ocsi 0 Share Posted January 3, 2006 Nos.. Fel merült bennem, az ötlet, hogy milyen tutijó lenne robotot építeni.. ( Ez az ötlet sok kisgyerek fejében megszöletett már...) Természetesen az elején kezdeném, szóval nem egybõl egy mindenes házirobotot szeretnék csinálni.. csak szépen apránként... DE nem találtam semmit a neten amivel elindulhatnék, hogy mégis miként kezdjek bármit is tanulni... Próbálkoztam Google-el próbálkoztam a MEK-en és a Fõvárosi Szabó Ervin könyvtárban is valami irodalmat keresni.. de kb semmit nem találtam... Van valakinek valami ötlete, forrása amibõl esetleg elkezdhetném ezt a mûfajt megtanulni??? Esetleg BME -s dákok jegyzeteit hol lehet elérni??? Tud valaki ebben segíteni??? JAh és a vezérlésrõl: Számítógéprõl vezérelném, C vel..( mert ahoz értek valamennyire).. ez talán a könnyebbik oldala a dolognak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted January 4, 2006 Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem kezdjed a LEGO-val. Még versenyek is vannak belõle, és számítógéprõl is programozhatod. Úgy tudom elég komoly robotokat lehet belõle csinálni és mivel szerintem könnyen kezelhetõ, ki tudod próbálni mennyire érdekel ez a dolog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tar 0 Share Posted January 4, 2006 Nem tudom,hogy ez mennyire segít nekedNézd meg ezt Így hírtelen ez. Itt is kutakodhatsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Author Share Posted January 4, 2006 Athos:Kisgyerekkorom nagyjátéka a LEGO mély nyomokat hagyott bennem.... DE Talán így közelítve a 18. hoz már egy picit túl vagyok rajta... No meg nem egyzsebpénzbõlkönnyenfizethetõ kis játékszer... TAR:Amit az ELTE honlapján van.. az talán jü lenne... csak kb semmi nincsfönt... A másik linken meg sajnos nem sikerült még semmi használhatót találnom... de igyekszem..... És várok még ötleteket... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted January 4, 2006 Hát nem olcsó, de szerintem az sem amit Te szeretnél. Amúgy a LEGO-nak ez a robotos szettje nem éppen a kis gyerekeknek való. Szerintem azt már a nagyoknak készítették. Ha jól tudom egy versenyen olyan robotot kellett készíteni, mely egy labirintusból magától kitalált. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 4, 2006 Sõt volt már verseny is, mikor a robotok harcoltak, és az nyert, aki talpon tudott maradni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tar 0 Share Posted January 5, 2006 Nézd meg ezt és keress itt Link to comment Share on other sites More sharing options...
marthazoli 0 Share Posted January 9, 2006 A Hungarian Unix Portal-on van valami ami talán segíthet: Háztartási gépek vezérlése HOGYAN. Mondjuk, ehhez érteni kell a mechanikához is, meg a mûszaki rajzokhoz . íl: Helye: Letöltések/Dokumentációk/6. lap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted January 9, 2006 http://people.inf.elte.hu/istenes/robotika/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marthazoli 0 Share Posted July 26, 2006 Sziasztok! Lenne egy kérdésem/kérésem: Tudna valaki olyan boltot mondani (lehetõleg on-line üzletet), ahol ilyen robot-építéshez szükséges cuccokat lehet beszerezni? Leginkább fény-, és nyomásérzékelõ szenzor érdekelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 26, 2006 Nyomásérzékelõ: FESTO Fényérzékelõ: bármelyik elektronikai alkatrészbolt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marthazoli 0 Share Posted July 26, 2006 Köszi! Csak fogalmam sem volt, hogy hol kezdjem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a T i 0 Share Posted September 28, 2006 Üdv mindenki! Látom a robotok ide is eljutottak. Hamarosam lesz dolkumentációm egy oylanról amit az itteni linkek egyikében láttam. Ha kell vkinek jelezze! Anyagköltség kb. 5000 - 6000 Ft. Persze csak akkor ha mindent boltban vesz meg az ember. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsigi 0 Share Posted November 8, 2006 Engem nagyon érdekelne!!!! Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Üdv.:Gereby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babó22 0 Share Posted December 16, 2006 Micro$oft Robotics operációs rendszer robotoknak. Remélem nem olyan, mint a M$ Windows, kékhalál kékhalál hátára. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulep 0 Share Posted August 28, 2007 Sziasztok! Én most fogok végezni programozó matematikus mérnök szakon és valami robot építés, programozás témát választanék diplomadolgozat címnek. Tudnátok ajánlani valami olyan programot amit mondjuk C++ vagy hasonló egyszerûbb nyelven lehet programozni? Vagy tudnátok adni valami tippet hogy mit lenne érdemes csinálni? Elrõe is köszönöm a válaszokat Peti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts