Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dvd film írása


boston123
 Share

Recommended Posts

boston123

Én egy dvd filmet kaptam pl. szeretném felírni a gépre, nero-val probáltam de image-ba tette fel, amikor megakartam nézni a fejezetknél mindig megszakította a filmet amig beolvasta, gondolom én.

Arra szeretnék segítséget kérni hogy ezt a mûveletet milyen programmal kellene megoldanom hogy ne történjen ilyen. Kösz elõre is választ.

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Hol szakad meg? Az nrg-t betöltöd pl. Daemontools-szal?

Nekem mennek a filmek vinyóról is rendesen.

Ezzel szedd le szerintem: DVDFab Decrypter

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
dodyg

Sziasztok! :)

 

Dody vagyok, és hatalmas kérdésem lenne!

Az a helyzet, hogy van kb. ... hát, jó sok családi kazettám, természetesen VHS, és mivel én vagyok a család "mindenese", megkaptam a feladatot: digitalizálódjanak, hama-hama!:)

Eddig nem is volt gond, elkezdtem csinálgatni, csak hiába kaptam mindenféle progit elõ, igazából nem megy semmi rendesen...

 

Elõször is van ugye tuner-kártyám... azzal még a kompozit-csastlakozáson keresztük is macerás átvenni, mert nem találtam olyan progit, amivel egybõl DVD-re írható formátummá tudnám csinálni...

 

Aztán nagy nehezen letöltöttem a Nero Vision Express-t... Hát, azzal meg az a gáz, hogy a telepítéskor valami sorozatszámot kér, és amíg azt nem prezentálom neki, nem hajlandó semmihez kezdeni...

 

Tehát a kérdésem, immár röviden:

 

1: mindenképpen kell nekem ehhez a VE-hez maga a Nero?!?! Vagy milyen sorszám kellene neki, merthogy állítólag ingyenes..

 

2: a GYÁRI!!! Ulead-szoftver-arzenálomból /VS ver5.0 DV, ill. VS 7 SE DVD/ bármelyiket választva, mi módon lehet ezt a leggyorsabban összebarkácsolni, menü és hasonlók nélkül is akár?

 

3: van a Keresztlányom fellépésérõl egy image-fájlom, vagyis hát az egész DVD is megvan, de ezt szeretném kissé "feldarabolni", mert így nem lehet fellépõként léptetni, csak gyorstekerni, márpedig Szüleimnek kissé macerás a mûszaki cuccosok kezelése, és ezt meg kellene oldanom, mert még annyira megy, de a gyorsítás már sokkk... :)

 

Aztán van még egy olyan kérdésem is, hogy játszom egy netes játékon, és van belõle iszonyatosansokrengeteghatalmasmennyiségû :D adatom, de xls-ben...

Ezeket hogyan lehetne Access-be átoperálni? Bár keresek erre valami másik topic-ot is, de ha már itt vagyok... :)

Ennek a lényege, hogy van egy "Dátum", egy "Feladó" cella, ezek sima, egyes cellák, és van utánuk több cella, de azok már soronként 2-2 cella összevonva, és a hozzászólásokba /ezek az összevont cellák tartalmai/ teljesen véletlenszerûen bemásolt "Dátum:" és "Feladó:" cellák, mint hozzászólóknak címzés miatt.... Na, ez jó bonyolult volt... :)

Szóval kicsit macerás bármilyen adatátvétel a 2 progi közt, viszont így, mivel ezek napi, tehát 24 órányi mentések, mentésenként 5 lap, mindez több évre visszamenõleg... szal van adat, és nincs keresési lehetõség....

De ha a keresést meg lehet másként is oldani, minden lehetõségre nyitott vagyok! :)

/kivéve, ha valaki azt mondja, hogy keressem végig egyenként az egészben, amirõl épp szó van-volt...:)/

 

Sziasztok, mindenkinek sok sikert, minden széppel, jóval, kellemessel:

 

Dody

:)

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Az Ulead 7-el meg lehet csinálni, az rögzít mpg2-be. Jó a DVD készítõje, így könnyen felírható lemezre. Persze a kész DVD-t is lehet vele importálni, majd jeleneteket indexelve újra felírni.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Nézzük sorjában:

1. A Nero kiprobálásra ingyenes, és több funkciója nem is érhető el demó módban.

2. Az Ulead VideoStudió 7 SE már elég régi termék, de a VHS felvételeknél tudod még használni, de az SE jelzés utal rá, hogy nem teljes értékü darab, hiányzik belőle néhán funkció. Pl. amit te szeretnél, DVD-ről nem tud importálni. (Ha jól emlékszem rá!)

3. Az előbb már utaltam rá, a 7 SE nem jó megoldás. Inkább menj el az Ulead honlapjára és töltsd le a legújabb verzió demóját mely 30 napos - hacsak a Corel nem változtatott rajta! - és működik benne a DVD-ről való import lehetősége.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Trianta

Sziasztok!

 

Csináltam asztali dvdíróval két dvd-t, de mind a két dvd lemezen 1 órás film van.

Megoldható e konvertálás nélkül, hogy egy dvd lemezen legyen a két film?

Ha igen, hogyan?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
zazie

Sziasztok.

 

Melyik programmal lehetne profi minõségben felírni DVD-ket? Mert filmezéssel foglalkozunk, de sajnos a DVD írás része mindenkinek kimaradt az ismert területei közül. M2T kiterjesztésû (MPEGII) fájlokat szeretnénk DVD-re írni, persze a lehetõ legjobb minõségben.

 

Milyen programot ajánlanátok? Nekem van itthon nero 8-am, de ott nem igazán találtam jó minõségû kiírást. Még van egy Sony DVD Architectem, de arról nem sokat tudok, a Vegashoz adták.

 

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Mpeg2 fájloknál teljesen mindegy milyen author programot használsz, mert nem módosít semmit a minőségen, azt a szerkesztő programmal kell véglegesíteni.

Profi programok: Adobe Encore, Sony Scenarist, DVDLab Pro.

Link to comment
Share on other sites

Flashman

Sziasztok!

 

Az a helyzet,hogy én is hasonló problémát szeretnék megoldani mint Trianta barátunk.

Van két darab másfélgigás videofile amit minõségromlás nélkül szeretnék egy dvd-re felírni.

Nem kell konvertálni õket mert külön kiírva lejátszhatóak asztali lejátszón. Mégis én azt szeretném,ha egy lemezen lennének. A DVDlabPRo meg tudná csinálni? Érdekel a téma és le is tudnám tölteni a progit.

 

Segítségeteket elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Erre a célra elegendõ a Nero 6.6. A DVDLabPro jó, de bonyolult, inkább több lépcsõs menûszerkezet kialakításánál veszed a hasznát.

Link to comment
Share on other sites

Flashman

Köszönöm a segítséget!

Sikerült megoldani a problémát!

Találtam egy oldalt ahol minden tutira le van írva!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
bagyika

Jónapot Mindenkinek!

Az a problémám, hogy egy USA-ban élõ rokonomnak szeretnék családi (home) video összeállítást készíteni. Az alapvetõ gond az, hogy az Õ DVD lejátszója (nem számítógép) csak egyes területi kódú lemezt hajlandó megenni. Tudja-e valaki, hogyan tudok 1-es területi kódú lemezt írni? Hangsúlyoznám, hogy nem PAL-NTSC problémáról van szó, valamint azt is, hogy a területi kód nélküli lemez sem megfelelõ, kizárólag az egyes kódú írás megoldása jön szóba! Köszönöm ha segítenek: bagyika

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

DVDLabPro-val közvetlen a kiírás elõtt, a "tools" menüben a "regional coding"-ot kell választani, és kijelölni mondjuk az 1-est. Az általam ismert programok közül még az Adobe Encore csinálja meg, de annak nincsen próbaverziója.

Link to comment
Share on other sites

zorzy

Én meg úgy tudom ha te magad csinálsz dvd-t annak nincs régiókódja.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Ha Te magad csinálsz, annak persze hogy nincs, de ha a lejátszó nem játszik le kódmentes DVD-t, akkor jön elõ ez a megoldás.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Az tény, hogy furcsa módon gondolkoznak amerika fele, de az elég vicces, hogy kód nélküli (vagyis 0) DVD-t nem játszik le az asztali masina. És ha már annyira ragaszkodik a kizárólagos amerikai módihoz, akkor meg gond lehet az NTSC-PAL ellentéttel is, mert arra fele még hallani sem szeretnek PAL szabványról.

Link to comment
Share on other sites

zorzy

Nem tudtam, hogy nem játszik kódmentest ?!

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Ja hát ezt én is érdekesnek tartottam. A PAL-NTSC viszont nem probléma, azt írta a "bagyika"

Link to comment
Share on other sites

bagyika

Tisztelt Mindenki, kedves Nagyjani!

 

Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a Nagyjani által említett AE megvan. Volt megjegyzés a PAL-NTSC viszonyról. Ez egyrészt azért nem gond, mert NTSC rendszerben dolgozom általában, de a nagybratyóm azt mondta, hogy a playere viszi a PAL-t is. Más kérdés, hogy amit Õ készít Home video-t, azt az amerikai asztalik lejátszák! Érti ezt valaki, akkor õk nem kódmentesen írnak, mármint számpival? Hát elég érthetettlen ez számomra. Még abban kérek helpet, hogy ezt a bizonyos területi kód bejegyzést, milyen progival tudom elenõrizni, mármint az értékét. Köszönöm a segítségeiket: bagyika

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Úgy látszik Amerikában minden lehetséges. :upsz: Ami a régiókóddal kapcsolatos: próbáld meg a DVD Genie 4 programot, a ZoomPlayer alkotóitól. Még meg is tudja változtatni azt, ha jól tudom ingyenes és tud magyarul.

Link to comment
Share on other sites

kori

Talán profibb program régiókód felszabadításhoz AnyDVD

Sajnos ez csak 21 napig használható. 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
habrolo

Van egy film, amit ki szeretnék írni DVD-re, de az a fura, hogy csak egy VTS_01_0.IFO és egy kb 3,5 GB méretû VTS_01_1.VOB van hozzá, úgyhogy mikor iso-t akarok csinálni belõle, az Imgtool azt írja ki, hogy hiányoznak fájlok. Mit kellene csinálnom? Régebben többször is kiírtam csak úgy simán ezt a 2 fájlt DVD-re, le is játszott belõle olyan 50 percet, aztán az elejére ugrott és megakadt, viszont ha a gépen lévõ fájlt próbáltam megnézni azt simán lejátszotta. Szóval nem nagyon értem ezt az egészet...

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

A DVD-n a DVD-videohoz szükséges fájlrendszerben csak max. 1 gigás fájlok lehetnek. Tehát ez így nem jó, nem tudom honnan szereztél így filmet. A merevlemezről természetesen éppen ezért működik.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
bagyika

Jónapot Kívánok!

 

Bagyika vagyok. Tavaly május környékén, (vagy tavaly elõtt? :hááát: ) kaptam itten hasznos segítségeket, régiókód mentes DVD-video írásához. Köszönök minden segítséget!

Bagyika

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Jay

Sziasztok!

 

Adott egy 4,37GB-os DVD film, ami a CDBurnerXP program szerint nem fér rá egy Verbatim DVD+R 4,7GB-os lemezre. Viszont egy SONY DVD-RW 4,7GB-osra, igen. Ez, hogy lehet? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...