Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fejlesztés különbözõ böngészõkre


priby
 Share

Recommended Posts

priby

Nos, légyszíves nézzétek meg az oldalamat.

IE-vel semmi gond nincs, de Foxival jó nagy távolságok vannak a menük között.

Ha esetleg vkinek van egy kis ideje rá, hogy kicsit belenézzen a kódba, akkor megköszönöm! :hááát:

 

Ja és csak a főoldalon van a bibi...

Link to comment
Share on other sites

Maverick

Mellékesen jegyzem meg, hogy Operával is jó... ;):)

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Vagy kijavítottad a hibát, vagy az én firefoxom egy újabb frissítás (1.0.3), vagy én nem itéle meg ezt 'jó nagy távolság'-nak!

 

De általános tanács:

Csak összefüggő szövegnél használok <p> -t és a <br> -t is kerülöm mert a böngészők ezeket máshogy értelmezik! Persze ennek a hátránya az eszméletlen sok táblázat lehet... de viszont úgy néz ki ahogy én akarom! És böngésző független!

Link to comment
Share on other sites

Ajnász

Vagy akár css-el beállíthatod hogy az adott br vagy egyéb elem mekkora margót hagyjon maga körül. ;)

Link to comment
Share on other sites

priby

Valamiért nem jó. Ha esetleg nektek nem olyan, minr nekem, szívesen csinálok egy képet...

 

De olyan érdekes, hogy a többi lapon jó, csak a főoldalon nem. Valahol máshol van a hiba... :dühös:

 

@ Ocsi!

Igen, igazad van, mostmár én is mindig így csinálom, de amikor ezt csináltam, akkor még nem úgy tettem. És át kéne szerkeszteni az összes aloldalt... talán majd egyszer... :bizonytalan:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
chipmix

Letöltöttem én is az oldaladról a Firefoxot, de az égadta világon semmi gondom nincs vele, jól be tudtam szabni az én igényeim szerint. Na most már nekem is van 3 fajta böngészőm, így talán nem lógok ki a sorból az IE-vel.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Oke

A én oldalamat is megnéznétek Operával, Mozillával és Netscapéval?

 

http://oke.uw.hu

Link to comment
Share on other sites

google

Mozillával és Netscape-pel külön nem is érdemes, mivel a Netscape a Firefox motorját használja, a Mozilla pedig soha semmit nem jelenített még meg másként, mint a szintén Mozilla Firefox. :)

 

Operával és Mozillával szemlélve csak apróbb eltérések vannak.

Ezek közül az egyik legfontosabb a karakterkódolás: az õ betûn látszik a legszembetûnõbben.

Érdemes volna metában megadni, hogy milyen készletet használ az oldalad:

 

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">

(megy a <head> után)

 

Ez megoldja ezt a problémát.

Egyébként ha komolyan foglalkoztat ez a böngészõfüggetlen dolog, telepíts Operát, Firefoxot (Netscape-t szerintem nem érdemes). Semmibe nem kerül, és pillanatok alatt meg tudsz velük nézni mindent. Nekem is fent van mind a három, néha még régebbi verziók is.

Link to comment
Share on other sites

bvoneki

Tehát akkor Windows alatt az IE, Opera és Mozilla motoron kívül nincs is más?

És pl Linux alatt milyen motorok hajtják a brózereket?

Link to comment
Share on other sites

google

Ugyanezek -IE, illetve még ott van a Konqueror is, de állítólag azt nem sokan használják.

Viszont ott alapból máshogy nézhetnek ki weboldalak, mert a karakterkódolás illetve a rendelkezésre álló betûkészletek eltérõek lehetnek...

Sõt, például kicsit máshogy néz ki az Arial is. :(

Link to comment
Share on other sites

ocsi
Oke: Kérdésedre megnéztem az oldalt firefoxa-al..( Én explorerhez nem nyúlok, és opera nincs telepítve) Szóval nálam a menü egy kicsit elcsúszik lefelé ( az alsó gombok eléréséhez scrollozni kell) ezen kívül ha ráklikkelek egy gombra akkor nem a arra a helyre töltõdik ahova te akarod( vagy legalábbis ahova nekem logikus lenne hogy szeretnéd hogy betöltõdjön a tartalom) ( a forrásba nem volt kedvem belenézni...:)
Link to comment
Share on other sites

Oke

Köszi.

 

@ocsi

 

Pontosan mi nem mûködik úgy, hogy "ha ráklikkelek egy gombra akkor nem a arra a helyre töltõdik ahova te akarod" ?

Milyen verzióval nézted?

 

Köszi. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Mozilla 1.0.4

 

Ha megnyitom az oldalt középen (és jobb lent) van egy nagy sárgás árnyalatú 'téglalap'. Én azt vártam volna hogy a tartalom ott jelenik meg. Ehelyett eltûnik minden amit eddig láttam és csak az aktuálisan megjelenítendõ tartalom van. (Eltûnnek a menügombok is).

 

Ezt úgy tudod megoldani, hogy frame-eket használsz és target-ben megadod a cél frame nevét!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
priby

Amúgy az elsõ kérdésre válaszova sikerült megoldanom:

 

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN">

Ezt kivettem az elsõ sorból és tökéletesen mûködik...

:hááát:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
tamasir

Gondom van a Firefox böngészõvel. (Vagy az oldalammal?) Három böngészõvel is egyformán mûködik az oldalam csak a Firefoxnál a három flash gombsorból az egyiket összenyomja.

 

Mezõfi! van ötleted,hogy miért csinálja ezt?

 

http://freewebsablon.cjb.hu/ :dühös:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Rosszul van megadva a flash-t tartalmazó cella, vagy div szélessége-magassága!

Link to comment
Share on other sites

payskin

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="112" height="224">
<PARAM name="movie" value=" images/buttonfreeweb2.swf ">
<PARAM name="quality" value="high">
<PARAM name="menu" value="true">
<EMBED src=" images/buttonfreeweb2.swf " quality="high" menu="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/
download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="112" height="129">
</EMBED>
</OBJECT>

Nézd meg, két különbözõ magasság (height) van beállítva a problémás menüben.

Link to comment
Share on other sites

tamasir

Köszönöm! Én hiába néztem! Mindig ugyanazt láttam. :S:S

 

A Firefoxot nem régen töltöttem le, hogy az oldalamon a hibákat felismerjem. Nem tudom a böngészőt igazán beállítani. Pl.a súgó azt irja, hogy átveszi az IE-től a kedvenceket. DE hol jeleníti meg? A könyvjelzőben nincsenek.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Rögtön az elején, amikor felrakod a Firefoxot, az rákérdez, hogy átvegye-e a Kedvenceket, és akkor szépen belerakja a Bookmarkok közé. Utólag sosem próbáltam importálni, nem tudom, lehet-e.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Lehet igen.

 

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

tamasir

Neharagudj, hogy megkérdezem ezt a Varázslót hol találom? Ez nekem magas. :Sír:

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Fájl / Importálás

Link to comment
Share on other sites

tamasir

Bocs! Előbb írtam, és utána néztem meg. A fájlban megtaláltam, és át is importálta. Köszönöm. :upsz

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
mcfresh

Nagy gond!

Most kezdtem el html programozást és egy saját veblapot csinálni. A gondom az, hogy én 1280x1024 ben szerkesztettem az oldalt edit+-szal, és nem értem, hogy miért jelenik meg minden böngészöben más és másképp. Ráadásul, ha valaki csak 800x600ban nézi meg, úgy meg teljesen katasztrófa az oldal.

 

Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.

 

www.nethcomputer.hu

 

Esetleg a javitásra is adhatna tippet!

 

Üdv: Mcfresh :(

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Az egészet tedd be egy divbe; az egész lapot, és állítsd be a szélességét 800px-re.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...