Jump to content
GSForum - Segélyvonal

404-es hiba IE alatt


Silent Psycho
 Share

Recommended Posts

Silent Psycho

<a href="http://zzzzzz.atw.hu/Data/4. fejezet bevezetõ videó 010.jpg">Link</a>

 

A fenti link Firefox alatt rendesen mûködik, de IE alatt 404-es hibát ír ki.

 

Ennek mi az oka?

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Az ilyen hibák elkerülésére használd a PHP urlencode() függvényét!

 

A Notepad++-nak meg van egy TextFX bõvítménye, beépítetten, amely szintén képes erre:

<a href="http://zzzzzz.atw.hu/Data/4.%20fejezet%20bevezet%F5%20vide%F3%20010.jpg">Link</a>

Edited by h.arpad
Link to comment
Share on other sites

payskin

Ékezet és szóköz egy internetes hivatkozásban. Sokkal több mindent nem is lehet elrontani ezzel kapcsolatban. :)

Link to comment
Share on other sites

Silent Psycho

Köszi a segítséget, de a probléma még így sem oldódott meg. Még mindig 404-es hibát ír ki az IE.

 

http://zzzzzz.atw.hu/Data/4.%20fejezet%20b...de%F3%20010.jpg

 

@h.arpad

A PHP urlencode() függvénye a szóközöket "+"-ra cseréli, a rawurlencode() az ami ebből "4. fejezet bevezető videó 010.jpg" :nyíl: "4.%20fejezet%20bevezet%F5%20vide%F3%20010.jpg" ezt csinálja. Azért köszi az útbaigazítást.

 

@Spányik Balázs

Firefox-ban működik így sokáig fel sem tűnt, hogy ez gond lehet. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

GyorgyM_MS

Egy biztos, a link átnevezése nélkül úgysem úszod meg --> javaslom az ékezet nélküli verziót :).

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

@h.arpad

A PHP urlencode() függvénye a szóközöket "+"-ra cseréli, a rawurlencode() az ami ebből "4. fejezet bevezető videó 010.jpg" :nyíl: "4.%20fejezet%20bevezet%F5%20vide%F3%20010.jpg" ezt csinálja. Azért köszi az útbaigazítást.

Mindegy. Mindenképpen működnie kell. A legjobb lenne, hogy, ha a űrlap-feltöltéskor kerül oda a fájl, egy preg_replace()-szel kicserélnéd ezeket a karaktereket mondjuk "_"-ra:

 

<?php
$filename = preg_replace( '/[^a-z0-9_\-\.]/i', '_', $filename );
?>

Link to comment
Share on other sites

Silent Psycho

Köszi, de a fájlokat Total Commander-rel töltöm fel, így azzal a kóddal amit írtál nem sok mindent érek most (de egyszer majd biztos jól jön). Azért sem akarom átnevezni a fájlokat, mert az oladon lévõ PHP kód az egyik mappában lévõ fájlokat listázza ki link formában.

Azt, hogy az ATW-n IE-vel miért nem megy az rejtély számomra...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...