Jump to content

Toljátok a bucira a sapit! Éljen a GSF hagyomány! :D

chrisnagy13

Segítsetek (sw)

Recommended Posts

kaliban

Esetleg ehhez ötlet ?

Az amit ír.

Nézd át a tûzfal beállításait.

Share this post


Link to post
Share on other sites
masterhungary

Sziasztok!

Újra én. Lenne egy pár kérdésem. Mi az a packet loss(annyit tok, hogy csomag veszteség, szal az az lenne, hogy próbál feltölteni vhová valamit a gépem és nem sikerül?), mi okozza és hogy tudom megakadályozni, hogy packet loss történjen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
oPalRx7

Sziasztok!

Újra én. Lenne egy pár kérdésem. Mi az a packet loss(annyit tok, hogy csomag veszteség, szal az az lenne, hogy próbál feltölteni vhová valamit a gépem és nem sikerül?), mi okozza és hogy tudom megakadályozni, hogy packet loss történjen?

packet loss egy bármilyen hálózati hiba esetén lép fel, de részben természetes jelenség.

vezetékes hálózaton azért 1%on belül kéne hogy legyen, de vezeték-nélküli hálózaton ezt már térerõsség és egyéb jellemzõk simán 5% környékére tudják rontani.

a hálózati protokollok a redundanciával védekeznek ez ellen (kis redundancia= nagy hasznos átvitel, ellentéte pedig a lassú de biztos átvitel). szóval ha sok packet-loss jelentkezik, akkor a helyreállító forgalom miatt lesz lassú a hálózat.

teljesen megakadályozni nem tudod, hisz a kiinduló állomás és a cél-állomás között általában sok útvonal van, és bizonyos idõszakos útvonalaknál 1-1 csomag úgyis elvész :) (pl japán fele létesítesz kapcsolatot, elég sok serveren keresztül épül fel a kapcsolat)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lucart

Vista-n a Windows Mail mindig ezt írja ki, ha e-mail akarok küldeni

Ismeretlen hiba történt. Fiók: 'baal.interneteurope.eu', Kiszolgáló: 'baal.interneteurope.eu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '421 Cannot connect to SMTP server 87.229.73.142 (87.229.73.142:25), connect error 10060', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 421, HiKisTehén!ám: 0x800CCC67

na ilyenkor mit tegyek?

Share this post


Link to post
Share on other sites
masterhungary

packet loss egy bármilyen hálózati hiba esetén lép fel, de részben természetes jelenség.

vezetékes hálózaton azért 1%on belül kéne hogy legyen, de vezeték-nélküli hálózaton ezt már térerõsség és egyéb jellemzõk simán 5% környékére tudják rontani.

a hálózati protokollok a redundanciával védekeznek ez ellen (kis redundancia= nagy hasznos átvitel, ellentéte pedig a lassú de biztos átvitel). szóval ha sok packet-loss jelentkezik, akkor a helyreállító forgalom miatt lesz lassú a hálózat.

teljesen megakadályozni nem tudod, hisz a kiinduló állomás és a cél-állomás között általában sok útvonal van, és bizonyos idõszakos útvonalaknál 1-1 csomag úgyis elvész :) (pl japán fele létesítesz kapcsolatot, elég sok serveren keresztül épül fel a kapcsolat)

Okés, köszi! Tehát hogyha a sávszélességemet korlátozom, akkor esetleg stabilabb lehet az átvitel?

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaliban

Vista-n a Windows Mail mindig ezt írja ki, ha e-mail akarok küldeni

Ismeretlen hiba történt. Fiók: 'baal.interneteurope.eu', Kiszolgáló: 'baal.interneteurope.eu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '421 Cannot connect to SMTP server 87.229.73.142 (87.229.73.142:25), connect error 10060', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 421, HiKisTehén!ám: 0x800CCC67

na ilyenkor mit tegyek?

Várj amig jó lesz.

Vagy nézd meg a webes fiókot...

Okés, köszi! Tehát hogyha a sávszélességemet korlátozom, akkor esetleg stabilabb lehet az átvitel?

Nem.

Ha a szolgáltató javít a vonal minõségén, akkor lesz jobb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
masterhungary

Nem.

Ha a szolgáltató javít a vonal minõségén, akkor lesz jobb.

De ezt nem hiszem el, hogy a cs-s szervereken, meg a battlefield 2-s szervereken tökéletesen tudok játszani, az mmorpg-sen, ami nem igényel olyan nagy sávszélességet, mint az elõbb említett játékok, nem tok játszani, mert megszakad a kapcsolat...ez nem logikus...

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaliban

De ezt nem hiszem el, hogy a cs-s szervereken, meg a battlefield 2-s szervereken tökéletesen tudok játszani, az mmorpg-sen, ami nem igényel olyan nagy sávszélességet, mint az elõbb említett játékok, nem tok játszani, mert megszakad a kapcsolat...ez nem logikus...

Nem hát.

De te a saját sebességed korlátozásával semmit nem érsz el, attól a vonal ugyanolyan sz@r marad.

Rengeteg szerveren keresztül megy át a jel, mire az adott szerverhez odaér, valamelyik nem jól mûködik, vagy valamelyik állomás stórakozik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mio007

Az amit ír.

Nézd át a tûzfal beállításait.

xp sp3 van fent és a gyári tûzfal. Beállításoknál pontosan mit nézzek az amúgy is szar tûzfalon? :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites
WadBill

De ezt nem hiszem el, hogy a cs-s szervereken, meg a battlefield 2-s szervereken tökéletesen tudok játszani, az mmorpg-sen, ami nem igényel olyan nagy sávszélességet, mint az elõbb említett játékok, nem tok játszani, mert megszakad a kapcsolat...ez nem logikus...

ADSL-nél van lehetõség javítani a kapcsolat minõségén. (bár nem írtad milyen neted van)

Fõleg egy normális modem beszerzésével. (persze ez nem garancia)

De a meglévõk beállításával is lehet eredményeket elérni. (stabilabb kapcsolat egy kis sávszél ellenében)

Itt egy cikk amibõl elég sok infót lehet szerezni ezügyben.

Share this post


Link to post
Share on other sites
masterhungary

ADSL-nél van lehetõség javítani a kapcsolat minõségén. (bár nem írtad milyen neted van)

Fõleg egy normális modem beszerzésével. (persze ez nem garancia)

De a meglévõk beállításával is lehet eredményeket elérni. (stabilabb kapcsolat egy kis sávszél ellenében)

Itt egy cikk amibõl elég sok infót lehet szerezni ezügyben.

Nos írtam, csak picit korrában, így leírom még1x, picit pontosabban. 2 megabites mikrohullámú (wifi, wlan) internetem van, az antenna típusa NanoStation5 loco, mely ethernet kábel segítségével csatlakozik a számítógépemhez, illetve nem közvetlenül, mivel egy routeren keresztül csatlakozik. Szolgáltatóm egy eléggé ismeretlenke, a Szer-Szoft(neten nem sok infót találni róla még a hivatalos oldalukon sem, mivel elég kis cég). Ha még vmi infó kéne, akkor írj és leírom. Egyébként nincs modemem, szóval az általad javasolt módon nem tudok segíteni rajta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WadBill

Nos írtam, csak picit korrában, így leírom még1x, picit pontosabban. 2 megabites mikrohullámú (wifi, wlan) internetem van, az antenna típusa NanoStation5 loco, mely ethernet kábel segítségével csatlakozik a számítógépemhez, illetve nem közvetlenül, mivel egy routeren keresztül csatlakozik. Szolgáltatóm egy eléggé ismeretlenke, a Szer-Szoft(neten nem sok infót találni róla még a hivatalos oldalukon sem, mivel elég kis cég). Ha még vmi infó kéne, akkor írj és leírom. Egyébként nincs modemem, szóval az általad javasolt módon nem tudok segíteni rajta.

Akkor nem tudok új dolgot mondani.

Ezek a megoldások nem a legmegbízhatóbbak.

Van egy pár ismerõsöm akiknek ilyen van, nem meséltek szép dolgokat róla.(náluk csak ez elérhetõ)

Fõleg a játékoknál ahol fontos a válaszidõ, vagy a szakadás mentesség.

Ha van lehetõség váltani kell ADSL-re vagy valamely kábeles netre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
blockade

Csáó, volna egy apróbb problémám, ami egyre joban idegesít... a gépem nem reagál az "esc"re és a numerikus részen található "/"-jelre... Hogy ezt vajon mi okozza? ... Megnéztem szövegszerkesztõben, nyomom a gombot nem csinál semmit, esc-re szintúgy semmi, bár erre játék alatt jöttem rá h az se megy.. ha megpróbálok rá bindelni játékban nem csinál semmit.....

Elõre is köszönöm ha valakinek van valami kiértékelhetõ ötlete hogy ez mitõl van, v hogyan lehet helyrehozni, az megosztaná velem?!

Window7 alatt van a hiba, 1 hónapos OS, eddig nem csinálta, délután volt egy áramszünet, ha esetleg az, de csak ma este vettem észre h ez van vele.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
masterhungary

Akkor nem tudok �j dolgot mondani.

Ezek a megold�sok nem a legmegb�zhat�bbak.

Van egy p�r ismer�s�m akiknek ilyen van, nem mes�ltek sz�p dolgokat r�la.(n�luk csak ez el�rhet�)

F�leg a j�t�kokn�l ahol fontos a v�laszid�, vagy a szakad�s mentess�g.

Ha van lehet�s�g v�ltani kell ADSL-re vagy valamely k�beles netre.

De eddig minden normálisan ment. De már megvan a probléma oka..a csodálatos router...ma kipróbáltam azt, hogy közvetlenül a gépre csatlakozzon az antenna(kaptam más ip címet meg egyebek) és tökéletesen ment a játék..semmi lag, semmi disconnect. Mit kéne művelni ezzel a routerrel, hogy jól menjen(azon kívűl, hogy egy baltát majd beleállítok B) :rolleyes: )?

Szerk.: A routert feltétlenül használnom kell, mert sajnos muszáj megosztanom a netet :( , szóval azt ne tanácsoljátok, hogy dobjam ki az ablakon és az antennát csatlakoztassam a gépre közvetlenül. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
oPalRx7

Csáó, volna egy apróbb problémám, ami egyre joban idegesít... a gépem nem reagál az "esc"re és a numerikus részen található "/"-jelre... Hogy ezt vajon mi okozza? ... Megnéztem szövegszerkesztõben, nyomom a gombot nem csinál semmit, esc-re szintúgy semmi, bár erre játék alatt jöttem rá h az se megy.. ha megpróbálok rá bindelni játékban nem csinál semmit.....

Elõre is köszönöm ha valakinek van valami kiértékelhetõ ötlete hogy ez mitõl van, v hogyan lehet helyrehozni, az megosztaná velem?!

Window7 alatt van a hiba, 1 hónapos OS, eddig nem csinálta, délután volt egy áramszünet, ha esetleg az, de csak ma este vettem észre h ez van vele.....

más gépen is csinálja? lehet hogy maga a bill romlott el? nálam már volt olyan hogy egy billentyüzet pár random gombja többé nem mûködött. meg olyan is hogy egy sor fele "lefele" klónozódott :) q alatt az a is q-ként mûködött, és igy sorban qwertz XD

Share this post


Link to post
Share on other sites
jagdtigger

más gépen is csinálja? lehet hogy maga a bill romlott el? nálam már volt olyan hogy egy billentyüzet pár random gombja többé nem mûködött. meg olyan is hogy egy sor fele "lefele" klónozódott :) q alatt az a is q-ként mûködött, és igy sorban qwertz XD

HA már billentyûzet, ezt igazán nem tudom hova besorolní így ide írom hamár szóba került. Miért van az ha nem kap áramot az alplap(pl áramszünet vagy más miatt) akkor "elfelejti" a wireless billentyûzetet és egeret, úgy kell elõbányásznom a ps/2-es billt hogy helyre tudjam pofozni de nem tudtam rájönni miért csinálja, ötlet(biosban bekapcsoltam az USB-s bill támogatását)? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
blockade

más gépen is csinálja? lehet hogy maga a bill romlott el? nálam már volt olyan hogy egy billentyüzet pár random gombja többé nem mûködött. meg olyan is hogy egy sor fele "lefele" klónozódott :) q alatt az a is q-ként mûködött, és igy sorban qwertz XD

Laptopról van szó, 1 hónapos, az egyik pillanatban még minden pudinga, áramszünet, utána nem mûködik 2 gomb, biztos ami biztos csináltam rajta egy Bootidejû vírusirtást, nem lett jó, próbálkoztam egy illesztõprogram újratelepitéssel, az sem oldotta meg a problémát...

Share this post


Link to post
Share on other sites
oPalRx7

Laptopról van szó, 1 hónapos, az egyik pillanatban még minden pudinga, áramszünet, utána nem mûködik 2 gomb, biztos ami biztos csináltam rajta egy Bootidejû vírusirtást, nem lett jó, próbálkoztam egy illesztõprogram újratelepitéssel, az sem oldotta meg a problémát...

szerintem 99% hogy hw hiba áll fent az esetedben. sajnos akkor nézz szét bontókba ilyen billentyüzetért, vagy marad a szervíz.

esetleg szétszerelés és takarítás, hátha csak valami kosz jutott be?

HA már billentyûzet, ezt igazán nem tudom hova besorolní így ide írom hamár szóba került. Miért van az ha nem kap áramot az alplap(pl áramszünet vagy más miatt) akkor "elfelejti" a wireless billentyûzetet és egeret, úgy kell elõbányásznom a ps/2-es billt hogy helyre tudjam pofozni de nem tudtam rájönni miért csinálja, ötlet(biosban bekapcsoltam az USB-s bill támogatását)? :unsure:

próbáld meg az 5VSB-t offline usb powerként beállítani az alaplapon. általában jumperes megoldás szokott lenni, hátha :)

+ elnézést hogy ezek inkább HW megodlások, csak sztem ott a megoldás. (az elsõ kérdésre biztos, másodiknál inkább csak tippként)

Share this post


Link to post
Share on other sites
jagdtigger

szerintem 99% hogy hw hiba áll fent az esetedben. sajnos akkor nézz szét bontókba ilyen billentyüzetért, vagy marad a szervíz.

esetleg szétszerelés és takarítás, hátha csak valami kosz jutott be?

próbáld meg az 5VSB-t offline usb powerként beállítani az alaplapon. általában jumperes megoldás szokott lenni, hátha :)

+ elnézést hogy ezek inkább HW megodlások, csak sztem ott a megoldás. (az elsõ kérdésre biztos, másodiknál inkább csak tippként)

Hát ez nem jött be, alaplapom kézikönyve csak a táppal kapcsolatban emlegeti az +5VSB szálat. Akkor átmegyek a hw részlegbe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JaniRazor

Heló!

Szerintetek miért lehet az, hogy ha feltelepítek egy programcsomagot, akkor nem hajlandó elindítani? Látszik, hogy töltene, de aztán megáll.

Most konkrétan az Microsoft Office 2007-rõl van szó.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gameing

Hali!Volna egy kis problémám.Eddig w7 volt a gépemen,de újra lett rakva a rendszer.

Felraktam windows xp-t sp3al,és olyan szinten lassú a gépem A Telepítéseknél,Kicsomagolásnál hogy az szörnyû -_-.Én 2 dologra gyanakszok, az elsõ hogy bekaptam valamit és az okozza,vagy az xp nem tudja kezelni a dual magos processzort.A vírusírtás most fog elindulni de mivel már tûzfal,vírusirító felvolt rakva mielõtt felmentem az interternet, nem hiszem hogy vírus lenne.Tehát a dual magos processzor dologra kellene valami megoldás.A válaszokat elõre is köszönöm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
vmiki88

Hali!Volna egy kis problémám.Eddig w7 volt a gépemen,de újra lett rakva a rendszer.

Felraktam windows xp-t sp3al,és olyan szinten lassú a gépem A Telepítéseknél,Kicsomagolásnál hogy az szörnyû -_-.Én 2 dologra gyanakszok, az elsõ hogy bekaptam valamit és az okozza,vagy az xp nem tudja kezelni a dual magos processzort.A vírusírtás most fog elindulni de mivel már tûzfal,vírusirító felvolt rakva mielõtt felmentem az interternet, nem hiszem hogy vírus lenne.Tehát a dual magos processzor dologra kellene valami megoldás.A válaszokat elõre is köszönöm.

xp-t sürgõsen felejtsd el, rakd vissza a win 7-et

Share this post


Link to post
Share on other sites
N1s1

Hogyan tudok új particiót létrehozni és a meglévõket formázni? (Win7 Ultimate 64bit)

Share this post


Link to post
Share on other sites
oPalRx7

Hogyan tudok új particiót létrehozni és a meglévõket formázni? (Win7 Ultimate 64bit)

vezérlõpult>rendszer és biztonság > felügyeleti eszközök > számítógép-kezelés

Share this post


Link to post
Share on other sites
GustyX

Nem szoftver, de segítség kellene. Mi Puding!nak nem tudom mindig használni a kurzorokat a görgetéshez böngészéskor? Néha mûködik, néha nem, a semmitõl függetlenül. Most pl. a próbált oldalak közül egyedül az IDG-n mûködik, egyeben nem. Firefoxot használok, laptopról van szó. Kurzorokkal nincs gond, mûködnek rendesen, böngészéskor vacakszik gyakran. Wtf?

Más: firefoxban hogyan tudom megjeleníteni a könyvjelzõbe felvett oldalakat? Fel van véve egy pár, de ha lehívom az url listát (vagy mit), akkor csak párat jelenít meg anélkül, hogy tudnám tovább görgetni, így megint be kell írnom legalább az elsõ betût, és majd úgy tudom kiválasztani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...