Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Works problémák


Lalolib

Recommended Posts

Lalolib

Egyik napról a másikra meghülyült a Works programom! Ráadásul létfontosságú, mivel cégem könyvelését az adabbáziskezelõjével csinálom. (Sokan primitivnek tartják, de egy komplett kettõs könyvitelt simán meg tudok vele csinálni!). Amit csinál: egyszerûen nem tudom használni a menûsávot, ahogy rámegyek egérrel, megjelenik a menükészlet, de ahogy ki akarok választani egy tételt, eltünik! Úgy gondoltam, itt csak egy új Works install segít. Leszedtem, újra telepítettem, a gond ugyanaz. Egyszerûen minden eszközt bevetettem már: uninstall programot, registry takarítót, de teljesen képtelen vagyok levakarni a géprõl, mert egy újabb install után ugyanazokkal a beállításokkal indul újra! Vajon hol a fenébe raktározta el ezeket a beállításokat? Kitöröltem a temp fájlokat, a TotalCMD végigkerestem a vincsit, hátra talál works bejegyzést...Most már vagy ötször szedtem le és telepítettem újra, de mindig az eredeti beállításokkal indul. Segítsen valaki mert már az örület határán vagyok! Csinálnom kéne a cég mérlegét is...és nincs kedvem az egész XP-t újratelepíteni.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Két napos dühöngés és probálgatás után a helyzet változatlan. Azt sikerült elérni, hogy a Works minden bejegyzését levakartam, így sikerült egy teljesen új telepítést csinálnom, de a menüelemek továbbra sem látszanak. Valószinûleg egy másik program rondít bele, de egyenlõre billentyüzet kombinációkkal valahogy el leszek egy ideig. Van egy tanulsága azért az esetnek (vagyis inkább több). Azt eddig is tudtam, hogy a programok uninstall-ja nem sokat ér...de pénzt is kár adni egyéb alkalmazásért. Két neves unistall programot engedtem rá (ráadásul az egyik az install alatt is figyelt) a Works eltávolítására, majd után szintén két neves regisztry takarítót is. Tették a dolgukat, gyalultak rendesen...csak a registry-be hagytak legalább 50 bejegyzést, amit "kézzel vakartam" le, így tudtam csak a Works minden nyomát kiírtani.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Nekem egyszer azt javasolta a MS, hogy töltsem le tõlük a mdac_typ.exe-t, telepítsem fel és rendben lesz a Works.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Nagyon köszönöm az infót, helyreállt minden! Elkezdtem "agyalni", és valószinüleg egy kipróbálásra szánt számlázó program (mely szintén valamilyen adatbázis-szerû alkalmazás) csinálhatta a galibát. Mégegyszer nagyon köszi, nagy segítséget jelentett a javaslatod!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...