Jump to content
claritin

Monitor hiba - No signal

Recommended Posts

claritin

Üdvözlet mindenkinek!

 

Kérek mindenkit aki tud segítsen. A CRT monitorom egyszerûen fogta magát és azt mondta: nem mûködik. :(

Cseréltem grafikus kártyát, vettem új kábelt, a tápot megnéztem.....de, semmi. Egyszerûen nem jelenít meg semmit.

Mi lehet a probléma oka?

S.O.S. segítsen aki tud.

 

Köszönöm elõre is.

claritin

Share this post


Link to post
Share on other sites
benkovics

A szervízt nem próbáltad? Mert ha minden más jó, akkor csak az marad! :ötlet:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MOSAIC

Egy kis pontosítást kérnék!

 

Amikor bekapcsolod a gépet, akkor még a kis LED a monitoron se világít? Mert ha narancssárga, akkor lehet, hogy jó a monitor, csak esetleg valami szoftverbeállítás miatt elállítódott! Én csinálnék egy CMOS reset-et. Tehát az alaplapi jumperrel az alap BIOS-ra állítanám vissza a gépet! Milyen videókártyád van?

Próbáld meg a monitor kábelét mozgatni, lehet, hogy valahol nem jó az érintkezés! Milyen monitorod van és régi, vagy új monitor-e?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adani

Nem lehet, hogy rossz inputról várja a bemenõ jelet? Van pár monitor, ahol lehet állítani, VGA-ról vagy DVI-ról, esetleg máshonnan jön a jel, és lehet hogy elállította valaki. Volt már szerencsém ilyen esetet látni, nem árt néha megnézni ezt is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
benkovics

CRT-n dvi bemenet? Olyat sem láttam még!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czikora Tamás

Kb talán ez az olyan szintû probléma, aminek a megoldása nem tul valoszinü a fórumon...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adani

Akkor nem DVI, de van olyan monitor, ahol több bemenet van, láttam már ilyet, ott is ez volt a probléma, de hát magától erre nem gondolna az ember.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pocok007Jani

szerintem a bemenet a hibás a dologban de a LED sem világít amikor bekepcsolod?

Share this post


Link to post
Share on other sites
benkovics

Szerintem fél év után, már megoldódott! ;):ötlet:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vikitorony

Hello!

 

Nem pont ide tartozik, de nem szándékoztam új topicot nyitni neki, mert monitorokhoz kapcsolódik a kérdésem.

Az lenne a helyzet, hogy idõnként amikor bekapcsolom a CRT monitoromat, akkor elég magas frekvenciájú hangot hallok pár másodpercig. A képpel nincs semmi gond szerencsére.

Egy Samsung SyncMaster 765MB-rõl lenne szó, amit 1024x768-as felbontásban járatok 85 Hz-en.

Idõnként arra gondolok, hogy lehet ez Valami rossznak a kezdete, de lehet, hogy egy teljesen normális jelenség.

Azért kíváncsi lennék a véleményetekre. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
benkovics

Ez nem normális! Ha garanciás, akkor feltétlenül vidd szervízbe!

Amúgy miért nem 100 hz-n járatod? Mert azt is tudja könnyedén!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Conan
Hello!

 

Nem pont ide tartozik, de nem szándékoztam új topicot nyitni neki, mert monitorokhoz kapcsolódik a kérdésem.

Az lenne a helyzet, hogy idõnként amikor bekapcsolom a CRT monitoromat, akkor elég magas frekvenciájú hangot hallok pár másodpercig. A képpel nincs semmi gond szerencsére.

Egy Samsung SyncMaster 765MB-rõl lenne szó, amit 1024x768-as felbontásban járatok 85 Hz-en.

Idõnként arra gondolok, hogy lehet ez valami rossznak a kezdete, de lehet, hogy egy teljesen normális jelenség.

Azért kíváncsi lennék a véleményetekre. :)

Ez a jelenség érdekes, mennyi ideig hallod ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vikitorony

Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány másodperc, de maximum 3.

Elméletileg 3 év Samsung gari van rá, és 2002 decemberében lett véve. Szóval még el tudom vinni. Csak sajnos tudom, hogy hogy megy általában. Beviszem, ránéz a szakember és azt mondja, h felküldik Pestre (vidéken lakom és itt is vettem), aztán pár hét múlva visszajön, hogy nincs semmi baja, v adnak helyette 1 másikat ami már nem ugyanilyen.

És ebben az a rossz, hogy addig nem igazán tudok gépezni, csak egy 14"-os Samsung monitoron, ami egyébként már közelít a 8. évéhez. :D

 

Az az észrevételem, hogy akkor adja ezt a hangot, amikor hosszabb idõ után újra bekapcsolom.

Mindenesetre köszi a segítséget, esetleg ha vkinek van Valami újabb ötlete, szívesen meghallgatom. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tomykav

Nem új ötlet, de azért elmondom: több ismerõsömnek is pont ilyen monitora van és én is majdnem ilyet vettem, de aztán mégsem. Viszont nekik is sípol. :hmm: Én szériahibára gondolok, bár lehet, hogy nincs igazam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dracula

Van egy Acer AL1951-es TFT monitorom,és ha kikapcsolva hagyom a monitort pár órára,és közben megy a gép(letöltés)akkor kiírja hogy "no signal",és csak pár ki- bekapcsolás,vagy újraindítás után jön be a kép.Drivert meg nem találtam sehol.Valami tipp?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gereby

Nem a gép kapcsolja le a monitort? (Az energia takarékossági beállításoknál.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
dracula

Nem a gép kapcsolja le a monitort? (Az energia takarékossági beállításoknál.)

Azt kétlem :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Protonpumpa
Egy kis pontosítást kérnék!

 

Amikor bekapcsolod a gépet, akkor még a kis LED a monitoron se világít? Mert ha narancssárga, akkor lehet, hogy jó a monitor, csak esetleg valami szoftverbeállítás miatt elállítódott! Én csinálnék egy CMOS reset-et. Tehát az alaplapi jumperrel az alap BIOS-ra állítanám vissza a gépet! Milyen videókártyád van?

Próbáld meg a monitor kábelét mozgatni, lehet, hogy valahol nem jó az érintkezés! Milyen monitorod van és régi, vagy új monitor-e?

 

Hát ez jó régi bejegyzés, de azért remélem, még nézitek a fórumot... Ugyanaz a problémám, mint a fenti hozzászólónak, a kérdésre válaszolva: IGEN, világos narancssárgán a led, én is arra gyanakszom, hogy elállítódott... Sajna elég lámer vagyok, elmondaná valaki, hogy hogyan kell visszaállítani az alap BIOS beállításokat? Ha kiszedi az ember az elemet (?), akkor visszaállítódnak az alap beállítások? (Bocs, ha hülyeséget írtam, tényleg nem nagyon értek hozzá.)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sgtdavid

Sziasztok!! én se akartam új topicot nyitni, szóval ide írok, mert monitor probléma... Egyszer a semmibõl megjelenik az a kis ablak amit megnyomok a monitoron lévõ gombokon, ahol be lehet állítani sok monitorbeállítást, de a gombokat nem nyomtam meg, magától elõjött és elkezdett villogni. Nagyon idegesítõ, és szerintem a monitoron levõ gombok romlottak el, vagy nem tudom. Amúgy LCD SAMSUNG SyncMaster-em van. Tehát magától felbukkan és villog sokáig. A gombokkal meg nem megyek semmire. Esetleg le lehet tiltani ezt a kis ablakot, vagy szervizbe menjek gombjavítás üggyel?? :S

Edited by Gereby

Share this post


Link to post
Share on other sites
Freeze18

Sziasztok!

 

Most vettünk új gépet és akad egy kis probléma a monitor (ASUS - MM17DE-B) és/vagy a videókártya (MSI RX1550) körül.

A monitoron nincs DVI csatlakozó, a vgakarin viszont csak az van, eddig nem is lenne probléma, mert adtak hozzá egy dvi átalakítót, amivel tökéletesen együtt kéne mûködnie a monitornak, de mégse akar. (Egyszerûen azt írja ki, hogy no signal és kész :S) Kipróbáltam a másik géppel (MSI NX6600GT), ott a sima vga outtal mûködik a monitor (asus), viszont ha a dvi portos átalakítós dolgot próbálom, akor megint nincs jel.

Ugyanez a helyzet, ha rákötöm a régi monitort (Samsung syncmaster931c), az rx1550esre, akár simán dvi kábellel, akár dvi átalakítót és utána az analóg vga kábelt.

Valaki segítsen légyszi, hogy mi lehet a gond és hogyan tudnám megoldani! (Nem hiszem, hogy mind a két videókártya és monitor is trágya lenne. :S)

 

Kösz elõre is.

Edited by Gereby

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beatrix555

Sziasztok! :huh:

 

Nem tudtam monitoron belül hova írjam, így hát ide írom. Vettem egy 21" Nokia 445 pro crt monitort, és mivel használt volt, gondoltam kipróbálom. Igen ám, de majd késõbb fogom csak megkapni hozzá a konfigot. (lehet hogy nem kellett volna bekapcsolnom? :nem: )

A monitor bekapcsolás után egy függõleges homokóra szerû képet adott a monitor közepén, (vártam egy kicsit hátha változik a kép, gondotam be kell melegednie -- azt hittem teljes fehér képernyõt látom majd) de néhány másodperc múlva elsötétült. (és furcsa hangokat adott)

 

Sajna eddig nekem csak laptopom volt.....

 

:Sír: Csak nem rontottam el azzal,hogy bekapcsoltam konfig hiányában? vagy esetleg csak átállítódott benne valami? :(

 

 

Üdv: Beatrix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
arpsoft

Szerintem nem csináltál semmi rosszat. A Noki monitorok szoktak homokórázni, amíg megkeresik a bemenõ jelet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beatrix555

Köszönöm! :fetreng:

 

Üdv: Beatrix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Norbee35

Sziasztok!

 

Olyan problémám van,hogy a Playstation 2-t,csatlakoztatni szeretném a PC monitorral!Na mármost,beszereztem egy VGA-2000 átalakítót ami ezt a célt szolgálja.Ezután be kellet szereznem egy komponens kábelt a PS2-höz,mert csak ezzel lehet csatlakozni a VGA-2000-höz.Összedugtam mindent ahogy kell,de a monitor azt írta ki,hogy

Attention

 

Out of range

 

H:15.5KHz V:49.9Hz

 

Mi lehet a gond?Légyszíves segítsetek,mert már nagyon sok utána járás volt,hogy beszerezzem ezeket az alkatrészeket,és kezdek bekkattanni,hogy most meg nem jó az egész.

TV tuner kártyára már rákötöttem a PS2-t,de elég pocsék képet ad.Hagyományos TV-m meg nincs!

 

Köszönöm elõre is a segítségeteket! :bocsánat:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
geri005
the lowest supported rate, usually 60 Hz.

Link

 

Szerintem ez a baj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...