Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HTML kérdésem van


tzoli
 Share

Recommended Posts

tzoli

Játékszabályok:

 

Amint egy problémára van megoldás kiszedjük a beszélgetést ebből a topicból, hogy ne duzzadjon túl nagyra és kereshetetlenre, átláthataltlanra.

 

Egy hozzászólás lehetőleg egy kérdést tartalmazzon, vagy egy témához kapcsolódjon.

 

Helytelen:

 

A megoldás a problémádra ez: ....

Ja és nekem is van egy kérdésem: ...

vagy

 

Két kérdésem van: ...

vagy

 

Az a kérdésem, hogy ... . Ja és még azt meg tudná valaki mondani, hogy ... ?
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Kovács Gyula (MiniDisk)

Valaki el tudná nekem mesélni az shtml lényegét? A neten jóformán semmit sem találtam róla ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Nem tudtam hova írni, mert még azt se tudom, hogy mit akarok..

Szóval:

Van a weboldalam. Jobb oldalt vannak a Hírek. Nos, én azt akarnám, hogy ha az a sáv "betelne" (tenát a mellette lévõt is megnövesztené), akkor jelenjen meg egy scrollbar, és ne nõjjön a mérete, hanem lehessen scrollozni. Az egész úgy van, (mert minden oldalba bele kellett ugyanazt tenni), hogy egy HTML oldalt includeolok php-ban.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
Lsd. itt. Vagy pedig iframe-t alkalmazol.
Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

Akkor legyen pl. CSS. Beillesztettem a kódot, és szetzúzta az oldalt. Mi kell nekem a kódból? Melyik részlet? De lehetõleg a helyén maradjon.

 

 

Ja, és hogy kell iframe-vel?

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

<IFRAME SRC="program.php" WIDTH=175 HEIGHT=500 frameborder="0"></IFRAME> :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

Köszi :D

Nemjó! A program.php tartalmaz php kódot is, amit az iframe csak "kiírja", tehát a kód nem értelmezõdik :pislog:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

PHP ;) Szerintem.

Nem azt akarod, hogy egy kép legyen a submit gomb? Mert akkor <a></a> közé teszed, és url szinten át kell adni a változókat. pl. a href="keres.php?szo=ezt_keresem"

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
Hogy lehetne megoldani, hogy egy képre kattintva a kép elõtti szövegmezõbe beírt szöveget végigkeresse az adott oldalon a Google mint pl. a mozilla.org-nál:

http://www.google.com/custom?cof=LW%3A174%...a.org&q=firefox

 

A kép persze egy "keresés" szót tartalmazó kép.

 

Töltsd le ezt a fájlt: http://web.t-online.hu/minidisc102/googlesearch.zip

 

Ebben van egy txt fájl a kóddal. Az elöbb beraktam a kódot, de nagyon széttolta a fórumot, úgyhogy akkor inkább így.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
Akkor legyen pl. CSS. Beillesztettem a kódot, és szetzúzta az oldalt. Mi kell nekem a kódból? Melyik részlet? De lehetõleg a helyén maradjon.

A kódból annyi kell, hogy:

 

overflow: auto;

position: absolute;

 

Kell egy div, ami azt a kódrészt fogja közre, amiben a hírek rész van. A divnek add meg a fenti értékeket (meg persze állíts be szélességet, és hosszúságot is) és akkor jó lesz.

Link to comment
Share on other sites

manguszta

@MD

 

Köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

@MiniDisc

Köszi, megy :D

Akkor megyek a banner-csere topicba ;) (Elõtte csinálok magamnak)

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Jónak jó a kód, csak van egy kis hibája: az egérgörgetõvel nem lehet scrollozni. Van erre valami megoldás?

Link to comment
Share on other sites

google

Igen van. Az iframe. :D

Komolyabban szólva: a css-"iframe"-nek ez a hátránya, mert mindennek van.

Link to comment
Share on other sites

benkovics

De csak a Foxiban nem lehet görgetni! :hááát::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

google

Akkor nem lehet. Mint ahogy scrollbart színezni sem lehet, mert az is csak egy-két böngészõben mûködik. ;)

Link to comment
Share on other sites

Bencce

Elég debilke kérdésem van :) Milve Dreamweaver-es kattingatós vagyok a HTML-hez nem igazán értek. Nekem csak egy olyam kéne, hogyha van egy szövegem, amihez link is tartozik, azt hogy tudom megcsinálni, ha felette van az egér akkor más színe lesz?

Ja és melyik karakter amivel elszokták választani a menüket? Ilyen I-betû szerû, egy nagy egyenes vonal :)

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

google

:hmm: Az i-betû, amire Te gondolsz, talán az AltGr W-vel csalható elõ. Én ezt szoktam használni.

 

A linkszín: nos, ehhez css kell. De nem vészes.

<style type="text/css">
<!--
a { color: #000000; text-decoration: underline; }
a:hover { color: #990000; text-decoration: none; }
-->
</style>

 

Ezt a <head> és </head> közé kell beszúrni, érdemes a <title> tag elé. Ez az oldalon levõ összes linkre érvényes lesz. Itt most az alap fekete szín és aláhúzott, a megváltozott (:hover) pedig vörös és aláhúzatlan. Ezt persze úgy variálhatod, ahogy jólesik.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
Ja és melyik karakter amivel elszokták választani a menüket? Ilyen I-betû szerû, egy nagy egyenes vonal :)

Köszi!

| <- Erre gondoltál? Alt GR + W gomb kombináció. (WinXP, magyar billentyûzet)

 

A link szinezését meg Google az elõzõ oldalon megválaszolta! ;)

Link to comment
Share on other sites

Bencce

És ezt hova szúrjam be, ha táblázatos az oldalom, és csak az egyikben akarom, hogy ezekkel a beállításokkal mûködjön?

Egyébként nagyon szépen köszi!

És azt a hosszú vonalat mive lehet csinálni? :)

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
És azt a hosszú vonalat mive lehet csinálni? :)

:pislog::pislog: Csak félve írom le ... Immár harmadszor (Google is írta már Neked) hogy AltGr gomb + W egyidejû lenyomásával ... :hááát::hmm:

Link to comment
Share on other sites

google

Akkor azonosítót kell adni a táblázatnak!

<table id="elso" ...

 

A CSS-ben pedig az alábbi módosítások kellenek:

#elso a { ... }
#elso a:hover { ... }

(A ... helyére természetesen bármit úgy, ahogy az elõbb leírtam.)

 

Hosszú vonal? Fogalmam sincs. :P

Link to comment
Share on other sites

Bencce

Köszönöm a segítségeket! :):D

Link to comment
Share on other sites

benkovics
Milve Dreamweaver-es kattingatós vagyok....

Ezt nem hiszem! Mond inkább azt, hogy ismerkedsz a programmal, mert ha DW-s kattintgatós lennél, akkor tisztában lehetnél a jobb oldalon felül található css tábla használatával.... :hmm: Ha nem értessz a html-hez, akkor ne is kezdj a DW-vel, mert belebuksz! Inkább a Xara-val, vagy a Web Page Maker-rel próbálkozz!!!!! És tanuld meg a HTML-t! :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...