Zag 0 Share Posted September 6, 2005 Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e valamilyen úton-módon, hogy egy Canon Powershot A75-ös gép video felvételi idõ korlátját, ami 320*200-ban 3 perc, 640*480-ban 30 másodperc, meg lehessen szüntetni, és csak a memóriakártya kapacitása szabjon neki határt? Gondolom, ez csak firmware kérdése, hogy le van korlátozva a felvételi idõ, gondolom, az újabb modellekben már korlátlan a felvételi idõ, viszont ezért nem akarok új gépet venni, szóval meg lehet-e ezt oldani valami firmware frissítéssel, vagy átprogramozással? Elõre is kösz a válaszokat Zag Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 6, 2005 Szerintem nem lehet megoldani hivatalos firmware-rel. De egyébként az újabb gépeik is korlátozottak. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zag 0 Author Share Posted September 7, 2005 Nem is hivatalos fimrware-re gondoltam. Valahol olvastam, hogy kivitelezhetõ, hogy 640*480 felbontásban is 3 percig tudjon felvenni a gép videót, annyi megszorítással, hogy ez a felvétel a fényképezõgépen csak 30 mp-ig játszható vissza, viszont PC-re áttöltve rendesen lejátszható mind a 3 perc, és ez nekem tökéletes lenne. Csak azt nem tudom, hol találhatok ilyen nem hivatalos firmware-t, és ehhez kérnék segítséget attól, aki már járt hasonló cipõben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 7, 2005 Én járok hasonló cipõben, mert engem is idegesít (szintén Canon) a 30 másodperces korlát, de nem tudom rá a választ. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted September 7, 2005 (edited) Nemcsak ti. Nekem is Canonom van (A85) a korlát ott is létezik, igaz itt 320x240-ben 3 perc, 640x480-ban 30 mp, 160x120-ban 3 perc, és engem is érdekelne, el lehet e tüntetni. A másik, ami érdekelne, hogy esetleg olyan hackelt firmware nincs, amivel meghajtóként tudnám kezelni a fényképezõgépben lévõ memóriakártyát? Miért csak a WinXP saját ( egyébként nemtetszõ) progijával tudom leszedni róla a képeket? Azért nemtetszik, mert nem tudom megértetni vele, hogy ne tegyen space-t a kép neve és a sorszám közé, hanem használja az aláhúzást, mert a space-es fájlnévtõl meghülyül sok böngészõ, meg néhány fórummotor és hibás lesz a link. Edited September 7, 2005 by Adani Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zag 0 Author Share Posted September 8, 2005 Beletelt egy délelõttömbe, de sikerült megtalálnom a megoldást, úgyhogy most már tudok 640*480-ban 3 percet felvenni a Canon Powershot A75-ösömmel. 1. Elõször is le kell tölteni a fényképezõgép típusához tartozó eredeti, gyári, legújabb firmware-t. (Ehhez szükséges a gép serial number-e) 2. Ezt ki kell csomagolni, és a FIR kiterjesztésû file-t az alábbi linken megadott módon egy Hexa Editor segítségével módosítani kell. 3. A módosított firmware-t fel kell tölteni az USB kábelen a fényképezõgépre. 4. A fényképezõgép menüjében ki kell választani a firmware update-et, pár perc feszült várakozás és huss, máris mûködik. A link, ahol részletes leírást találhattok több Canon típusra is: http://www.destino.hu/article53.html Sok sikert, de azért csak ésszel hekkeljetek, mert könnyen el lehet ám cseszni a gépet, ha valami nem úgy sül el! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2005 Miért csak a WinXP saját ( egyébként nemtetszõ) progijával tudom leszedni róla a képeket? Én ezért inkább kártyaolvasóval szedem le róla. @ Zag: Köszi! Megnézem én is. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted September 8, 2005 Van korlát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2005 Attól függ, hogy mid van! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts