Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MSI K7N2 Delta lsr nem indul


Czikora Tamás
 Share

Recommended Posts

Czikora Tamás

Az MSI K7N2 delta2 alaplapom a biosban való FSB állítás után elég "furcsán viselkedik".

Amikor elindítom a gépet, elindulnak a ventillátorok, winchesterek, optikai meghajtók, de a monitor standby üzemmódban marad, semmit nem mutat a képernyő.

Már próbáltam törölni a CMOS-t, (jumperrel és elemkivétellel is), kicseréltem a memóriát, videókártyát, kihúztam mindent az alaplapról, ami nem feltétlenül kell a POST-hoz, de semmi sem történt.

Mit kéne csinálnom?

Köszönettel: Tamás

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

A hálózatból is húzd ki a gépet, és az elem kivétel után várj 10 percig. Talán.

Link to comment
Share on other sites

cereal180

Vedd ki a procit is, mert akkor alapra rakja a beállításokat és utána a gyári beállítások lesznek bent.

Link to comment
Share on other sites

Czikora Tamás

Sikerült megcsinálnom 8)

Az volt a baj, hogy a Clear CMOS jumper nem törölte ki az FSB beállítást. Régebbi MSI alaplapon egy J10-es jumperrel safe mode-ba lehetett volna rakni az alaplapot 100 MHz-es FSB-vel. Csak aqz én alaplapomon nem volt J10-es jumper.

Olvastam vmilyen MSI-s fórumon, hogy ilyenkor az Insert billentyűt kell lenyomni a számítógép bekapcsolásánál, de nekem ez se vált be /mert nem jól csináltam/

SAFE MODE az újabb MSI alaplapokon:

Be kell kapcsolni a gépet, majd Reset-tel ujraindítani és egyszer lenyomni az Insert-et. /én folyamatosan lenyomva tartottam előtte/

Így elindult a gép és be tudtam lépni a BIOS-ba.

Kösz mindenkinek a segítséget

Czikora Tamás

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...