Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fura hangzás


ssymon
 Share

Recommended Posts

ssymon

Sziasztok!

 

Van egy problémám!

 

Rendelkezem egy talán noname 5.1-es hangrendszerrel, Abit KD7-es alaplapra integrált AC97-es hangkártya realtek AC97 3.84-es verziójú driverrel meghajtva. A problémám az, hogy a beállító programjában van egy Speaker test menü, ennél, ha rákattintok egy hangfalra, akkor az a probléma, hogy szól a másik is.

 

Sematikusan:

Ha rákattintok a FrontJobb hangszóróra, akkor az szól normál hangon, és csak az szól. Ha rákattintok a FrontBal hangszóróra, akkor az nem szól, hanem a FrontJobb kicsit halkabban.

Ha rákattintok a RearJobb hangszóróra, akkor ugyanúgy szól a jobb és a bal is, ha a RearBal-ra kattintok, akkor is ugyanez a helyzet.

 

A Center és a Subwoofer-nél nincs probléma.

 

Mi lehet a hiba forrása?

A segítséget elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Baludada

Nekem így elsőre: Jól kötöttél össze a hangfalnál minden kábelt? Jó helyre kötötted őket? A Windows 5.1es hangfanak ismeri fel?

Link to comment
Share on other sites

ssymon

Hogy jól kötöttem őssze mindent, azt ma nappal meg fogom nézni újra kötöm az egészet.

A Windows nem ismeri fel mint hangfal, viszont a megfelelő kimeneteken a majdnem megfelelő hangfal szól.

 

Korábban már működött jól az egész, csak mostanában tapasztaltam, hogy a hátsó hangfalak csak morognak, mire én a kábelekkel mahináltam egy kicsit mire a már korábban említett probléma lépett fel.

 

Azért még a hangalakat holnap átnézem és, ha akkor sem lesz jó, akkor majd írok megint.

 

Köszi!!!

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Csak a frontbal bekötését nézd meg, mert az rossz, vagy maga a hangfal.

Link to comment
Share on other sites

Baludada

Ezt a Windows felismeri-e a hangfalt úgy gondoltam, hogy a Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Hangerő fülön->Hangszoró beállításai->Speciális. Ott 5.1esnek ismeri fel? Úgy nem fogja felismeri, hogy "Ön új hardvert csatlakoztatott (noname 5.1 speaker)" :)

Link to comment
Share on other sites

ssymon

Talán rájöttem a hiba okára!

 

Azzal nincs gond, hogy a windows felisemri-e a hangfalakat, mert felismeri, hogy 5.1, de nem hagyott nyugodni a front hangzás, ezért kiprobáltam, hogy csak sima sztereoban kötöm be a két elsõ hangfalat a windowsba.

Nos a windows felismerte, hogy asztali sztereo hangszóró, de itt is probléma volt. Ugyanis nem sztereo!

A hangszoró tesztnél szól mindegyik hangszóró mindegyik oldal esetén.

 

Ha a balanszot eltolom teljesen balra, akkor a bal hanszóró tesztnél szól rendesen a bal hangszóró, viszont, ha rákattintok a jobb hangszóróra, akkor halkan szól a bal hangszóró is. Fordítva is ugyanez a hiba!

 

Miért lehet ez?

 

Szoftveres hiba, vagy az alaplapi hangszóró a rossz, tehát hardveres hiba van?

 

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

A hangvezérlõ drivere fel van telepítve? Esetleg frissíthetnéd!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

ssymon

Szerintem a legújabb driver van fent, de akkor azt is letörlöm és újból teszem.

 

A Center és a Subwoofer-nél nincs ilyen probléma, ott normálisan az szól, aminek szólnia kell, csak a front-tal és a rear-rel van probléma, de azoknál ugyanaz.

 

Utólag:

 

Driver hiba volt!

 

Megoldottam, most már jó!

 

Köszi a segítségeteket!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...