Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ubuntu linux telepítés


Szabee94
 Share

Recommended Posts

Szabee94

Hello

 

A napokban próbáltam egy Ubuntu Linuxot feltenni egy p1 gépre, ami eddig egy Windows XP-t futatott simán. Még csak nem is akadozott. Úgy ahogy volt: stabil. Az Ubuntut ingyen kaptam a www.ubuntu.com-ról (10 cd). Betettem a Live CD, mert az írta hogy onnan lehet telepíteni. No eddig semmi baj. El is indult a betöltést, de kb felénél (amikor az X-Window indult) a képernyõ elfeketedett, pedig a hd piros led rendesen villlogott mint kellene. Késõbb rájöttem, hogy a monitor (Mazellan 14") nem bírja ki a 85Hz-et, ezért átkapcsoltam egy másik monitorra. Itt is ment, itt egy kicsit késõbb mint múltkor, de kikapcsolt a képernyõ.

 

Nem értem...

 

A videokártya beépített (S3, 2Mb, 50-100Mhz). Eddig egy-két 3d-s játékot (re-volt...) is elfutatott, most pedig nem tudja az UBUNTU telepítõjét ?!

 

Ja. Meg szerintetek felmenne egy pII-re?

Adatai: Intel Celeron D 400Mhz, Gigabyte alaplap, Intel whitney chipset, beépített video (32 MB) és hangkártya, 256 Mb SDRam

 

PI: Hewlett Packard 2/500, Intel Pentium MMX 200Mhz, beépített videokártya (2Mb)+ ISA hangkártya (vele kaptam), ASUS 52x cd író, floppy, Mazellan 14" 75Hz (xp-n 85) monitor, Intel triton chipset, 112 MB edo+fpm ram.

Link to comment
Share on other sites

Linuxbarát

Szia!

Tudomásom szerint Live Cd-rõl nem megy a telepítés, mivel az csak egy demo változat. Valószínûleg másfajta lemezt használtál.

Régebben olvastam, hogy a régi S3 kártyákkal már nem mûködik a Linux.

Az Ubuntu gépigényét nem ismerem, de az UHU Debian alapú, és az mûködne ezeken a gépeken. Valószínû, hogy az Ubuntu is megy rajtuk.

Link to comment
Share on other sites

Babó22

Hazugság! Ilyen régi gépre én ajánlom leszedni az alternate cd-t. Hiába AMD Sempronos gépem van, a bizotnság kedvéért inkább ezt szedem le, minthogy befürödjek a desktop lemezzel. Ugyanúgy lesz benne grafikus felülete, mint a sima desktop lemezen. Egyébként az Live CD és install CD egyben. Kétszer klikkelsz az install gombra, és elindul a telepítés. Minden Linux elfut minden gépen. Még SPARC-on is. (Java processzorú gép )

Link to comment
Share on other sites

Szabee94

Nemtudom én h ti mit gondoltok. azt hiszem a Monitor lesz a fõ gond (meg egy kicsit a videokártya). A monitor csak max 75 Hz-en mûködik a videokártya meg vagy 16 bit vagy 32 bit. Az uhu-live feketeképernyõvel fogadott, de néhány furfangos gombnyomással rávettem a mûködésre, és szó-mi-szó szépen futott (800x600, 75 Hz, 16 bit szin).

 

Az ubuntu meg 24-bit szinnel akar indulni, amit úgy magában a videokártya nem támogat. Szerintem ez a baj. Mivel a másik gépen hibátlanul fut. Ott a videokártya 24-bit szinnél nem is bir többet el. csak az apám gépe :D

 

Majd megoldom valahogy :)

 

Optimizmus gyerekek!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...