Jump to content
GSForum - Segélyvonal

E-bolt készítés


Mezofi
 Share

Recommended Posts

Mezofi

Sziasztok!

 

Újra problémába ütköztem.

Gondoltam ha az ajánló kis képre kattintanak, akkor feltünik egy külön ablakban egy nagy kép. Ez sikerült de csak úgy, hogy a kép mellé egy szöveget raktam, és arra kattintva jön elő ( csak az első kalap képnél töltöttem fel) http://www.mezofi.com/Templates/klap.php

Ha a képre kattintok akkor a javasript elé rakja a http://stb.-t

Ez a képnél a sorom:

<map name="Map">

<area shape="rect" coords="29,14,95,97" href="<?php echo "<a href=\"java script:openNewWindow('".$termek_tomb[$k][11]."',".$termek_tomb[$k][12].",".$termek_tomb[$k][13].")\"></a>"

?>

</map>

Hogyan lehetne beírni, hogy úgy jelenjen meg a hivatkozás alul, mint amikor a kép melletti szövegre viszem a kurzort?

:unsure:

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

A problémát megoldottam.

A helyes sorok:

 

<map name="Map">

<area shape="rect" coords="1,1,99,99" <?php echo "href=\"java script:openNewWindow('".$termek_tomb[$k][11]."',".$termek_tomb[$k][12].",".$termek_tomb[$k][13].")\" "; ?> ></map>

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Ismét kérdésem lenne:

 

Ha Mozilla Firefox-al nézem a lapom müködik a képre kattintással való kép nagyobbítás:

http://www.mezofi.com/Templates/kalap.php (Csak az első van betöltva).

 

Ha viszont IE-vel akkor semmi sem történik még meg sem jeleni az alsó sorban a hivatkozás

 

Mit lehet csinálni?

Le kell elenőriztetnem milyen böngészővel érkezik a látogató? És ha IE-vel akkor kináljon linkeket, mert linkkel jól működik.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

Miért nem rakod csak simán linkbe a képet?

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Már müködik.

A hiba az volt, hogy nem így írtam: usemap="#

hanem így: usemap="

Ez miatt nem müködött, a link beszúrás nem nagyon tetszett, bár nem sok esztétikai érzékem van.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Adatbázis müvelettel vagyok bajban.

 

Hol kell megadnom, hogy a sort oda szurja be ahol username='$_SESSION['username']'

 

Ez a beszúrás scriptje:

 

if ((isset($_POST["MM_insert"])) && ($_POST["MM_insert"] == "form4")) {

$insertSQL = sprintf("INSERT INTO bolt (csomag_vez_nev, csomag_ker_nev, csomag_ir_szam, csomag_helyseg, csomag_utca, csomag_haz_szam) VALUES (%s, %s, %s, %s, %s, %s)",

GetSQLValueString($_POST['vez_nev'], "text"),

GetSQLValueString($_POST['ker_nev'], "text"),

GetSQLValueString($_POST['ir_szam'], "int"),

GetSQLValueString($_POST['helyseg_nev'], "text"),

GetSQLValueString($_POST['utca'], "text"),

GetSQLValueString($_POST['hazszam'], "text"));

 

 

$Result1 = mysql_query($insertSQL, $bolt) or die(mysql_error());

}

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Miért nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat?

 

Akkor egy csomóval kevesebb lenne, mert eddig minden kérdésemet sikerült megoldanom,amit ebben az új fórumban feltettem. Az előzöt is.

 

De most megint van egy.

 

Hogyan tudom ezt sort helyesen beírni?

<?php print"value=\"$text["szla_nev"]\"";?>

 

Így hibát jelez.

A $text egy tömb, gondolom egyből rájötettek.

 

Nyilván így helyes lenne:

 

$akármi=$text["szla_nev"];

<?php print"value=\"$akármi\"";?>

 

De ez több sornál, mindig egy plusz sor.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

A manualban nézted?

<?php print"value=\"".$text["szla_nev"]."\"";?>

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

@Ajnász

Köszi, így már ok4

 

Az e-bolt üzem kész.

Pár mondat róla.

Csak egy termék megjelenitő php-lap van, ez jelenit meg minden terméket, amelyeket adatbázisból nyer minden tulajdonsággal együtt.

Ha több mint tíz terméket talál az adott fajtából akkor egy talált lap sort megjelenít alul, amelyből válogathatunk, ha választottunk a 3. oldalról valamit és a kosárba raktuk a vásárlás-ra kattintva ugyanarra az aloldalra dob vissza.

Ha a kis képre kattintunk, egy nagy képet dob fel melyet nem kell bezárnunk, amint máshova kattintunk az új oldal bezárodik.

A menű ben felkinált termék oldalak feliratait is az adatbázisból nyeri, ezért ha feltöltök egy formon keresztül egy új termék fajtát az adatbázisba, automatikusan megjeleniti a menűben ha törlöm az adatbázisból, már nem jeleniti meg.

Három fajta árat kezel.

E-mailt küld a rendelésekről és a regisztrálásról mind nekem, mind az user-nak.

Azért mondjatok véleményt a boltról!

http://www.mezofi.com/Templates/index.php

 

 

Az e-mail küldést szeretném pofásítani!!

@bárki

Szép e-mailt hogyan tudok küldeni, grafikusat, nem csatolva.

Már feltettem ezt a kérdésemet máskor is, de sajnos nem érkezett rá válasz.

Nehogy azt mondjátok nem tudtok ilyet küldeni, vagy szerkeszteni.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Nem tud senki semmit erről a

MIME fejrészekről?

Néztem a http://pear.php.net/manual-t

Szinte érthetetlen.

Megvan a PHP haladóknak c. fekete könyv, egy épkézláb futtatható program nincs benne !

De szerintem jó felé tapogatozók, ha valami színes e-mailt akarok küldeni, nem?

 

Valaki van az éterben?

 

Ha valakinek van egy kis pár soros színes e-mail küldésre alkalmas kis programja, azt szívesen venném.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

Html levél.

http://hu2.php.net/manual/hu/function.mail.php#AEN6417

 

Amennyiben a levél mégis csak plain textként érkezik meg, akkor a fejléceket elválasztó karaktereknél érdemes szétnézni. A \r\n karaktersorozatot ajánlják, viszont nekem így állandóan csak sima szöveges üzenetként küldte el, ehelyett csupán a \n elég volt, így a levél tökéletesn jelent meg.

A fent mutatott minta alapján már könnyedén elkészítheted magad a html levelet.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Beírtam ezt a prg-t:

<?php
$boundary = '-----='. md5( uniqid ( rand() ) ); ;
$theFile="ka_testor.jpg";
$message .= "Content-Type: application/msword; name=\"my inline\"\n";
$message .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n";
$message .= "Content-Disposition: inline; filename=\"$theFile\"\n\n";
$path = "ka_testor.jpg";
$fp = fopen($path, 'rb');

      do //we loop until there is no data left
{
      $data = fread($fp, 8192);
      if (strlen($data) == 0) break;
      $content .= $data;
    } while (true);
$content_encode = chunk_split(base64_encode($content));
$message .= $content_encode . "\n";
$message .= "--" . $boundary . "\n";


$headers  = "From: \"Me\"<mezof@mezofi.com>\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$boundary\"";
mail('mezofi@mezofi.com', 'Email with attachment from PHP', $message, $headers);
?>

 

Annyi betüt kaptam, hogy csak na,de képet azt nem.

Mi lehet a baj?

Sterintem ebben a sorban lehet a baj:

 

$message .= "Content-Type: application/msword; name=\"my inline\"\n";

De a helyes sort nem tudom.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

Word dokuemntumot akarsz elküldeni?

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Nem .

egy jpg kiterjesztésű képet.

 

$theFile="ka_testor.jpg";

 

probáltam ezt a sort is:

 

$message .= "Content-Type: image/jpg; name=\"inline\"\n";

 

Így pedig semmi sem jött át.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

@Ajnász

Itt miért nem lehet szerkeszten a hozzászólásokat?

 

@mindenki

 

Csak most jöttem rá hogyan lehet szép levél formátumokat küldeni képpel stb.-vel, úgy hogy azonnal megnyiljon a fogadó levelező programján!

 

Ha egy szép kis e-mailt kaptok amiben képek is vannak stb, és jobb klick majd forrás megtekintése.

Akkor kitárul a világ, és szépen le van irva benne a css, és a html ami a Mime-ba van átküldve.

 

Ezt ki tudta?

De igazán!

Mert ha tudta, miért nem mondta.

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Sziasztok.

 

Miért van az, hogy a saját othoni szerveremen lehet alkalmazni az

 

fopen("valami.txt","a");

utasítást, és létrehozza és olvassa a valami.txt-t.

Míg a bérelt szerveren kiírja, hogy" function fopen()"

, az srv-n pedig nem hozza létre az új txt-t.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )

Mert nem fopen-nal kell egy egy file-t készíteni, hanem ha jól emlékszem a touch() paranccsal...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mezofi

Sajnos a touch()-al sem engedi a bérelt szerver a txt fájl létrehozását.

Ezt írja:

Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file ./touchme.txt because Permission denied in /home/mezofi/web/proba4.php on line 3

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

Jogosultság?

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Hol lehet beállítani?

Fizetett tárhely csomagom van, php és mysql használattal.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

FTP kliensedben valószínûleg be lehet állítani. Szükség van írási jogosultságra a fájlra vonatkozóan. Így legegyszerûbb, ha rw-rw-rw-, tehát 666 jogosultságot állítod be. (Amennyiben valamilyen linux rendszer a tárhely alapja).

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Halvány lila gözöm nincs róla, hol tudom beállítani.

De rémlik valami, hogy a fórum feltöltésekor lehetett valamit állítani a total commanderen, de már nem emlékszek rá.

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

A fájl menüben van, ha jól tudom az attribútomok módosítása vagy hasonló menüpont alatt.

chmod 666 file_nev.kit

Link to comment
Share on other sites

Mezofi

Köszi, meg is van.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Mezofi

Sziasztok,

 

Hogyan tudnám a látogatókat valamiképpen azonosítani, hogy következtetni tudjak arra ki hányszor járt az oldalamon és mi után érdeklödött.

(mert regisztrálni én sem szeretek)

 

Gondolok itt arra azonosítani lehet-e a gép ip címét.

 

A cooki elhelyezését nem egészen értem de gondolom ezt szokták erre a célra használni, de ezt sem tudom hogyan kell.

 

Van-e valami tipp?

:(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...