Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem mûködnek rendesen együtt


Franky_78
 Share

Recommended Posts

Franky_78

:(

 

Sziasztok,

 

Nem rég bõvítettem a rendszeremet. Eddig 1X512MB Kingston memóriám volt, ami szépen mûködött 400MHz-en. Most vettem bele még egyszer 512MB ugyanolyan márkájú memóriamodult. A probléma ott kezdõdött, hogy a Windowst már nem volt hajlandó betölteni. Aztán addig variáltam a memóriák helyzetét (Slot 1-2-3 között) mire hajlandó volt elindulni. De ezt csak úgy sikerült elérni, hogy az 1. slot-ot üresen hagytam. De így 333 MHz-fölé nem hajlandó menni a memória órajele. Asus K8N-E Delux alaplapom és AMD Athlon 64 2800+ procim van. Hol a hiba?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Az azonos színû foglalatokba kell tenni a két modult. Ajánlom a memtest86 tesztprogram lefuttatását!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Franky_78

Mind a három foglalat fekete színû, ha jól tudom az alaplapom csak a DDR memóriákat támogatja.

Ha az 1. foglalatot is igénybe veszem, akkor rendesen 400 MHz-en használja a BIOS, csak az operációs rendszer nem hajlandó betöltõdni, vagy ha el is jut egy darabig, lefagy, vagy újraindítja a gépet.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Akkor én elsõként leellenõrizném az új memóriát.

Link to comment
Share on other sites

Franky_78

Lefuttattam a memtest-et külön-külön behelyezve a memóriákat, valamint együtt is és az nem jelzett ki semmilyen hibát. (Kb. 35-40 percen keresztül futtatva.) Valamint megnéztem a memóriamodulok paramétereit a CPU-Z programmal és mind a kettõre ugyanazokat az adatoka írta ki a szériaszám kivételével.

Az jelenthet problémát, hogy az egyik memórián csak az egyik oldalon vannak chip-ek, a másikon mind a kettõn?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

2-nél több modul esetén nem támogatja az nForce a kétoldalas memóriákat! :ötlet:

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

A 35-40 perc tesztelés pedig nagyon kevés.

Link to comment
Share on other sites

Bencce

A memtest van, hogy egy napig is elfut :pislog:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
juhroli

Sziasztok,

Amióta vettem egy új alaplapot, névszerint egy MSI K8N NEO2 FX-et, azóta furcsa újraindulásokat tapasztalok. A memóriára gyanakszom. Volt még a régi alaplapban egy 333MHz-es 512-es RAM-om, azt átraktam az újba és még vettem hozzá egy 400MHz-es 512-eset. Egy kicsit nehéz is volt eltalálnom a megfelelõ sorrendet a behelyezésnél, hogy elindúljon a gép. Azóta minden ok nélkül újraindult a gép, igaz megjelent egy kék képernyõ, de nem lehetett elolvasni, mert mindig túllépett rajta a gép. Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e két különbözõ órajelû RAM-ot használni egy gépben? De most kiszedtem a 333MHz-es RAM-ot és azóta még egyszer sem indúlt újra a gép.

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Szerintem igen, de ha dualban voltak akkor még valószinûbb.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Dualban, csak teljesen egyformákat tudsz használni, gondolom a két egyforma színü foglalatba tetted és dualban akarja kezelni õket. Újakat kell venni, legjobb, ha dupla csomagolásban, azok összeválogatott ramok.

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Ha valóban egyforma színû slot-ba raktad õket akkor próbáld meg a másik színû slot-ba tenni a 333MHz-es memóriát, de csak akkor, ha mindkét ramot használni akarod. (a különbözõ órajel miatt nem ajánlatos)

Link to comment
Share on other sites

juhroli

Dualban mûködtek a RAM-ok, csak úgy 266MHz-el. (legalábbis ezt írta ki a gép bekapcsolásánál)

 

A RAM-okat pedig elõször egyforma színû slot-ba raktam, de megnéztem EVEREST-tel és úgy nagyon lassúak voltak, aztán különbözõ színûbe raktam és úgy már gyorsabbak voltak együtt, de még akkoris 266MHz-el mentek.

 

A slot-okba én úgy helyeztem a RAM-okat, hogy a 333MHz-es volt az egyesben, a gyorsabb meg a másikban, ha fordítva tettem bele, akkor meg sípolt a gép :D és nem kapcsolt be. De ez gondolom a sebesség különbség miatt volt.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Csak úgy lesz jó, ahogy elõször raktad single-ben, úgy viszont nincs gond, csak mindkettõ a kisebb órajalan fog menni. Dualban még a két egyforma gyártmány is kényes, csak válogatott az igazán biztos megoldás.

Link to comment
Share on other sites

juhroli

Most perpillanat a két RAM-ot használom együtt, és eddig nem volt vele hiba. Eddig...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Aneurysm

A slotok szinezései alaplaponként változhatnak. Nálam pl. van 2 zöld és 2 narancssárga, és ha dual-ban akarod futtatni akkor kell 1 RAM a zöldbe és 1 a narancssárgába.

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Nem, nem, ha dual-ban akarod futtatni, akkor a színkódok értelmében két azonos színû slotba kell tenni a memóriákat és akkor fognak dualban mûködni.

Link to comment
Share on other sites

juhroli

Én akármelyik színbe tettem DUAL-ba futottak! De most megint ki kellett szednem a 333MHz-eset, mert jött egy kék halál. :dühös:

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Érdekes :pislog: de végülis alaplap függõ is lehet (én eddig csak színkódos daul megkülönböztetést láttam). :nyíl: tévedtem :upsz:

Az viszont még mindig nem egészséges, hogy egy 400-as és egy 333-as memóriát teszel be. Dualba meg pláne.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Zsibi

Sziasztok

Az a problémám, hogy a gépemben 2 db 256 Mb samsung memória volt.

Gondoltam, hogy bõvíteném, ezért vettem agy 512 Mb samsung menóriát.

Amikor beraktam, nem indult a gép, csak sípolt. Amikor egyedül raktam be akkor indult. Visszaraktam a kettõt azis jó volt. Úgyhogy külön külön mûködnek együtt viszont nem, pedig az órajelük is megegyezik.

Mi a túrót lehetne csinálni, hogy jó legyen? :(

Köszi

Link to comment
Share on other sites

sz.jános

Hogy miért nem indul a gép ..., vagy a memók nem szeretik egymást (ez a valószinûbb) vagy a lap az ami valamelyiket (valószínûleg az újat) nem szereti.

(Ha dual-os lapod van: három memó nemigen megy dual-ban ...)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Fifus

Miért van az, hogy egy alaplap nem szereti a belevaló memóriát?...Konkrétan egy Abit VH6 nevû õsi lapba vettem egy hynix sdramot és sípol két foglalatban, egyben pedig csak 64 mb-os a 128-as memó. Csak ezzel a modullal lesz a baj, vagy ne kísérletezgessek?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
bthello

csá mindenkinek

 

jo lenne ha segíteni tudna valaki mert az a gondom hogy vettem egy asus m2n-e lapot am dual channel-es és vettem bele két kingmax 1g-os DDRII-es ramot na most ezen ugy vannak a slotok hogy van két sárga egymás mellet és van két fekete egymás mellet a két sárga DIMM_A1 és DIMM_B1 a két fekete pedig DIMM_A2 és DIMM_B2 nah most a könyve szerint ahoz hogy dualba menjenek a két ramot a a két sárgába vagy a két feketébe kell rakni de megnéztem everestel de az azt irja ki hogy nem megy dualban és a olvasási és irási teszt is nagyon lasunak tünik

 

pls valaki segítsen

Link to comment
Share on other sites

bthello

pls segítsen valaki mert most Nem tudom mivan most mit csináljak ???

mi a rosz vagy miért nem megy dualban pls Valami ötletet mert most kidobtam egy csomot rá és még nem is Mûködik elég idegesítõ tud lenni :mérges:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Vanek úr
Sziasztok

Az a problémám, hogy a gépemben 2 db 256 Mb samsung memória volt.

Gondoltam, hogy bõvíteném, ezért vettem agy 512 Mb samsung menóriát.

Amikor beraktam, nem indult a gép, csak sípolt. Amikor egyedül raktam be akkor indult. Visszaraktam a kettõt azis jó volt. Úgyhogy külön külön mûködnek együtt viszont nem, pedig az órajelük is megegyezik.

Mi a túrót lehetne csinálni, hogy jó legyen? :(

Köszi

 

Sziasztok!

Hasonló problémám van a "közkedvelt" samsung memóriáimmal. Eddig 2x512/800 (kétoldalas) vidáman mûködött az Abit kn9 ultra lapomban. A páromtól ajándékba kaptam 2x512/800 samsungot, de egyoldalasakat. Beszerelés után, ha a négy ram együtt van a gépben, nem indul, csak sipol. Kicsi játszadozás után odáig eljutottam, hogy 3három hajlandó együtt dolgozni, de a negyedik csak egyedül indítja a gépet. A memtest két napos tesztelés után sem ír ki hibát, az everest mindegyikre azonos értéket ír ki, mégsem mennek együtt :nem:

Az egyedül mûködõ helyett nem merek venni másikat, mert mi van, ha az is beadja az unalmast? Tudom többen felhördültök, hogy ennel sz***bb ram nincs is, de jelenleg ez van. Vagy mégis jobban járok, ha megreptetem õket?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...