Neo 0 Share Posted March 27, 2006 Olyan programot keresek, amivel meg tudom mérni a számítógépes rendszerem teljes terhelését (energia fogyasztását)? Jelenleg egy BK650 modellt tesztelek, hozzáértõktõl kérdezem, hogy ez a típus milyen konfigurációt képes maximálisan kiszolgálni, valamint mennyi az áthidalási idõ? A számítógépes rendszerem: P4 (400W táp), 15" monitorral. Aki tud, kérem segítsen! Köszi! UPS Szelektor Ha valakinek van más ajánlata, szívesen fogadom! Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted March 28, 2006 A 650-es 400W-ot bír el maximálisan, és 2 percig tartja. Fél terhelésnél tíz percig bírja. Külön ilyen progit nem tudok ami kiszámolja a teljesítményt. A neten viszont egyszer láttam egy oldalt ahol kiszámolta a hardwer eszközök alapján, hogy kb. mennyit fogyaszt a masina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted March 28, 2006 Sok netes fogyasztáskalkulátor van, de a nagy része semmit sem ér, mert a maximális teljesítményfelvétellel számol. @Neo Ha használod a UPS-t, akkor a software-e írja, hogy mennyire terheled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted March 28, 2006 Ez Powerchute függõ. Az a 650-es amit PF hozott a kollégámnak, nem írja ki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo 0 Author Share Posted March 29, 2006 Mostanra kiderült, hogy az akkumulátorra már nem jó. 6 óra töltés után (terhelés nélkül) sem tudott egy rövid idõre sem árammal ellátni még egy kis magnót sem. Az UPS elõélete, hogy kb. 3-4 éve vásárolta meg egy cég, de azóta egyszer sem volt használatban, szoftver & cd nem állt rendelkezésre. A netrõl letöltöttem a PowerChute Personal Edition v 2.0.0 for Windows XP nevû szoftvert, de sajnos nem volt RS232 kábelem. Azt hiszem, ki fogják dobni és vesznek egy másikat, mert kérték a segítségemet, hogy milyen típust javaslok, amit igazából nem tudtam megmondani, mivel a tényleges teljesítmény felvételt nem tudom megállapítani, így a legjobb ár – érték – teljesítmény értékeket nem tudom összehasonlítani. Az UPS szelektorra rábízhatom magam, v. nagyot tévedek, ha ez alapján adok javaslatot?! Másik kérdésem, hogy az optimális áthidalási idõ mégis mennyi (27-30 perc) vagy (9-10 perc)? Gondolom ez egy relatív dolog, de mégis ti mit javasoltok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted March 30, 2006 Ha kell, van APC-hez RS232-es kábelem. Van powerchute-om is de az HPUX-hoz jó csak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted March 31, 2006 Én meg apcups-használok, mert szvsz jobb, mint az APC csodaprogijai, és kevesebb gépet eszik, van linux/windows alá, és megy az olyan régi darabokkal is, mint az enyém. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted March 31, 2006 A Powerchute elég gagyi, ez tény és való. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts