Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus A7N8X fagyás


Virzoli
 Share

Recommended Posts

Virzoli

A probláma a következõ: Van egy Asus A7N8X alaplap nvidia Nforce ultra 400 chipkészlettel és egy Connect3D Ati 9600, ha telepítem a WinXP SP2-t, akkor minden rendben van még, ha viszont feltelepítem az nForce drivert és a Catalyst akor nem indul el a gép csak egy összetört képet mutat. Ha csak egyik, vagy a másik driver van fent egyenként mûködnek, de ha mind a kettõt felinstallálom, akkor fejre áll a rendszer. (Az installálás sorrendje teljesen mindegy egyik sorendben sem indul el mindkét driver telepítése után, ha viszont valamelyiket leszedem csökkentett módban újaraindul a gép.) Van valakinek valami ötlete? Mi lehet a gond? Már a Bios-ban is próbáltam az AGP beállításain változtatni, de nem hozott eredményt.

 

Légyszíves egy kicsit jobban ügyelj a helyesírásra! <PF>

Link to comment
Share on other sites

Gereby

.NET keretrendszert föltelepítetted elõttük?

Link to comment
Share on other sites

Virzoli

Még nem. Próbálja meg elõttük feltelepíteni hátha segít. Nforce elõtt vagy Catalyst elõtt telepítsem? :?:

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Én úgy szoktam, hogy bejön a windows, föl a .net aztán alaplapi, majd VGA driver. A catalyst azt hiszem el sem megy .net nélkül.

Link to comment
Share on other sites

Virzoli

Nos kipróbáltam nem jött be. Megpróbáltam régi catalyst régi nForce .Net és anélkül, vagy mindkettõbõl a legújabb, de csak nem akar mûködni csak addig mûködik míg csak egyik van fennt vagy az ATI vagy az Nvidia drivere közül. :Sír: :Sír:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ZsBandi

Helló! Érdekesnek találom a gondodat. Bár nekem Abit NF7-s alaplapom és radeon 9600XT-m van még nem volt gondom.

Azonban unokaöcsém gépében a a videokarcsi szintén egy Connect 3D 9600-as és ugyan ez a gond van nála is. Szerintem a C3D vezérlõvel vagy a karikkal van gond. Nála is simán felmegy az oprendszer majd az egyik driver és utána a másik ami kinyarja a rendszert. De most simán megy a gépe.

Próbáld meg a következõt mert nála sikeres volt ez a módszer:

1. Menj a BIOS-ba és nyomd meg a Load Optimized Settings (vagy ilyen)

2. Telepítsd az oprendszert

3. Tegyél fel egy netrõl töltött ATI drivert de csak control panelest (ne pedig centerest)

4. Tedd fel az nForce driverbõl az 5.13-ast

 

Ezek után remélem menni fog. Mint írtam nála ez a módszer segített de ezt 2 napomba és 10 format c: -mbe került.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
donathl

Hali!

 

Nekem 1 Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van, és a következõ a problémám, amiben a segítségeteket szeretném kérni! Szóval van egy fa dobozos 5.1 hangrendszerem (Genius SW 5.1 Home Theatre). Mûködik rendesen, csak az nem tetszik hogy a soundstormmal ha beállítom, akkor csak úgy megy hogy el kell foglalnom a mikrofon bemenetet az egyik hangfalpár mûködése érdekében. Pedig hát ezen az alaplapon ugyebár 5.1 hang van. De akkor miért van szüksége a hangfal szettnek a mikrofon bemenetére? Így sajna nemtudok mikrofont használni! :( Ha valakinek valami tippje van akkor írja meg legyen szíves! Köszi elõre is!

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Ez egy analóg hangfalszett. Ezért van szüksége rá. Van egy két olyan alaplap, ami 7.1 annak a kivezetései elegendõk az 5.1+mikrofon+vonalbemenetre. Ha nagyon fontos a mikrofon, szerezz be egy sound blaster live 5.1-es hangkártyát, vagy jobbat. Annak van elég kivezetése, nem is kell állítgatni, és még a hangminõsége is 1000X jobb mint az alaplapinak.

Link to comment
Share on other sites

donathl

Hali!

 

Köszönöm szépen a válaszodat, mindent értettem és legalább ezzel is okosabb lettem! Még 1X köszi!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Predator

HI

 

Ez sajna nem igaz.

Az asus a7n8x-e deluxe alaplapot simán be lehet állitani 5.1 hangfalszetre ugy hogy mellete müködjön a mikrofon is. sõt meg + egy tuner kártyát is rádughatsz.

Ha jobban megfigyeled az alaplap kimenetét nem 3 hanem 5db van.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Igen... Például az én ASUS A8V Deluxe-omon is meg van csinálva úgy a kivezetés... De az elõzõ A7V333-X-emen nem volt... Nem mindegyik alaplapon van így megcsínálva :!: :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

donathl
Ez sajna nem igaz.

Az asus a7n8x-e deluxe alaplapot simán be lehet állitani  5.1 hangfalszetre ugy hogy mellete müködjön a mikrofon is. sõt meg + egy tuner kártyát is rádughatsz.

Ha jobban megfigyeled az alaplap kimenetét nem 3 hanem 5db van.

Szia!

 

Megfigyeltem már korábban is, és ráadásul oda is dugtam! De a soundstorm beállításoknál akkor egyszerûen nem mûködött 5.1ben. Amikor végig követtem a varázslót, akkor dugdosgattam át és azóta mûködik 5.1ben.

Link to comment
Share on other sites

Predator

Hi

 

Ha zenét halgatsz media playerel akkor a center is szól?

Link to comment
Share on other sites

donathl

Szia!

 

A center mindaddig szól, (bármilyen lejátszónál, leegyen film vagy zene) míg a soundstormban nem kapcsolom kia középsõ csatornát!

 

Olvasnivaló! <PF>

Link to comment
Share on other sites

Predator

Melyik nforce audio drivert használod?

Link to comment
Share on other sites

donathl

Szia!

 

Audio illesztõ program verzió: 6.14.0362.0 (3.62)

 

Gondolod hogy ez lehet a bibi? Mert az idõbélyegzõ 2005.08.13, azthiszem hogy ez még az alaplaphoz addott cd-rõl ment fel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...