Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A TIdHTTP komponens használata


holipeti
 Share

Recommended Posts

holipeti

Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogyan lehet egy az interneten található saját feltett fájlból kiolvasni adatot Delphivel?

Arra kellene nekem, hogy a programom megvizsgálja, hogy van-e frissebb verziója, és ehhez használná a fájlt.

Még kezdõ vagyok Delphiben, megköszönném a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

bvoneki

hi!

 

Az "indy client" résznél találsz egy TIdHTTP nevût, az tudja amire neked szükséged van. Használata elég könnyû, biztosan rájössz hamar.

 

Nekem meg az volna a kérdésem, hogy hogyan lehetne egérkattintást emulálni delphiben? Tehát mintha az igazi egérrel nyomtam volna. Szükségem volna, mivel egy távhozzáféréses programot fejlesztenék tovább ezzel a feature-rel.

Link to comment
Share on other sites

holipeti

Biztosan könnyű a TIdHTTP komponens használata, de én mindig elszúrom valahol.

A Host-ba biztosan a domain név kell, vagy az IP cím. Általában ez után csatlakozom, eddig nincs is hiba, de természetesen eddig eredményt se látok a képernyőn, így nem tudom, hogy elrontottam-e valamit.

Mivel a TIdHTTP-nek sok parancsa van, általában ezután elvesztem a fonalat.

Az IdHTTP1.URL részben szoktam ezután járni, bár nem vagyok benne biztos, hogy jó fele járok.

IdHTTP1.URL.Path résznél adom meg az elérési útvonalat.

ReadString utasítással próbálom kiolvasni az értéket, de itt már mindig hiba van :Sír: .

Megpróbálnád részletesebben elmagyarázni bvoneki?

Link to comment
Share on other sites

bvoneki

A TIdHTTP-ben a Get függvénnyel lehet leszedni a paraméterben megadott fájl tartalmát.

Link to comment
Share on other sites

holipeti

Köszi bvoneki, most már működik a program.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest

bvoneki:

 

Hogy gondoltad ezt az egeres dolgot?

 

Tehát pélául egy button 'magától' nyomoódjon meg?

Vagy az egér sétáljon odda magától, és akkor nyomodjon meg?

 

Vagy ha már megoldodott a probléma, engem is érdekel, ide is be lehetene irni :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
DonTomika

Nekem meg az volna a kérdésem, hogy hogyan lehetne egérkattintást emulálni delphiben? Tehát mintha az igazi egérrel nyomtam volna. Szükségem volna, mivel egy távhozzáféréses programot fejlesztenék tovább ezzel a feature-rel.

 

Pl. küldessz az ablaknak egy WM_LBUTTONDOWN, majd egy WM_LBUTTONUP üzenetet a SendMessage-vel. Pl:

SendMessage(Button2.Handle, WM_LBUTTONDOWN, MK_LBUTTON, 0);
SendMessage(Button2.Handle, WM_LBUTTONUP, MK_LBUTTON, 0);

 

Leírás itt: microsoft.

 

Vagy az egér sétáljon odda magától, és akkor nyomodjon meg?

 

Mouse.CursorPos:=Point(10, 20);

:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...