Lord_KROK 501 Author Share Posted February 17, 2012 Cnensuska said: Harcsa-paprikás túrósmetélttel? Sosem ettem ilyet még a gondolat is fura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XCube 884 Share Posted February 17, 2012 Egyszer próbáld ki, hidd el megéri, isteni finom . Mi a múltkor nem is harcsából, hanem tengeri halból csináltunk paprikást (tudom tudom ez az étel megcsúfolása de tényleg jól sikerült ) és mégis jó lett . Hogy megkésve szóljak a karácsonyi jelentéshez mi szegedi halászlevet és kacsasültet ettünk. Mindkettő kiválóan sikerült. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted March 9, 2012 Most Lengyelországban vagyok, és sikerült már megkóstolnom néhány hagyományos lengyel kaját. Pl. barscs. Ez egy leves, vagyis két változata van: az egyik fehér, azaz krumpli, spenót levél, savanyú káposzta (illetve ízlés szerint savanyú uborka), behabarva. A piros, ami karácsonykor olyan a lengyeleknek, mint nekünk a halászlé, céklával, répával, krumplival, és kicsi pirogival (lásd alább), valamint borssal készül. A pirogi voltaképp amolyan kicsi tészta-táska, és tulajdonképp bármit lehet bele tölteni: húst, gombát, zöldségeket, de lehet édesen is készíteni, lekvárral. A táskákat ki kell főzni. Vagy ott a bigos, ami voltaképp húsos káposzta, amolyan egytálétel, de legalább annyi variánsa van, mint a lecsónak, vagy a paprikás krumplinak. Na, meg a gulambki, ami hasonlít a mi töltött káposztánkra, csak jóval nagyobbak a gombócok, és nem rántják be, nem tesznek mellé felaprított káposztát, meg füstölt húst, hanem valami paradicsomos szósszal öntik le. Mondjuk, ebből jobban ízlik a magyar. 1-2 kép: Bigos Pirogi Borscs Go³abki Annyi, hogy a barscs-t pl. nem tejföllel eszik. Tulajdonképp, mikor idejöttem, akkor jöttem rá, hogy mi igen sok tejfölt használunk Magyarországon. Majdnem minden recept, amit elmeséltem, azzal végződött, hogy "és tejfölt raksz rá". A lengyelek max. 1-2 leves behabarásához használják. Minden esetre, eddig eléggé tetszik a lengyel konyha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 501 Author Share Posted March 18, 2012 Ennek így szerintem egyik változatát se kóstolnám meg, valahogy elég rosszul hangzik. De lehet h finom azért. Köszi, hogy ilyen különlegességekről is írsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted March 19, 2012 Örvendjetek ti is az új steak menümnek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted April 11, 2012 Lord_KROK said: Ennek így szerintem egyik változatát se kóstolnám meg, valahogy elég rosszul hangzik. De lehet h finom azért. Köszi, hogy ilyen különlegességekről is írsz. Nekem a piros barscs és a pirogi jöttek be nagyon. Egyébként, nem rossz a lengyel kaja úgy általában sem, csak kicsit íztelen nekem. Ők csak sót és borsot használnak kb. nem főznek olyan fűszeresen, mint mi. Mikor készítettem nekik pörköltet, kicsit csípősen, sok piros paprikával, azt nagyon szerették. Na, meg valahogy a törköly pálinka is jobban bejött nekik, mint a vodka, meglepve tapasztalták, hogy "ennek íze van". Én nem szeretem a vodkát, amin az elmúlt 1,5 hónap sem tudott változtatni, pedig elég gyakran kellett kóstolnom, mert, mikor kiderült, hogy magyar vagyok, akkor jött a lengyel-magyar barátság szöveg, és inni kellett. BajuszGG said: Örvendjetek ti is az új steak menümnek. Ez igen-igen jónak tűnik. Nem eszem túl gyakran marha húst, de szeretem az ízét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted April 11, 2012 Finom is nagyon, csak mint írtam is igen-igen nehéz jó minőségű, nem tejelő marha húsát beszerezni, ami ráadásul nem is 2000 évesen lett vágva. Számomra igen elszomorító, hogy pont egy ilyen remek adottságokkal rendelkező országban hanyagolják el ennyire a marhahúst. USA-ban meg Japánban pl. külön osztályozási rendszere is van a húsok minőségének. Nézd meg ez a sirloin husi milyen szép. Sajnos ilyet itthon nem nagyon látni/kapni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted April 15, 2012 Csináltam gépész spanjaimnak Izgara Köftét. Fasírt megfejelve ilyennel: Többször csíp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HD2 53 Share Posted May 7, 2012 Lord_KROK said: Fura, de nekem a túró valahogy mindig csak édes ételekkel jön össze ... Sima túrós tészta? Benne egy kis pirított szalonnával. Vagy juhtúrós sztrapacska. Körözött. A túró mindenre jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XCube 884 Share Posted May 7, 2012 BajuszGG said: Finom is nagyon, csak mint írtam is igen-igen nehéz jó minőségi, nem tejelő marha húsát beszerezni, ami ráadásul nem is 2000 évesen lett vágva. Számomra igen elszomorító, hogy pont egy ilyen remek adottságokkal rendelkező országban hanyagolják el ennyire a marhahúst. USA-ban meg Japánban pl. külön osztályozási rendszere is van a húsok minőségének. Nézd meg ez a sirloin husi milyen szép. Sajnos ilyet itthon nem nagyon látni/kapni. Ne is mondd, egyszerűen kiábrándító, hogy még éttermekben sem kapsz normális minőségű marhát. Amit meg a boltokban vagy hentesnél kapsz az lutri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted May 14, 2012 XCube said: Ne is mondd, egyszerűen kiábrándító, hogy még éttermekben sem kapsz normális minőségi marhát. Amit meg a boltokban vagy hentesnél kapsz az lutri. Auchanban szoktam látni magyar tarka marhát kifejezetten steaknek. Azzal biztos nem lehet bukó, csak hát nem is 1000 forint kilója Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted June 10, 2012 A múltkor összehoztunk egy kaját barátommal, amit - roppant kreatívan - babos izének kereszteltünk. (Nálunk azok a kaják, amiket mi találunk ki, mindig izére végződnek. Pl. halas izé. ) A Sparban (meg biztos máshol is) lehet kapni konzervbabot, paradicsomos mártással. Na azt tettük rá az olajon, hagymán megpirított csirkemell kockákra, összefőztük, meg még oreganot, borsot, bazsalikomot tettünk bele. Én személy szerint párolt zöldséget is tettem az enyémhez, mert túl húsos volt úgy magában, de barátom köret nélkül ette, és jól lakott vele. Nem nagy cucc, de ha nincs sok ideje vagy kedve az embernek főzni, akkor jól jön. És finom, amúgy. Azóta csináltam máskor is, csak akkor sima konzervbabot vettem, és én készítettem hozzá a paradicsomszószt, úgy finomabb lett. (Csak paradicsomsűrítmény, víz, cukor, só, meg fűszerek.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted June 12, 2012 Mai kaja. Rántott húsos palacsinta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted June 13, 2012 Ez nagyon király, imádom a húsos palacsintát, jobban, mint az édeset. Anyum specialitása a borsóval-gombával-sonkával töltött, fokpiszkálóval összetűzött, majd utána panírba forgatott és kirántott palacsinta, tartár mártással. Nem kell hozzá köret sem, tök laktató, és nagyon finom. Tehát, olyan, mint a képen látható, csak a töltelék más, és nem összetekerve van, hanem összehajtogatva, tűzdelve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MailMan 273 Share Posted June 13, 2012 Hány csokor virágot igényel édesRokonod!, hogy ebből a nyálsűrítő gasztro-költeményből eljuttasson egy keveset Budapestre? Amúgy pár hónapja, új barátnő révén én is becsöppentem a főzőcskézés világába, persze még csak elég alapszinten. Szárnyasfilét, tésztákat, rizst már megtudom csinálni ehetőre, ami nem sok, de a régi önmagamhoz képest kész konyhatündér lettem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted June 13, 2012 Akkor mondok még egy egyszerű dolgot, amit baromi könnyű megcsinálni (bár kicsit időigényes), köretnek is, és magában is jó. Ez pedig a spagetti saláta. Tulajdonképp főtt tészta nyers zöldséggel, meg egy kis tejfölös szósszal. A lényeg, hogy kifőzöd a spagettit, leszűröd, picike olajat öntesz rá, összekevered, hogy ne tapadjon össze, és félre teszed hűlni. Míg hűl, addig nyers sárgarépát, uborkát, meg egy kis sonkát felvágsz ujjnyi hosszú, és gyuPuding!ál vékonyságú darabokra (ez a piszmogós része, de ha ketten csináljátok, hamar megvan). Én fél zacskó spagettihez tettem 1 nagyobb répát, meg egy nagy uborka felét, meg úgy 15 dkg sonkát, de ki mit szeret jobban, abból tesz bele többet. Ha kész van, akkor a zöldséget meg a sonkát beleszórod a tésztába, összekevered. Az öntét : Tejföl, ketchup, majonéz, fűszerek. Nem hangzik túl jól így elsőre, de finom. Mennyiséget nem nagyon tudok, én úgy körülbelülre szoktam. Mondjuk azt, hogy egy nagy doboz tejfölhöz adtam kb. egy evőkanál ketchupot, meg 3 evőkanál majonézt. De, igazából kóstolgatni kell. Lényeg, hogy a színe halvány rózsaszín legyen, és egyik összetevő íze se domináljon benne, hanem olyan keverék legyen. Utána még borsot, meg majoránnát tettem bele, de mindkettőt csak érzéssel. Ezt ráborítod a spagettire, összekevered, hűtőbe teszed pár órára, és kész. Én ma tojásba és reszelt sajtba forgatott, sült pulykamell filé mellé csináltam, de igazából, magában is megállja a helyét. Ízlés szerint még vékonyra vágott sajtot is tehetsz bele, én azt azért hagytam ki most, mert a húson úgyis volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted September 15, 2012 Ma kipróbáltam a fugu (gömbhal) sushi-t és még nem haltam meg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hor1 408 Share Posted September 23, 2012 Először volt ez a 9gag post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 501 Author Share Posted September 23, 2012 Húúú bazzeg! Finom volt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted September 23, 2012 Végeredményt is mutasd meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hor1 408 Share Posted September 23, 2012 Ekkora lett A szósz egy kicsit kifolyt De elképesztően ku.rvajó lett. Finom volt-e? 4en laktunk jól az egynegyedével. Egy hétig ezt fogom enni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted September 25, 2012 Ha nem Ádi lennél, hanem mondjuk - copfos kislány - Petra, akkor már pisilnék is egy szívecskét a hóba a házatok elé. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted October 4, 2012 Puding!om de rühellem az ilyet. Főzni kellene valamit. Gyümölcs van de gyümölcs levestől ki lakik jól ha egyszer édes hús a fagyasztóban meg estére se olvadni ki én meg már most vagyok kajás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted October 4, 2012 Mennyit gondolkoztam azon, hogy mi az az édes hús. Egyes szám harmadik személyben pedig nem kell a -ni az igéhez, elég csak az, hogy "olvad". Amúgy fogod a húst és bekúrod a mikróba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted October 4, 2012 Elgépeltem, mert az új billentyűzet full fekete. Igen vessző kimaradt és az olvadNA akart lenni. Nem jó mert ilyen Censored! a mikróm venni kellene újat mert úgy olvaszt h az egyik fele jeges a másik fele meg már megfől. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now