Jump to content
GSForum - Segélyvonal

E-mail cím beszúrás


yxcvbnm
 Share

Recommended Posts

yxcvbnm

Hogyan lehet e-mail címet belinkelni úgy hogy ne a cím hanem a neve jelenjen meg

Link to comment
Share on other sites

Gigah3rtz
<a href="mailto:domain@szolgáltato.xx">A neved</a>

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

@tzoli

Légyszives hozz létre olyan topicot ahol kodokat lehet kunyizni :D

Link to comment
Share on other sites

yxcvbnm

Kösz, megszűntem :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
WonderCsabo

Ha elõre megadott tárgyat akarsz beállítani írd ezt a kódot:

<href="mailto:domain@szolgalto.xx subject:tárgy amit akarsz">neved</a>

 

WonderCsabo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Lex
Ha elõre megadott tárgyat akarsz beállítani írd ezt a kódot:

<href="mailto:domain@szolgalto.xx subject:tárgy amit akarsz">neved</a>

 

WonderCsabo

Ez így sajna nem mûködik. :( De megnéztem a weboldalad és ott mûködik, mert ott jól írtad le:

<a href="mailto:domain@szolgalto.xx?subject=tárgy amit akarsz">neved</a> :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
tzoli
Hogyan lehet azt megoldani, hogy ha egy "mailto" linkre kattintanak, akkor egy elõre megírt e-mailt tudjon az illetõ elküldeni nekem?
Link to comment
Share on other sites

benkovics

Köszi, hogy átraktad! :istenvagy:

Azt tudom, hogy MD már csinált ilyet, de hogyan?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
benkovics

Megkaptam a kódot!

Ha már senki sem válaszolt, kicsit utána nézegettem, de semmit sem találtam! Míg jött egy levél, amiben egy barátom leírta.....

 

<a href="mailto:emailcím@domain.com?subject=Tárgy&body=Ide meg az elõre megírt szöveg jön.">

 

Ellenben ezzel is van gondom!

iso-8859-2 Kódolást használok, és mégis ilyen szöveg jelenik meg az Outlook-ban:

Szeretnék feliratkozni a havonta megjelenÅ‘ hÃrlevelÃ¥kre!

 

Mi lehet a gond?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Az, hogy az ékezetes betûket begépelted a levélbe.

Gépeld be a kódjukat, mint a webszerkesztõk csinálják, akkor nem lesz gond.

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Oké!

Megpróbálom!

 

@utólag: Nem jó, ha a html kódot írom be, akkor sem! Az ASCII kódokat honnan tudom megnézni? Lehet, hogy úgy jó lenne?

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Gondoltam keresek gyorsan egy ASCII táblázatot a neten.. de nem sikerült..:(

Itthon van kb. 3 könyv amiben benne van a teljes táblázat.... DE legegyszerûbben egy C programoz lehetne rá írni:

 

Végig megy 1-255 ig a számokon és kiírja a szám mellé a hozzátartozó karaktert (char formátumban kell kiírni..:P)

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Ilyenre gondolsz?

 

#include <stdlib.h>

void main(void)
{
 unsigned int i=0;
 for(i=1;i<=255;i++)
   printf(ASCII: %3d Kar: %c,i,i);
}

;)

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Miért kell a %-jel és a d közé egy 3 as? Az elütés vagy az én tudásom felületes?

Jah és a printf szövegét idézõjelbe kell rakni nem?

Ezen kívül a for ciklus {} is lemaradt... és szerintem elég simán az int típus, mert helyet nem spórolunk vele és úgyis csak 0-255 közt van számunk..:P

 

#include <stdio.h>

void main(void)
{
unsigned int i=0;
for(i=1;i<=255;i++)
{printf("ASCII: %d Kar: %c",i,i);}
}

 

Jah és az stdio.h -t kell meghívni ahhoz hogy printf-et használhassunk..:P

(sajnos MD gyorsabb volt...) ;)

Edited by tzoli
Link to comment
Share on other sites

arpsoft

@ocsi

OFF:

1. az idézõjel lemaradt, való igaz

2. lehet, hogy inkább stdio, erõsen gondolkodtam rajta

3. a for ciklus így is mûködik, de csak a közvetlen utána jövõ sor a ciklus magja

4. az unsigned megszokásból van ott, mert karatereket fogok használni, márpedig ott nincsen signed.

5. a %3d nem elírás, hanem direkt, azért, hogy normálisan nézzen ki a kiírás balra iazított fix 3 karakter széles (egy \n hiányzik még a printbõl egyébként, és lehetne a kiírás jobbra igazított, de akkor azt kéne írni, hogy %-3d)

:P:)

 

Elnézést kérek mindenkitõl, akit megbotránkoztattam a hibás kódommal, de 25 másodperc alatt, csak ennyire futotta. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Így már próbáltad? &tildea

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Ezt most nem értem..... :hmm:

Ezt hová kellene?

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Oké! Köszi! Kipróbálom!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Paul1940

Kedves Fórumozók!

Hosszú évek óta hibátlanul mûködött az alábbi levelezõ link a weblapomon.

mailto:fabianpaul@gmail.com?subject=uzenet a sajat weblaprol

 

Újratelepítettem a WinXp-t és most, ha rákattintok azt a hibaüzenetet kapom, hogy a mûvelet nem hajtható végre, mert az alapértelmezett levelezó program nincs jól telepítve.

 

Már háromszor újratelepítettem a Mozilla Thunderbird-öt is, de a helyzet nem változott.

A probléma IE 8 és Firefox böngészõkkel is ugyanez.

Ha tud valaki segíteni, nagyon kérem a segítségét.

2010.07.27.

Köszönettel:

Paul1940

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Mi az alapértelmezett levelezõprogram?

Link to comment
Share on other sites

Paul1940
Mi az alapértelmezett levelezõprogram?

 

Mozilla Thunderbird az alapértelmezett levelezõ program

Link to comment
Share on other sites

Paul1940
Mi az alapértelmezett levelezõprogram?

 

Kedves Mizsi!

Köszönöm szépen a segíteni akarásodat.

A problémám megoldódott. Az IE 8 program eszköztárában kellett aktíválni a levelek olvasását a kis boríték ikonnal.

Azóta szépen mûködik minden, mint azelõtt.

2010.07.28.

Köszönettel:

Paul1940

 

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Rendben, most akartam pont írni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...