Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PHP kérdésem van


tzoli
 Share

Recommended Posts

tzoli

Játékszabályok:

 

Amint egy problémára van megoldás kiszedjük a beszélgetést ebből a topicból, hogy ne duzzadjon túl nagyra és kereshetetlenre, átláthataltlanra.

 

Egy hozzászólás lehetőleg egy kérdést tartalmazzon, vagy egy témához kapcsolódjon.

 

Helytelen:

 

A megoldás a problémádra ez: ....

Ja és nekem is van egy kérdésem: ...

vagy

 

Két kérdésem van: ...

vagy

 

Az a kérdésem, hogy ... . Ja és még azt meg tudná valaki mondani, hogy ... ?
Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Sziasztok!

Szeretném megszámoltatni a linkekre kattintásokat.

Nem külön-külön, hanem úgy amblokk az egészet.

Az adatbázisban létrehozok egy oszlopot neki, de nem tudom hogyan számoltassam meg.

Nem a leprogramozását nem értem, hanem az algoritmusát. Vagy esetleg van erre valamilyen php függvény?

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Az nem mûködik, hogy minden link egy php file, ami egyszerûen növeli a 'számlálót' az adatbázisban???

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Szerintem kell hozzá egy köztes oldal, aminek átadod, ahová a link mutat.

A köztes php oldalad megnyitja a linket, számol egyet, és eltûnik.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Egy kis nehézség, hogy mindegyik link amit számoltatni szeretnék egy zip fájlt nyít meg!

Az oldalankénti számolás az menne, de szeretném, ha az oldal nem csukodna be.

Mondjuk végsõ esetben, lehet azt kellene csinálnom, hogy a link egy kisméretû új ablakot nyít meg (persze ez már egy másik php-fájl, de csak 20*20 pixeles) és annak adja át a zip-fájl címét, és növeli a számláló értékét eggyel. Ezáltal a régi ablakom nyítva marad.

 

Most látom, hogy arpsoft, ugyanezt javasolta, már nagyon késõ van, alig látok ki a fejembõl.

 

@arpsoft

 

A megnyítás az megy, de mi a parancsa az eltüntetésnek? Van php parancs is, vagy csak java script?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

A számláló oldalad valahogy így fog kinézni:

 

<?php
// ide jön a számláló és megnyitó script
?>


<html>
<body onLoad="window.close()">
</body>
</html>

Szóval java script. Más nagyon nincs.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Köszi.

Kipróbáltam, mûködik.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
benkovics

Nekem más kérdésem lenne!

A régi fórumon próbálkoztunk már, hogy hogyan lehet olyat csinálni, hogy feliratkozás hírlevélre! Sajnos kielégítõ, egyszerûen megoldható válasz nem született erre..... :Sír: Most viszont elég fontos lenne nekem, hogy a desktopverseny ( a google-ban a második helyezet kereséskor.... :) ) rendszeres résztvevõit el tudjam látni információkkal!

Tudtok erre valami kész scrip-tet? Amit csak be kell illesztenem. Ha lehet , a form-ok is legyenek meg, illetve még jobb lenne, ha css-sel lehetne a kinézetét igazítani!!! :upsz::upsz::upsz: Más kérésem egyelõre nincs! :upsz::upsz::upsz:

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Én nem tudok ilyen scriptet, de ha még néhán óra múlva is szükség lesz rá akkor megírom neked! ( Most ugyanis nem érek rá)

 

A feladat nagyon egyszerû:

Kell egy ûrlap, ahol meg lehet adni az e-mail címet ( feliratkozás),

Kell egy script amivel le lehet iratkozni a listáról,

Illetve kell egy levélküldõ ürlap neked amin el tudod küldeni a hírlevelet!

 

Ezen bármit lehet majd változtatni, mert a felhasználók számára igazából egy input mezõ és egy küldés gomb lenne látható!

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Ha elkészítenéd, nagyon megköszönném! Ugyanis még asp-ben vagy jsp-ben találtam ilyet, de az UW-n nem akar mûködni.... vagy csak én vagyok béna?

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Délután meglesz! ha addíg valaki meg nem csinálja elõttem :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Köszi! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

ocsi

NA vicces helyzet állt elõ.. :mérges: A hírlevél küldõ rendszer kész..., de csak elméletben tökéletes..

Már az egész kész van és minden mûködik.. csupán a levélküldés részénél van probléma... azért vagyok pillanatnyilag tanácstalan, mert megnéztem if függvénnyel és a mail() true -t ad vissza... azonban a teszt levelek még nem érkeztek meg... Lehet hogy az SRV-vel van a baj? (az e-mail cím jó, és a többi mezõ is ki van töltve...)

 

Itt lehet megtekinteni ami eddig kész van:

http://ocsi.srv.hu/lev_lista.zip

 

FIGYELEM! Minden php file-ban át kell írni a mysql connect-et és a databese select-et!!!

Edited by ocsi
Link to comment
Share on other sites

google

Nézd meg a srv szabályzatát, mert pl. a freeweben titltják a mail-függvény használatát. :hááát:

Nekem is volt már ilyen gondom, hányszor és hányszor... annyit tudok mondani, hogy az UW-n rendesen mûködik a mail().

 

A connect és selectet nem lett volna egyszerûbb include-olni? :upsz:;)

Link to comment
Share on other sites

ocsi

include: nekem nem.. :démonikacaj: én mindenhol Ctrl+c Ctrl+V zek....

 

Megnéztem a FAQ ban és engedélyezik, sõt az egészet egy régi levélküldõ scriptemrõl másoltam, és az mûködött (kb egy éve...)

Link to comment
Share on other sites

google

Akkor várj vele. Én is nyitottam már olyan témát, hogy "Nem jönnek meg a levelek" még a régi fórumon. Azt mondom, ha a mail true-val jön vissza, gond nincs, részedrõl legalábbis nincs, és úgy sem tehetsz semmit a levélforgalommal. :(

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Jó ez igaz.. emlékszem, hogy amikor a regisztrációvisszaigazolást teszteltem, akor is néha fél-egy órás késéssel jötttek a levelek... :upsz::S:dühös:

Link to comment
Share on other sites

google

Hírlevélnél annyira sem számít... 8)

Link to comment
Share on other sites

ocsi

DE a tesztelésnél igen... levél még mindig nem jött! Valaki kipróbálhatná UW-n.... nekem ott nincs tárhelyem!

Link to comment
Share on other sites

google

Jó, mindjárt felteszem.

Link to comment
Share on other sites

google

:mérges: Meghal, amikor kapcsolódni akar az adatbázishoz (a feliratkozásnál, név-jelszó jó pedig). Ez így nem jött össze.

Még próbálkozom.

Link to comment
Share on other sites

ocsi

A zip ben van egy sql.txt azt le kell elõbb futtatni a phpmyadmin ban....( vagy akárhogy máshogy..de az hozza létre a táblát..)

Link to comment
Share on other sites

google

A táblát megcsináltam már, nem az a gond.

Link to comment
Share on other sites

ocsi

UW ha jól emlékszem nem localhost van... de ez nem biztos!!!

Link to comment
Share on other sites

apacs

Igen az uw-n már régóta nem localhost van. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...