Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangfalszettek bekötése


mike22
 Share

Recommended Posts

mike22

Vett haver egy 5.1-es hangfalszettet. (A típusát nem tudom) Összeszerelte és bedugta az alaplapba (Soltek 5.1-es int. alaplap), de csak a két legkisebb szólt. A beállításoknál át lett állítva hogy 5.1-es hangfal, de így sem mûködik mind. Én még nem tettem össze ilyet, ezért kérném a segítségeteket.

Link to comment
Share on other sites

Athos

3 jack csatlakozót kell bedugni és az egyik általában az egyik bemenetbe kerül és ezt szoftveresen kell átállítani. Nálam pl. a mikrofon bemenetbõl lesz a harmadik kimenet.

Link to comment
Share on other sites

atzs

Alaplap leírás...

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Általában van hozzá varázsló, hogy mit hová dugj, mikor kéri (általában nem a normál színek szerint kell bedugni :ötlet: ) és utána konfigurálja is! Nincs ilyen a hangkártya beállításai között?

Link to comment
Share on other sites

mike22

Elovastam az alaplap leírását és bekötöttem mind a három vezetéket. Az alaplap szoftverében átállítottam a bemeneteket kimenetté, és 5.1-re a hangfalt. A szoftveren való teszteléskor (amikor külön meg lehet szólaltatni a hangfalakat, mind a 6 ment, de ahogy zenét vagy filmet akartam nézni, nem mûködött csak az a kettõ amelyik a 2.1 kimnete is!

Mondjatok erre valamit!

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Nem is fog magától a stereo hangból 5.1-et keverni. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Általában a lejátszó programban is be kell állítani, hogy 5.1-ben játsza, illetve nem árt ellenõrizni, a vezérlõpultban sem! :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

mike22

A lejátszó programban még nem, de a vezérlõpult hangok és audióeszközök tulajdonságainál át lett állítva. Az elõzõt pedig majd megnézem.

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy beletettünk egy Genius 5.1-es kártyát, hátha azzal lesz valami, de ugyanaz volt a helyzet. A tesztprogramnál szólt mind, de zene vagy videónál nem. (lehet hogy itt is csak külön a lejátszó programot kell átállítani?)

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

A vezérlõpulétban, ha megadod, hogy 5.1-es cuccod van, az csak tudomásul veszi, de nem kever a stereo-ból semmit, csak a már létezõ 5.1-et adja vissza. A lejátszódnak kell a keverést megoldania.

Link to comment
Share on other sites

mike22

Aha, értem! És pl. winampban ezt hol lehet beállítani?

Link to comment
Share on other sites

nascar

Ez a "Klikk" nem sokat segít, mert a Winamp topicban sem válaszolta meg senki, hogy hogyan lehet 5.1-s megszólaltatására bírni! :(

Pedig már én is megkérdeztem ott!

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Ez érdekes. Én ezen, és a régi motorban kb. 5x tettem meg. például 1-2 napja is, és bármilyen furcsa, a keresõ egybõl kidobta. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

benkovics
Ez a "Klikk" nem sokat segít, mert a Winamp topicban sem válaszolta meg senki, hogy hogyan lehet 5.1-s megszólaltatására bírni! :(

Pedig már én is megkérdeztem ott!

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...indpost&p=35553

Itt megtalálod!!!!

 

És Shia-ko válaszolt is neked! :hmm: Kicsit figyelmetlen vagy........ ;)

Link to comment
Share on other sites

nascar

Igaz! Ezt valahogy elnéztem! Sorry! :istenvagy:

Link to comment
Share on other sites

benkovics
:oké: Semmi gond, csak nekem is kellett! Azért emlékeztem! ;)
Link to comment
Share on other sites

mike22

Köszi Shia-ko! Én is letöltöttem! Délután pedig megírom, mi lett e végeredménye.

Link to comment
Share on other sites

nascar

@ benkovics

 

Viszont iszonyúan torz! :pislog:

Áttértem a JetAudio-ra! Ajánlom figyelmedbe :!: :ötlet:;)

Elõször ezt töltsd le, és telepítsd: JetAudio 6.1.7

Aztán ezt simán telepítsd rá: JetAudio 6.2.1, mert ha csak ezt telepíted, akkor szintakszis hibával leáll! Egy bug lehet! Viszont simán felmegy a régire!

Majd magyarítsd le: Hungarian Language pack - Jozsef Tamas Herczeg!

Link to comment
Share on other sites

benkovics

:hmm: Igazából a Media Player 10-et használom, az X-Box Live skinnel.... Nekem megfelel, és nem nagyon kell állítgatni.... 8)

A Winamp nem nekem kellett! 8)

Lehet, hogy megköveztek, de meg vagyok elégedve a Microsoft termékeivel..... :upsz::upsz::upsz: Csak ne lennének ilyen nagyon drágák! :mérges:

Link to comment
Share on other sites

mike22

Ez most egy másik szerkentyû, de segíthetnétek ebben is.

A hangszóró csak egy pillanatra szólal meg, akár kikapcsolom a gépet, akár letöltés utáni ablakbezárás hangot kellene megszólaltatnia, és egyebek. Winampban sem tudom meghallgatni a zenéket. Viszont media plyerben lejátsza a zenét és a filmnek is van hangja.

Az még az érdekes, hogy a vezérlõpult hang beállítási lehetõségén belül a hangok és audioeszközök tulajdonságainál - hang - hanglejátszás - speciális - hangszórók - hangszórók beállítításainál (ez jó hosszú lett :upsz: ) ez a pillanatra megszólaló hang is csak akkor mûködik, ill a media playerben akkor tudom hallani a hangot, ha 5.1-es térhangzásra van állítva. Pedig sima 2.1-es hang van a gépbe dugva. Ha 2.1-re vagy a többire állítom nincs még ez a fajta hang sem.

Talán a hangkártya rosszalkodik? A hangkártya C-Media Wave Device.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Ez egy érdekes probléma! :pislog:

Mindenek elõtt érdemes lenne kipróbálni egy teljes eltávolítást + a drivert is. Aztán letölteni hozzá a legújabb drivert, majd ezzel visszatenni a gépbe!

Elsõ körben ennyi!

Link to comment
Share on other sites

mike22

Most elsõ körben ez várat magára mert eltelik egy kis idõ mire újra visszajutok ahhoz a gépez. Addig is kösz a hozzászólást!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...