár nem tudom ki lenne az a bátor moderátor(csapos), aki azt felügyelné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted July 17, 2007 Nehogy legyen benne off topic, vagy miért? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 17, 2007 Nehogy eldurvuljanak a kifejezések, és ittas személyek dulakodásba kezdjenek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted July 17, 2007 Virtuális kocsmai verekedés? Hát ide jutott már a technika?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 17, 2007 Online kocsma szimulátor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 17, 2007 AVirtuális kocsmai verekedés. Na az szép lenne. Anno még az IRC-n 8-9 évvel ezelõtt volt hasonló, csak ököl helyett a pingfloodot használtuk, vagy szemetebb +++ath0 pinget, amitõl a modem bontotta a kapcsolatot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 17, 2007 Nagyon szeretem nézni a HírTv-n a Vörös és Fehér c. mûsort. Sok jó borász, kiváló minõségû borok vannak nálunk. Érdekes, a TV2 Sthal konyhája címû mûsorában bármilyen étel készül, ahoz mindig import bort ajánlanak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 10 Share Posted July 17, 2007 Talán mert a műsor is import. Az eredeti címe: Nigela Falatozója. Arról lett koppintva. Amúgy vannak iszonyat jó import borok. Nekem a kedvencem a Cabernet Sauvignon és a Syrah. Sajnos utóbbiból szőlőt csak pár Magyar borász telepített. Így abból franciát, és közép/dél amerikait veszek amikor épp olyanom van. Annyival nem drágább. Tapasztalatom szerint sok Magyar borász nagyon elszállt árban a hírneve miatt (ott van példának a Vincze Béla aki az év borásza lett 2005-ben és egyből minden bora kétszer annyiba kerül. Kóstoltam nála barik Cabernet Sauvignont (2001 körülit) és egyáltalán nem volt olyan jó). Ráadásul ezek a "nagy" borászok leszerződnek évi "X" ezer palackra, tehát nem tehetik meg, hogy egy rosszabb évjárattal ne jöjjenek ki a piacra. Import fehér borból ez a kedvencem: Oppidum . Kicsit drágának tartom de különleges alkalmakkor nagyon nagy meglepetés tud lenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 17, 2007 @ Greene: Nem iszok sört, nem is értek a sörökhöz, de azt viszont tudom, hogy a környezetemben a legkedveltebb sör a Schwechater Bier és az Ottakringer Helles. Állítóllag ezeknél nincs jobb a németajkú sörök közül. Ja és árban is a középmezõnyben van, ha Ausztriában jó helyen sikerül elkapni. (45 Cent a dobozos) Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 18, 2007 Schwechater recht hat er... @Greene Vannak szõlõfajták, amelyekkel kár foglalkozni honosítás terén, ha olyan mikroklímájú, és talajszerkezetû helyrõl valók, amelyek nálunk nem léteznek. Páran biztosan próbálkoznak fajtahonosítással több-kevesebb sikerrel, de az is bizonyos, hogy jó bort csak több éves ültetvényrõl lehet készíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocket 0 Share Posted July 25, 2007 Na mi van, bezárt a virtuális kocsma? Pedig bevállaltam volna a báros állást! Borokban nem vagyok szakértő, bár nagyon érdekelnek. Ami nagyon ízlik, az a Montalcino, vagy a Montepulciano, bár mostanában kóstoltam pár különféle Cabernet-Merlot-t, nagyon kellemes, kifinomult az ízvilága. @Greene Milyen Cabernet Savignon?(honnan?) A másik bor az a dél-afrikai Shiraz, amire én is gondolok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 10 Share Posted July 25, 2007 Most a Szekszárdira vagyok ráállva (2006-os kis barrique-hordós), de a Villányiak is tudják belőle hozni a formát. Csak ott lent a Mecsekben a Portugiesert nyomják inkább ami nekem nem ízlik. A Shiraz az Shiraz, akárhol terem. Nekem most Chilei van "készleten". Ja és az utóbbi idők 3 legfinomabb kékfrankosát is Szekszárdról ittam. Ebből az egyik Takleré. Pedig köztudottan Sopron a kékfrankos hazája. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Silence 0 Author Share Posted July 25, 2007 A virtuális kocsma non-stop nyitva! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted July 25, 2007 @Greene Próbáltam már pár cseh sört, de nem igazás jöttek be. Legutóbb pl. Topvar-t kóstoltam, de egy kicsit túl keserû - szerintem. Ismeri valaki a jó szlovák Zlatá Ba¾ant-ot (Ejtsd: zlatí bazsant - aranyfácán) ? Tegnap ittam egy pompás ír barna sört. A neve aszt hiszem Guinness. 3 dl-es üveg kerül kb. 500 Ft-be, tehát elég drága, de jó. Jövõ héten megyek Horvatországba, majd kipróbálom az általad említett söröket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 25, 2007 Születésnap 23 Június 1991 Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted July 25, 2007 A nyitással még minden csapost meg kell várni. Látom ProFiler is megjött. Ja, most jut eszembe, hogy a külföldi hallgatókat többedmagammal elkísértem tavaly ősszel a pécsi Pezsgőházba. (Életemben előszőr jártam ott, különben nem engedhetem meg magamnak.) A gálavacsora alatt a száraztól kezdve az édesig minden pezsgőt szép sorjában meg lehetett kóstolni (sőt, bármennyit inni belőle). Más piáért fizetni kellett, még az ásványvízért is. (Mondanom sem kell, hogy ettől után sem lett semmi bajom.) @ProFiler: Vigyázz, az szenzitív adat. Úgy érted, 18 éven aluliakat nem szolgálunk ki? Akkor már most felhívom mindenki figyelmét adatlapjának módosítására... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now