Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Valid oldalak


google
 Share

Recommended Posts

google

Hello

 

Döbbenten vettem tudomásul, hogy a validator kipirosozta a szerencsétlen target tagemet.

:pislog:

Vettem a lapot, és azonnal rányomultam néhány általam már korábban ellenõrzött, valid oldalra, amely külsõ hivatkozásokat is tartalmaz. Mindegyik az oldal helyén nyílik meg.

 

Komolyan nem lehet a xhtml strict-szabvány értelmében használni a targetet?

Pedig ez elég nagy baj, mert ha oldalakat reklámozok, nem szeretném, ha közben elnavigálnának az enyémrõl. :S

 

E helyett van valami megoldás (bár én nem tudok)? Javascriptet nagyon nem szeretnék használni, csak ha feltétlenül muszáj.

:Sír:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Én nem tudok más megoldást, de tudod mit? Ha ezen múlik, hát ne legyen valid! :D Esetleg próbáld meg megcserélni a target helyét. Írd közvetlenül a href="" után, vagy akár az egész definíció végére.

Link to comment
Share on other sites

google
Ha ezen múlik, hát ne legyen valid! :D Esetleg próbáld meg megcserélni a target helyét. Írd közvetlenül a href="" után, vagy akár az egész definíció végére.

:nemnem: Ha már ezen múlik, akkor nem másik ablakban fog megnyílni, vagy használni fogom a javascriptet. Validitásból nem adok, mert ez az egyik fõ profilom az utóbbi idõben. 8)

 

Megpróbáltam az általad javasoltakat, természetesen, mint halottnak a csók. :( Ha egyszer nincs a szabványban, akkor nincs, mert sehol sem jó neki. :S

 

Megnéztem egyébként a startlap oldalát: a kb. hatezer hiba mellett kipirosozta a <base target="_blank">-ot is, ahogy azt elõre sejtettem. :P

 

Szóval egyelõre vagy javascript, vagy semmi. ;)

Link to comment
Share on other sites

tzoli
Komolyan nem lehet a xhtml strict-szabvány értelmében használni a targetet?

Mióta? :pislog:

 

Ott valami más hiba lehet...

 

Egyébként ha a füles böngészõk így terjednek, akkor elõbb, vagy utóbb valóban nem lesz valid, de ennyire ne szaladjunk elõre.

Link to comment
Share on other sites

google

Sajnos pedig amint kivettem õket, mindenhol azonnal valid lett a kód. :(

Remélem, hogy nem így van, de nagyon úgy tûnik.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
google

Olyat tettek kötelezõvé, amely az elõzõben még csak ajánlás volt. Parancsolj! :)

 

Talán a legfontosabb változtatás, hogy az a-nak már nem lehet name paramétert megadni, helyette használatos az id.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Kovács Gyula (MiniDisk)

Éppenséggel jó is lehetne, ha nem lenne tele rengeteg hibával. Ma már a szép oldal egy dolog, illene a szabványokat is betartani. ;) Egyébként nem rosszak, fõleg a második.

Link to comment
Share on other sites

kovacsm

Hibák? :pislog: Végigteszteltem IEvel, Firefoxal, Mozillával, Netscapepel... Milyen hibákat találtál? (érdekelne hogy javítsam)

Link to comment
Share on other sites

kovacsm

Például, hogy:

Error Line 32 column 73: there is no attribute "TOPMARGIN".

... bgcolor="#EFEFEF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

Kisbetüvel van, nagy helyett... Meg hogy a spacer.gif-nek nincs ALT attributumja.... szertinted fogok ezekkel foglalkozni??? Azt hittem már valami igazi hibát találtál.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Ha ennyit, illetve EZT látod ki a hibahalmazból, akkor csak anynit tudok mondani, hogy sajnálom.

Link to comment
Share on other sites

tzoli
szertinted fogok ezekkel foglalkozni??? Azt hittem már Valami igazi hibát találtál.

Ha ez a hozzáállásod, akkor még sokat kell a webes szakmáról tanulnod.

 

Kinek mi az igazi hiba...

 

Na akkor itt a hiba hol a hiba téma és valid vagy nem valid lezárva, mert off. Itt legalábbis. Remélem.

Link to comment
Share on other sites

google

Ami most még nem okoz hibás megjelenés, az nem biztos, hogy késõbb sem fog. (Itt most nem az alt hiányára gondolok). Sokáig engem sem érdekelt a validitás, de beláttam, nagyon fontos betartani.

Link to comment
Share on other sites

payskin
Error Line 32 column 73: there is no attribute "TOPMARGIN".

... bgcolor="#EFEFEF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

Kisbetüvel van, nagy helyett...

Csak csendben említeném meg, esetleg a többiek okulására, akiket érdekel a dolog, hogy a fenti hibaüzenet nem arra vonatkozik, hogy kis betûvel volt nagy helyett, hanem hogy a topmargin, kicsivel vagy naggyal, nem szabványos attribútum! Bizony! :!:

Link to comment
Share on other sites

kovacsm

Ja így már érthetõ... És akkor mi a szabvány erre? marginwidth meg marginheight?

 

Amúgy amíg valami nem valid és megoldható, ok, javítom, de:

Error Line 57 column 193: there is no attribute "PLUGINSPAGE".

...ation/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashpl

Ezzel pl nem tudok mit csinélni, ez a hivatalos flash beágyazás...

Warning Line 133 column 108: cannot generate system identifier for general entity "id".

...rc="nyil.gif"> <a href="?modul=hirek&id=18" class="header">Érettségi a piac

Itt meg magával a linkkel van baja. Ezt se tudom javítani, legalébbis ezért nem írom át a feldolgozó-modult...

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Az elsõ NEM a szabványos flash beágyazás.

A másodiknál pedig az & karakterrel van a baja. Az & karakter után utasítást vár a webnyelv. Ha kiratni akarod az & karaktert, akkor az & ; karaktersort használd. (szóközök nélkül)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az a szabvány, hogy a

tulajdonságait is CSS-ben állítsd be.

 

A Flash-re azt mondja a w3school, hogy pluginspage attribútuma csak az -nek van. Ajánl ötletet az -hez is.

 

A másodikban szerintem nem a & jellel van baja, meg nem is a kiiratással, hanem hogy szimpla id szerpel a paraméterátadásban, ami ugye egy lefoglat attribútumnév a HTML-ben. Ezt utólag már tényleg gázos lehet javítani, a következõ weboldal készítésénél kell elõre gondolni rá. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

google

A másodikban a &-jellel van baja. Ezt a & jellel kell helyettesíteni, és akkor ezzel minden rendben lesz. ;)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Jól van, jól van, értem már! Sokat mondogatjátok, addig néztem, amíg leesett.

 

Mondjuk ez esetben a félretájékoztatás csimborasszójával állunk szemben, már ami a Verifier által mondottakat illeti.

Link to comment
Share on other sites

kovacsm
Az elsõ NEM a szabványos flash beágyazás.

A másodiknál pedig az & karakterrel van a baja. Az & karakter után utasítást vár a webnyelv. Ha kiratni akarod az & karaktert, akkor az & ; karaktersort használd. (szóközök nélkül)

Nem kiiratni akarom, hanem ez a link két vltozóval: index.php?modul=hirek&id=18

Itt alul a websarok linknél is így van: index.php?act=SC&c=11

 

Ergó semmit nem érek a &-al és nem is tudom javítani.

 

A pluginspage attribútum pedig csak az embedden belül van... most néztem meg. Amúgy a Flash adta a beágyazó kódot, mert publisht nyomtam, aztán meg Ctrl+C és V > http://www.macromedia.com/go/tn_4150

Link to comment
Share on other sites

google
Itt alul a websarok linknél is így van: index.php?act=SC&c=11

Nem is valid! Nézd meg a :nyíl: hibalistázási oldalon a 7. pontot! ;)

 

Ha a &-t a & -pal helyettesíted, akkor mit ír ki hibának?

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Ha linkben van az & karakter, jobb ha a html kódját írja. Az biztosabb. És 100%-osan Valid is. :)

Link to comment
Share on other sites

google

OK, elhiszem, én a validator által ajánlott ampersandot használtam egyszer-kétszer, és mindig jól mûködött (az is).

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Rendben van, én még ezzel sosem találkoztam! :upsz: De ki fogom próbálni, mert ha így is jó ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...