freeboy3 0 Share Posted December 12, 2005 hy! Lenne egy nagy próblémám: Laptopon fut egy apache szerver, amin jáccogatok a php-vel. Ez mind szép és jó. A szerverre akkor is rá tudok menni böngészõvel, ha az apache-nak a loalhostot vagy a gép saját ipjét: 192.168.0.202 adom meg...... Eddig oké is.... Most jön a bibi: gondoltam megosztom a világgal a webszerverem, és a rajta lépõ lapokat: 1. regeltem egy dns-t... legyen most: akarmi.tx.hu és megadtam neki a fix ipm(ami a szolgáltatótól jön): 87.242.5.xxx 2. apache portja: 80, routeren port fowardingoltam a laptop ipjével így: public ip: 87.242.xxx.xxx public port 80 privat 80 privat ip: 192.168.0.202 most az én elgondolásom szerint már be kellett volna jönnie az oldalamnak, ha a böngészõbe a 87.242.5.xxx-es ipt vagy a dnst irom... de nem így lett. Ha direktbe kötöm a netet a laptopra, apache-nak a 87.242.xxx.xxx-es ip-t vagy dnst adom meg, akkor tökéletes minden. Mi lehet a gond? Légy szíves HELP! Kösz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 13, 2005 Szerintem azzal lesz a gond, hogy a router beállító panelje is a 80-as porton szeretne tartózkodni. Próbáld meg a 8080-as portot átforwardolni a 80-as belsõ protra és a domain:8080 formában behozni a weblapodat. Egyébként mit mond a böngészõd, amikor meg akarod nyitni az oldalt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freeboy3 0 Author Share Posted December 13, 2005 az oldal nem jelenitheto meg rizsa jon be..... Kösz, probalkozok kerdes: apache-nak az jo, h 192.168.0.202 ip van megadva? nem kene neki is megadni a szolgalatotol kapott ipt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 13, 2005 Nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted December 13, 2005 Az apache nem a loopbacket használja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 13, 2005 Ami ugye azon a gépen amin az apache fut megegyezik a tényleges ip címmel. Mindegy, hogy a loopback-re hivatkozol vagy a címre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted December 13, 2005 Jah igen, azon a gépen a loopback is, másik gépekrõl pedig csak az ethX ip-je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freeboy3 0 Author Share Posted December 13, 2005 a 8080-ra a portátírás nem jött össze..... egyéb ötlet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freeboy3 0 Author Share Posted December 14, 2005 nah összejött Már az elején is jó volt, csak valamiért én a 87.242...... ip-t ha beírom a böngészõbe, nem jelenít meg semmit, bejön az oldal nem található rész... de másnak bejön... Kösz a segítségeket! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackdragon 0 Share Posted July 24, 2006 Hello mindenkinek! Van egy hasonlo problemam: osszehoztam egy webszervert, mivel valakivel megosztok ezt-azt. Regisztraltam egy domen nevet is, es hozzarendeltem az IP-met. A gond az, hogy amikor el akarjak erni a szervert a domennevvel az nem megy, de ha az IP-t irjak be akkor bejon az oldal. Mi a megoldas? Elore is koszonom Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 24, 2006 A domain-t hogyan kötötted össze az ip-vel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackdragon 0 Share Posted July 25, 2006 Hát a webszerver progijában volt egy olyan opció, hogy IP Address, fölötte pedig meg van adva a domain nev. Az IP-hez pedig beírtam az IP-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 25, 2006 Na ez nem az. Az ip-t a domain névvel már regisztráláskor össze kell kötni. Magyarul, valahol keresel egy regisztrátort, aki bejegyezteti a domain nevet. Neki már azt is le kell adnia, hogy hová fog mutatni az a név, különben nincs mit bejegyezni. Gondolom nem valamilyen ingyenes domaint foglaltál magadnak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackdragon 0 Share Posted July 26, 2006 Hát amikor regisztráltam a domain nevet, akkor valóban kérte az IP-t, és meg is adtam neki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 27, 2006 Most éppen nem érhetõ el az oldalad sem ip-vel sem a domain névvel. Egyébként egész más az ip-d, mint amit megadtál a rendszernek. Még csak nem is hasonlít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts