Arwy 0 Share Posted November 10, 2010 (Több, mint 2 évig) Amúgy mostanában megint gyakran "főzök", de csak teát, mert ugye beteg vagyok és muszáj innom, mert jót tesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 10, 2010 (nem semmi) teát azt én is napi szinten "főzök" meg tojást is sokszor Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DooM_ 0 Share Posted November 10, 2010 Arwy said: Nekem csak annyi a bajom a boltiakkal, hogy csomó tök kicsi. De amúgy szerintem csak annyi különbség van a házi meg a bolti között, hogy az utóbbi kevésbé szaros, és világosabb a sárgája. Ízre nekem ugyanolyanok. XD Én sem érzek semmi különbséget, de gyanítható, hogy a házi az sokkal egészségesebb. Mindig azt veszem, amelyik az olcsóbb. A sárgája meg nem érdekel, úgysem eszem meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 10, 2010 Akkor mit csinálsz vele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DooM_ 0 Share Posted November 10, 2010 Általában lepasszolom valakinek. Ha többedmagammal eszek rántottát (ami általában 10-15 fehérje + 2-3 sárgája szokott lenni), akkor értelemszerűen valaki sárgásabban eszi, esetleg félre rakom, legvégső esetben, ha senkinek nem kell, kidobom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GustyX 0 Share Posted November 10, 2010 Rántotta tojás fehérjéből??? KROK: amikről van fényképem . De ha gondolod csinálok képet a tasakban főtt virsliről is! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DooM_ 0 Share Posted November 10, 2010 Igen. Próbálok odafigyelni arra, hogy mit (és mennyit) eszem, és bizony a tojássárgája az igen nagy részben telített zsír, ami nem egészséges. Egyébként nem igazán tűnik fel a különbség, ha szép nagy és élénk a sárgája, akkor az az egy darab is kellően megszínezi és megízesíti a rántottát. Mondjuk elég ritkán, hetente 1-2x szoktam csak rántottát enni (vagy ha esetleg kihagyhatatlan áron van a tojás), mert így elég nagy a "pazarlás". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 11, 2010 Nekem pont a sárgája a kedvencem [sm40] Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybot 0 Share Posted November 16, 2010 _DooM_ said: Igen. Próbálok odafigyelni arra, hogy mit (és mennyit) eszem, és bizony a tojássárgája az igen nagy részben telített zsír, ami nem egészséges. Egyébként nem igazán tűnik fel a különbség, ha szép nagy és élénk a sárgája, akkor az az egy darab is kellően megszínezi és megízesíti a rántottát. Mondjuk elég ritkán, hetente 1-2x szoktam csak rántottát enni (vagy ha esetleg kihagyhatatlan áron van a tojás), mert így elég nagy a "pazarlás". Nem lehet vhogy külön felhasználni sárgáját? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kult13 0 Share Posted November 17, 2010 Legutóbb ezt csináltam: főtt rizs megpirítva, rántottával összekeverve. Mellé vékonyra felszeletelt répa, zöld bab, borsó, kukorica együtt összesütve serpenyőben. Grillezett hús, tetején sült hagyma, mellé almapaprika. Ez így bekerült a kedvenceim közé. Egyébként minden szart megtudok csinálni, csak hát lusta vagyok, és inkább anyámra hagyom a dolgokat. Ami még nagy kedvenc az a brassói, sült hús+hagymás krumpli+sóska szósz, töltött krumpli, juhtúrós sztrapacska. Meg itt a városban kapható pizza, még olaszoknál sem ettem ilyen jót, és óccsó is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabolcsmegye 0 Share Posted November 17, 2010 Hát én a minap. Bementem a teszkóba, lehet kapni ilyen Teszkó Gazdaságos "öntetet", ami végül is por . Nah mármost, megvettem ezt a Carbonara Spagetti nevezetű valamit. 99 Ft volt. Éhes is voltam, pénzem sem nagyon volt, mondjuk lehet ha nem vesszük meg azt a 2 rekesz sört több pénzem marad... Nah hazamentem. Spagettitésztát megfőztem. Ezt a Carbonara port, megcsináltam, vágtam bele még egy kis párizsit , meg tettem bele egy fél doboz kukoricát...Hát mondom, belefér még Baromi finom lett Megettem az egészet, egy ültő helyembe... Valahogy úgy nézett ki, hogy: Spagetti tészta, rajta fehér trutyi amibe apró sárga málé szemek vannak, illetve picit barnára pirított párizsi darabok Tényleg jó volt Üdv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B4LINT 0 Share Posted November 19, 2010 -StiF- said: Ne haragudj, de hogy a kénköves ménkőbe tekerted a sajtot a virslire? Megpróbáltam, de semmi siker. Így fogtam magam letettem 3 virslit a tányérra, majd rászeleteltem a sajtot és úgy rátettem. Szeletelt sajt volt, ilyen Tolle márkájú cucc, simán van 10x10 centi (és olyan 7-8 szelet egy csomagban), pont bele lehet tekerni a füstlit - nyilván kilóg a vége, de attól csak jobban néz ki Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DooM_ 0 Share Posted November 22, 2010 skybot said: Nem lehet vhogy külön felhasználni sárgáját? Dehogynem, számtalan módja van. Csak éppen azok baromira nem egészséges ételek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 22, 2010 B4LINT said: Szeletelt sajt volt, ilyen Tolle márkájú cucc, simán van 10x10 centi (és olyan 7-8 szelet egy csomagban), pont bele lehet tekerni a füstlit - nyilván kilóg a vége, de attól csak jobban néz ki Ez nagyon jól hangzik [sm40] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GustyX 0 Share Posted January 10, 2011 Pörög a topic rendesen Érdekes, hogy karácsony volt nem rég, de a menüt senki sem osztotta meg Most ettem kukoricakásás töltött káposztát! Imádom ezt is! Ha majd lesz nagyanyáméknak tormájuk, akkor ugyanezzel a töltelékkel annak a levelét fogjuk csinálni! Olyat még nem ettem, de mivel szeretem mindkettőt, így biztos jó lesz! Jöv. héten pedig barátnőm akar majd nekem pizzát csinálni, szabadon választott feltétekkel (3 sajt, csirkecici sonka, kolbász, erős paprika, kukorica, paradicsom, hagyma...) LIKE! Kinek mi a kedvenc pizzája? Link to comment Share on other sites More sharing options...
B4LINT 0 Share Posted January 11, 2011 Az Aldi a legjobb hely a világon. Tök finom sajttal töltött csirkemell 1099/kg, halrúd fél kiló/450 körül. 2 adag (igazából egy emberes adag) bolognais tasakos tészta 299. De a legjobb, ugyan nem sütés, de BAAZZ!! Kaiser májkrém, olyan 225 HUF / 150 g szokott lenni mindenhol. Na az meg 180 HUF / 500 g. Vettem 3 kiló májkrémet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwy 0 Share Posted January 18, 2011 GustyX said: Jöv. héten pedig barátnőm akar majd nekem pizzát csinálni, szabadon választott feltétekkel (3 sajt, csirkecici sonka, kolbász, erős paprika, kukorica, paradicsom, hagyma...) LIKE! Kinek mi a kedvenc pizzája? Jól hangzik! Hmm... nekem négysajtos, magyaros, sonkás... Igazából semmi extra, nem nagyon kísérleteztem a pizzatípusokkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GustyX 0 Share Posted March 6, 2011 Sajnos mondhatni nem aktív ez a topic, pedig lehetne miről gépelni. Ma második alkalommal ettem ilyet, és most is nagyon finom volt! Imádom és ajánlom ezt mindenkinek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted March 12, 2011 Madártej Hozzávalók: * 4 tojás * 15 dkg cukor * 1,5 l tej * 2 rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor) * 2 evőkanál liszt * 5 dkg mazsola Elkészítés: 1.) A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük. 2.) Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban tejet forralunk. 3.) A csendesen gyöngyöző tejbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! 4.) Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb. 1/2 percig főzzük takaréklángon. 5.) Szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat. 6.) Elkészítjük a vaníliamártást: A tejhez öntsük vissza a habgaluskákról lecsöpögött tejet is! A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. 7.) A tejet a vaníliával felforraljuk és apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük folyamatos kevergetés mellett. 8.) Az edényt visszatesszük a tűzre és kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga összeugrik!!! 9.) Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, ettől fényesebb lesz. 10.) A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk. * Ha a hidegtől besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted October 30, 2011 GustyX said: Sajnos mondhatni nem aktív ez a topic, pedig lehetne miről gépelni. Ma második alkalommal ettem ilyet, és most is nagyon finom volt! Imádom és ajánlom ezt mindenkinek! Leírás alapján valami elképesztően fincsinek hangzik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted November 8, 2011 Nincs forgalom de vessen mindenki magára aki nem néz be nem eszik ilyet. Sütemény 3 perc alatt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 8, 2011 Hát 3 percig mikrózza, előtte is elég hamar kész van Vajon milyen finom lesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted November 8, 2011 Teljesen jó én már 3at csináltam. Ez tipikusan a "most és itt kell valami édesség" fajta kaja. Maxra vedd a mikrót és elég neki a 3 perc. Csak vigyázz mert sütőpor neki alapból van a lisztben "self raising" (egy kávéskanál elég) Ez a darált mandula meg csoki meg gyümölcs meg az a kategória, hogy mindenki azt tesz bele ami van otthon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 504 Author Share Posted November 8, 2011 Arwy said: Nem. Tejföllel szokták enni. Legutóbb én is tejföllel ettem bors nélkül. Lecsót meg szerencsére ettem eleget azóta, kolbásszal és sok-sok rizzsel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cnensuska 0 Share Posted November 9, 2011 Athesz said: Nincs forgalom de vessen mindenki magára aki nem néz be nem eszik ilyet. Sütemény 3 perc alatt. köszi ez nagyon jóóó Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now