Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tagek, szkriptek


mkm
 Share

Recommended Posts

mkm

Sziasztok! Problémáim voltak/vannak/lesznek.

Most azt szeretném megtudni, hogy hogyan is tehetem be a weboldalamra az aktuális idõt. Segítenétek? Kösz

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Egy egyszerû Javascripttel. Itt találsz pár kódot: www.script.lap.hu

Link to comment
Share on other sites

mkm

Köszi szépen!

Link to comment
Share on other sites

mkm

Sziasztok, ismét egy kérdés:

Hogy lehet az oldalamon olyan oldalt csinálni, amit kitölt az oldal nézõje, megnyomja a bevitel/küldés stb oldalt és megkapom az emailcímemen (tehát egyoldalú levelezõrendszer)?

Köszi mkm

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Ez pedig PHP. A mail() függvény kell hozzá. A PHP topicban foglalkoztak már vele. Nem nagyon nehéz.

Link to comment
Share on other sites

mkm

Köszönöm segítséged!

Link to comment
Share on other sites

mkm

Sziasztok, ismét elakadtam. A menümet fejlesztgetem mindenféle idióta szkriptekkel. Most azt szeretném, hogy a menü lecsússzon, ami már megy is, de a startup(); tagnél azt szeretném, ha minden egyes csoport megnyílna, nem pedig egy kiemelve. Lehetséges ez?

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Szerintem talán lehetséges, de nincs értelme. Pont az a lényege azoknak, hogy ne kelljen mindent megjeleníteni.

Link to comment
Share on other sites

mkm

Tudok róla, sajnos sokan nem ismerik ki magukat az oldalamon, és ha mind megjelenne egyszerre, megkönnyíteném a helyzetük.

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Adj egy címet, és megnézem az oldalad. Talán úgy könnyebb lesz feltérképezni a jó megoldáshoz vezetõ utat.

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Nem kell ezen semmit változtatni, azt leszámítva, hogy a kijelölés színét változtatsd meg olyanra, amitől látszódik a jelölt szöveg.

Link to comment
Share on other sites

mkm

Azt tudom, hogy jó lenne. Azért kéne megcsinálni ezt a startup(all) cuccot, mert a többiek közül még a naponta netezõk sem mindig találják meg a dolgokat ->nem tudják, hogy ez a menü legördül

Link to comment
Share on other sites

mkm

IEben mûködik, hiába módosítom a stíluslapot a mozilla nem fehéríti ki... itt a css:

P  {}

h1  {
    font-size : xx-large;
    font-family : Impact;
    font-style : italic;
    color : Red;
    font : Impact;
}

h2  {
    font-size : small;
    font-style : Bold;
    color : White;
    text-align : right;
}

h3  {
    font-size : large;
    font-style : Bold;
    color : White;
}

h4  {
    font-size : xx-small;
    font-style : italic;
    text-align : right;
}

h5  {
    font-size : xx-small;
    font-style : italic;
    text-align : center;
}

h6  {
    font-family : Tiranti Solid LET;
    color : Red;
    font-size : large;
}

A  {
    font-family : Arial, Tahoma, Verdana, Geneva, Helvetica, sans-serif;
    font-size : 12px;
    font-weight : bold;
    color : Red;
    text-decoration : none;
}

A:Visited  {
    color : Red;
}

A:Active  {
    color : Red;
}

A:Hover  {
    color : White;
}

BODY  {
    font-size : small;
    color : White;
    background-color : Black;
    font-family : Arial;
}

TABLE  {
    font-size : small;
        color : red;
    text-align : left;
    background-color : Black;
    border-width : 0px;
    border-color : Red;
}

TR  {
    border-color : Green;
}

TD  {
    border-color : White;
}

CAPTION  {
    text-align : right;
}

/* level 0 inner*/
.m0l0iout  {
    padding : 4px;
}

.m0l0iover  {
    padding : 4px;
}

/* level 0 outer*/
.m0l0oout  {
    background : #000000;
    border : 1px solid #FF0000;
}

.m0l0oover  {
    background : #990000;
    border : 1px solid #FF0000;
}

/* level 1 inner*/
.m0l1iout  {
    padding : 4px;
}

.m0l1iover  {
    padding : 4px;
}

/* level 1 outer*/
.m0l1oout  {
    border : 1px solid #FF0000;
    background : #000000;
    filter : alpha(opacity=70);
}

.m0l1oover  {
    border : 1px solid #FF0000;
    background : #000000;
}

/* level 2 inner*/
.m0l1iout  {
    padding : 4px;
}

.m0l2iover  {
    padding : 4px;
}

/* level 2 outer*/
.m0l2oout  {
    border : 1px solid #FF0000;
    background : #000000;
    filter : alpha(opacity=70);
}

.m0l2oover  {
    background : #990000;
    border : 1px solid #FF0000;
}

 

<!-- Használd a "code" jelölõket! -->

Edited by h.arpad
Link to comment
Share on other sites

mkm

Sziasztok kérdésem a következõ: <button> taggel lehetséges-e linkelni? Azaz az oldalamon elhelyezek egy gombot, amire ha ráklikkelnek (onclick) akkor href-ként továbbviszi a felhasználót egy beállított oldalra? (hogy ne tûnjön abszúrdnak: a fõoldalon elhelyezek egy levél az adminnak gombot, amiben a parancs az, hogy href="mail/index.htm" target="open" szóval bejön az az oldal, ahonnan vígan tudnak nekem emailt küldeni. Lehetséges?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
mkm

Ismét lenne egy kérdésem. A table tagnél a borderrel van problémám. Illetve azzal, hogy 3D-s. Hogy lehet kiiktatni? Köszi!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem értem a problémát. Ha beírod a

-be, hogy border="0", akkor nincs border, nincs 3D. Ha nem ez a gond, akkor mutasd.
Link to comment
Share on other sites

h.arpad

A CSS-ben már benne van, hogy border-width : 0px; . Mi lenne, ha kicserélnéd: border: none; ?

<button> taggel lehetséges-e linkelni? Azaz az oldalamon elhelyezek egy gombot, amire ha ráklikkelnek (onclick) akkor href-ként továbbviszi a felhasználót egy beállított oldalra?

<input> tag-nek hívják, és itt egy megoldás rá:

<html>
<head><meta/><title></title></head>
<body>
<script type="text/javascript" language="javascript">
function OpenWindow(uri) {
newWindow = window.open(uri);
}
</script>
<form action="" method="post" >
<input type="button" value="Mehet" onclick="OpenWindow('http://www.valami.hu/');" />
</form>
</html>
</body>

A színek nevét a CSS-ben pedig cseréld ki hexadecimális kódjukra (pl a "white"-ot #FFFFFF-re, és akkor talán menni fog). ;)

Link to comment
Share on other sites

payskin
A színek nevét a CSS-ben pedig cseréld ki hexadecimális kódjukra (pl a "white"-ot #FFFFFF-re, és akkor talán menni fog). ;)

Én is használok színneveket. Mi velük a baj? :pislog:

 

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Végülis a hexakód mindig megy (minden böngészõnél)... Az árnyalatok nevét pedig nehéz eltalálni.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Mármint úgy érted, hogy white helyett wihte-ot írok, black helyett balcket? :D

 

A névvel rendelkezõ színárnyalatoknak szabványban rögzített a hexa értéke, elvileg ugyanúgy használhatók tehát, mint a kód. Egyébként nyilván nem fogok begépelni ilyeneket, hogy BlanchedAlmond meg CornflowerBlue! :D De a white, a black, a yellow és a pink néha nálam is "becsúszik" (utóbbi kettõ fõleg tesztelésnél), és eddig egyik böngészõn sem volt vele probléma.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Nem tudom, nekem volt vele már bajom. Az egy dolog, hogy mi van a szabványban, az meg a másik, amit a böngészõk csinálnak. :hááát: Gondja volt vele, nem írta el (bár a HTML-t nem láttam, ki tudja...) mi másra tudnék gondolni?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
mkm

Köszönöm a tippeket! Most egy újabb problémát feszegetnék:

Onmouseover. Azt szeretném, ha táblázatban elrendezek hat képet, bármelyikre ráviszem az egeret, egy másik kép jelenik meg, de nem kell link (href hanyagolva):

<p onmouseover="roll.src ='../../i/kep03_2.jpg'" onmouseout="roll.src='../../i/kep03.jpg'"><IMG

 

alt="kép neve" border=0 name=roll src="../../i/kep03.jpg"></p>

(A p egy kísérlet volt, amíg az oldalon összesen egy helyen használtam működött, egyébként nem. Ha kijavítom a-ra akkor sem csinál semmit.) Van erre valami más megoldás esetleg? Köszi!

 

Nem értem a problémát. Ha beírod a <table>-be, hogy border="0", akkor nincs border, nincs 3D. Ha nem ez a gond, akkor mutasd.

A probléma az volt, hogy border="3" tehát szerettem volna egy keretet, ami nincs 3dben, tehát nincs árnyékolás stb.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Nem értem minek az a <p>. Egyszerűen

<img src="../../i/kep03.jpg" alt="kép neve" border=0 name="roll" onmouseover="this.src ='../../i/kep03_2.jpg'" onmouseout="this.src='../../i/kep03.jpg'">

 

Így persze még nincs előtöltés, arra meg itt találsz egy kódot.

Link to comment
Share on other sites

mkm

Áhh, szóval ezt csesztem el(:- Jó, mostmár átlátom a dolgot... A <p> igazából azért volt ott, mert egy hivatkozást írtam át, és az <a href>-et pótóltam <p>-vel(:- Pedig felesleges, mint látjuk. (Azt hittem, az onmouse over tag az <a> tag eleme és nem az img taggel kötöttem össze, ergó azt hittem, hogy csak linkeknél működik)

 

Hexakódokhoz meg annyit, hogy ha árnyalt szín kell akkor egyértelmű hogy hexakódot írok (pl "#cf00cc") de ha csak #ffffff vagy #000000 szinekre van szükségem, vagy tiszta zöldre, pirosra (stb) hangulattól függően, de inkább egyszerűség kedvéért kiírom a nevét. Azzal még sosem volt bajom.

 

Érdekelne viszont, hogy amit belinkeltél szkript mire jó? Mire tudom használni? Arra lenne jó, hogy egy definíció szerint az összes képemet átállítja rolloverre? (Ergó nem kell mindig beirogatni képekhez, hogy roll.over... hanem megcsinálja helyetem?)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...