Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP ScanJet 3500c


Masa_Solo

Recommended Posts

Masa_Solo

Sziasztok!

 

Van egy HP ScanJet 3500c szkennerem. Jó pár éve megvan. Egyik nap csütörtököt mondott. Árammérõvel kimértem az adaptert, és bedugott állapotban nincs benne áram.

 

Az adapter tulajdonságai:

 

Model:898-1015-E12S

Input: 200-240 V ~, 50/60 Hz, 500mA

Output: +12 V - 1250 mA

 

Mit lehet ezzel csinálni?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Ki kell cseréltetni. Nincs már rá garancia? A HP Magyarországgal kellene felvenni a kapcsolatot, biztos tudnak szerezni.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

A HP Mo-nál sajnos csak garanciális készülékekkel foglalkoznak, illetve a lejárt garanciájú készülékek helyett újat ajánlanak!

Nekem a bolti árnál legalább 10%-kal drágábban tettek ajánlatot.

Megoldás, egy HP. szerviz ahol végighallgatod a formadumát, majd könyörögve kéred õket, hogy egy hasonló leselejtezett készülékbõl visszamaradt alkatrészt új árában adjanak már el neked! :S

Sajnos a szerviz stratégia ez, nincs alkatrészellátás a Hp-kre.

Ezért kerülöm nagyon a Hp-t, de ha minden kötél szakad és ezt a márkát választod, legalább érdeklõdj mi történik az eszközzel meghibásodás esetén, garancia idõn túl.

 

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Azért mertem õket ajánlani, mert ismerõsömnek én inzéztem egy hasonló cserét és nagyon segítõkészek voltak, azonnal elintézték. Nem is került sokba.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Masa_Solo

Köszi szépen.

 

Úgyis aktuális a HP-tõl alaplapi drivert is kérnem, ha van nekik.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
OriFeri

Helló!

 

Most egy barátomnak keresek ugyanerre a problémára megoldást.

 

Neked sikerült új adapterhez jutnod?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
verebkazy

Üdv!

 

Van egy elég nagy problémám egy HP Scanjet 3500c típusú lapolvasóval.

A hiba: XP indításkor, amikor a szolgáltatásokat indítja ( üdvözöljük képernyõ után, amikor éled az egész) kidob általában 100nál több ablakot egy "KeyGrip" nevû program, azzal, hogy a készülék nem elérhetõ, mert egy másik program használja. Ha nem zárom be az összes ablakot, akkor még megy a szkennelés, de utána semmi, még a HP director sem reagál, csak a feladatkezelõben látható, hogy elindult. A készüléken levõ gombokra se reagál.

 

Próbáltam 3 különbözõ gépen (azon, amin eddig ment, egy P3-ason (ezen nem lehet vírus, mert sosem volt internetre kapcsolódva, max pendrive), illetve egy laptopon, ami telepítés alatt nem látott netet). Próbáltam a CD helyett a legújabb szoftvert használni, nem segített. A tápegységet már cseréltem, semmi. Kábelt is cseréltem. A készülék csatlakozóin a forrasztások egészségesek (értek az elektronikához). Különbözõ USB csatlakozón is próbáltam, úgy sem. A gépen már újrahúztam a Windows-t. Így sem. Vírusirtó van (avast).

 

Tudtok valami megoldást a problémára, ötlet, tipp? Szükség lenne szkennerre, de reménykedem, hogy nem kell vennem újat.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Ha el tudod indítani az msconfig-ot és a services.msc-t, tilts le minden automatikusan induló HP szutykot. A meghajtóját pedig érdemes lenne nem a telepítõjével felrakni, hanem az Eszközkezelõvel. Ekkor lehet, hogy nem kerül fel minden, de nem lesz tele a gép szeméttel, nyomtatni meg így is fogsz tudni.

Link to comment
Share on other sites

verebkazy

Nos, letiltások megvoltak, bár csak egy programot kellett elintézni. Letöröltem a HP cuccokat, újraindítottam, felraktam Eszközkezelővel a CD-ről, újraindítás, és a windows képolvasó varázslóval is a következőt írja:

"A képolvasó program nem található, vagy a képolvasó nincs csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy a képolvasó és a képolv. használt program megfelelően van-e telepítve."

 

Szóval a helyzet változatlan.

 

Arra gondoltam még, hogy mostanában nagy viharok voltak, villámlásokkal. Sok-sok áramszünet volt, de úgy, hogy sokszor csak egy pillanatra megjött. Lehet, hogy ezek vágták tönkre szegényt, csak az a bibi, hogy akkor miért ismeri fel a windows, hogy bedugtam. Ezek szerint kommunikálnak egymással.

 

Másik ötletem, hogy valamelyik nyomógomb beszorult és folyton benyomva van, lefoglalva ezzel a lapolvasó prociját.

 

UI: Lehúztam a gombok csatlakozóját a lapolvasó paneljéről, semmi változás. DE! amikor feldugtam a képre, új hardwareként érzékelte, és kért egy dll fájlt, amit megadtam neki a CD-ről. Továbbra sincs semmi változás. Sajnos.

 

UI2: Ha kihúzom a gépből és visszadugom az egyik svchost.exe 100%-os procihasználattal fut. Eddig nem állt le.

Edited by verebkazy
Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Látsz olyasmit külön a telepítõfájlok között, hogy "TWAIN" vagy bármilyen szkennellésre alkalmas szoftverjelölést? Azt kellene még feltolni.

 

Ez a 100%-os prociterhelés utat nyit egy Windows-újratelepítéshez.

Link to comment
Share on other sites

verebkazy

#1

Semmi TWAIN szerûséget nem találtam, a windowst meg kb. egy hete raktam újra, szûz, újrapartícionált HD-re.

 

Az imént a "hpgwiamd.dll" fájlt kérte, amit megadtam neki. De semmi.

 

Feldobtam megint a CD-rõl az egész pereputtyot, amikor újraindítottam megint jöttek az ablakok, de az a vicc, hogy magától elindult a HP director, szóval olyan, mintha meg lett nyomva a gomb, hogy szkenneljen. Lehet hogy mégis a készülék a hibás??

 

#2

Nos, próbálgattam össze meg vissza. Felraktam a CD-n levõ HP szoftvert, 3. újraindításkor sem dobott ki ablakokat, igaz lehúztam a gombsort a fõpanellel összekötõ csatlakozót a készülékben, illetve nem nyitottam meg a HP Directort. Viszont a windows lapolvasó varázslójával kifogástalanul mûködik, úgyhogy megelégszem ennyivel.

Köszönöm a gyors segítséget!!

Ha még ötleted van, akkor azt még meghallgatom.

 

Összevonva. <KGigi>

Link to comment
Share on other sites

verebkazy

Üdv!

Tegnap éjjel minden klappolt, de most reggel már megint nem mûködik.

Most a windows varázslójával elindul, mármint meg tudom nyitni a scannert, de amikor be akarok olvastatni, kiírja, hogy használatban van.

 

Ez mi lehet? (jókat tudok kérdezni, mi?:))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...