Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pattog valami


winshark2005
 Share

Recommended Posts

winshark2005

Hali!

Az volna a problemám, hogy pattog a hang a számítógépnél. Nem tudom eldönteni mi lehet a baj mert akárhány hangfalat rádugtam a hangkártyámra mindegyik ugyan úgy pattog. A PATTOGÁST ne úgy értsétek ahogy a régi lemezjátszón hanem úgy hogy talán egy órában ha kétszer szokott jelentkezni egy-egy igen erõs pattanás. Ezt a régi integrált AC'97 kártya csinálta. Megvettem egy SOUND BLASTER AUDIGY SB-t és a berakása után rögtön õ is az integrált hangkártyám szokását utánozta és most is utánozza. Mi lehet a baj?

Konfig: Abit KD7A Socket A

AMD ATHLON XP 2500+ BARTON

2* 256MB 400MHZ-s DDR-Ram

Geforce Fx-5200 128MB DDR-Sd (SPARKLE)

Maxtor 80GB

LG GSA-4160B DVD-RW

LG GCE-8525B CD-RW (Revízioszám nem biztos)

KWorld TV tuner PCI

SOUND BLASTER AUDIGY SB

 

Kérlek titeket segítsetek!!! :(

Köszönettel:

Winshark2005

Link to comment
Share on other sites

Painkiller

Szerintem valami bezavarja a hangkártyát.

 

Nekem például az integrált hangkártyámat zavarja be a CD-író, és ezért ilyen sípoló hangot ad, ha felpörög a lemez.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

A tápegységet nem írtad, ami a lényeg lehet!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

DJGABI

Biztos az FX 5200-es mert azt egy :cenzúra: , mondom ezt úgy, hogy nekem is az van :D.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Te se olvastad el figyelmesen a hozzászólást...

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Én a TV tunerre gyanakszom.. Hogy miért? Némítsd el a Line-In-t vagy/és az Auxot, tehát amire kötötted a tunert... ;)

Link to comment
Share on other sites

winshark2005

Hali!

Sajnos a tápegységet elfelejtettem de köszi a figyelmeztetést. A tápegység egy AZONA 400W-os táp (ATX és van rajta +12V-os csatlakozó)

 

Köszönettel: Shark :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Gaspara

Nekem is ez a pattogás a probléma. ac97 es realtec integrált alc850 es, realtek, MSI P4N sli (FI?) alaplap, chieftec 410w os táp, club3d gef 6800gs kártya, pentium D830 proci, WD 250es sata2 vinyó, lg dvd író.

már volt bios frissítés, windows reinstall, és mindenféle driver. Észrevétel: a hiba nem állandó sûrûségû, talán hosszas használat után (2-3 óra) sûrûsödik. a pattogás Nvidia drivereknél van, MSI (realtek) drivereknél idönként belassul egy tizedmásodpercre, vagy ismétel, vagy ugrik de ezt mind egy pillanat alatt. msi driverrel nem szokott pattogni. szoval mindkét driverrel hibázik csak másképp. nem tudom pontosan lemérni a terhelés-hiba, vagy bekapcsolt idõ-hiba arányt, de gondoltam már a csipszet melegedésre, pedig nincs oldallap, viszont a déli híd nagyon forró szokott lenni, és az északi hid hütöje is nagyon pörög mindig,a z alaplap höm 42 -43 fok körül szokott lenni, de néha több. ezek magas értékek, de a hiba az elsõ hónapokban nem volt, pedig a hõmérséklet szerintem nem változott. Várom a megfejtéseket, mert nincs kedvem gariztatni, mert nehéz bizonyitani a problémát, ugyanis néha csak sok idõ mulva, vagy napokig nem jön elõ a pattogás.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Ez a Realtek csipek ismert problémája. Ahogy melegdnek, vagy elkezdenek pattogni, vagy nem.

Annak idején a Halasi Miki is megállapította ezeket a dolgokat, amikor kijött ez a chip.

Link to comment
Share on other sites

Gaspara

kösz a cikket, meg a hozzászólást. lehet az nforce 4 a probléma forása, ugyan nekem nincs creativ kártyám, de nem értem mit takar a "kétcsatornás memória-alrendszer használata" kifejezés (amit ajánlanak) nekem dual channelben vannak a ramok, már ha ez az. azért várom a további megfejtéseket, ha valakinek már sikerült hasonló problémát megoldani , az nagyon izgatna. Kérdés- Vigyem -e el gariztatni, vagy próbálkózzak-e még . Esetleg nem lehet, hogy bezavar, interferál valamivel? pl bátyám videokarija a proc hûtõjével.Ma bekapcsoláskor is trágya volt, szoval nem a melegedés a baj.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Silent Psycho

Pár napja vettem egy Creative SB X-Fi Xtreme Music hangkártyát és egy Logitech Z-5400-as hangfalszetett. Bizonyos időközönként a mélynyomó "pukkan" egyet.

Mitől lehet ez?

 

Konfig:

- FSP 400 W-os táp

- Abit IS7-V alaplap

- Intel Celeron 2,2 GHz

- Geforce Ti 4200 128 MB

- 2 x 512 MB Twinmos DDR memória

- Pinnacle PCTV 110i tvtuner

- Samsung TS-H552B DVD író

- Plextor PX-116A DVD olvasó

- Samsung HD160JJ SATA II winyó

- Creative SB X-Fi Xtreme Music hangkártya

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...