Jump to content
GSForum - Segélyvonal

How I Met Your Mother


rebel_-

Recommended Posts

rebel_-

Az így jártam valakitekkal (How I Met Your Mother) egy 2005-ben debütált amerikai tévésorozat. Amerikában a CBS csatorna sugározza hétfõ esténként 20:00-ás kezdettel. Magyarországon a Comedy Centralon látható. A sorozat negyedik évadát 2010. április 26-án kezdték szinkronizálva vetíteni.

A történet 2030-ban kezdõdik: Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat. A 25 évvel korábbi emlékekbõl tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben. Hogyan ismerkedett meg Robinnal, a tévés bemondóval, hol lakik barátjával, Marshall-lal és annak menyasszonyával, Lilyvel, és miféle õrült kalandokba keveredik Barneyval.

Az Így jártam valakitekkal 100. részét 2010. január 11-én adták le az amerikai CBS csatornán.

Szereplõ neve Színész Szinkronhang

Ted Mosby Josh Radnor Fesztbaum Béla

Marshall Eriksen Jason Segel Csõre Gábor

Robin Scherbatsky Cobie Smulders Németh Borbála

Barney Stinson Neil Patrick Harris Markovics Tamás

Lily Aldrin Alyson Hannigan Závodszky Noémi

Visszatérõ- és vendégszereplõk

* Bob Saget – narrátor, Ted hangja 2030-ban (2005–)

* Lyndsy Fonseca – Ted lánya 2030-ban (2005–)

* David Henrie – Ted fia 2030-ban (2005–)

* Marshall Manesh – Ranjit (2005–)

* Joe Nieves – Carl, a MacLaren's bár tulajdonosa (2005–)

* Charlene Amoia – Wendy, pincérnõ a MacLaren's-ben (2005–)

* David Burtka – Scooter (2005–)

* Ashley Williams – Victoria (2006)

* Joe Manganiello – Brad (2006–)

* Bryan Callen – Bilson (2006–)

* Cristine Rose – Virginia Mosby, Ted anyja (2006–)

* Enrique Iglesias – Gael (2007)

* Britney Spears – Abby (2008)

* Sarah Chalke – Stella Zinman (2008–2009)

* Benjamin Koldyke – Don Frank (2009–)

* Laura Prepon – Karen (2009–2010)

Lyndsy Fonseca és David Henrie bár többször is megjelenik a sorozat egyes részeiben, de a második évad eleje óta (2006) nem vettek fel velük jelenetet, hiszen míg a narráció ideje (2030) nem változik, a színészek öregednek. Így a késõbbi epizódokban archív felvételeket láthatunk róluk.

Elsõ évad

2030-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” anyjukkal. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte meg.

A sztori 2005-ben kezdõdik Teddel (Josh Radnor), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a fõiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen (Jason Segel) jogászhallgató, Lily Aldrin (Alyson Hannigan) pedig óvónõ. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont (Neil Patrick Harris), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelõtt. Barney közismert csajozó, állását pedig nem nevezik meg.

Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney Ismered Tedet? nevû játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt (Cobie Smulders), egy fiatal riporternõt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövõbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti õt.

Ahogyan a sorozat halad tovább, Ted elkezd randizni egy cukrásszal, Victoriával, akit egy esküvõn ismert meg. Robin féltékeny lesz, és rájön, hogy érzelmeket táplál Ted iránt. Victoria Berlinbe utazik egy gyakorlati állás miatt, ezért Teddel kipróbálják a távkapcsolatot. Ted amikor rájön Robin érzelmeire, azt mondja, hogy szakított Victoriával, azonban ez nem igaz. Eközben Victoria felhívja Tedet, de a telefont Robin veszi fel, így megtudja, hogy Ted hazudott neki. Ted és Victoria szakítanak, Robin pedig megharagszik Tedre.

Eközben Lily kíváncsi lesz, hogy mit hagyott ki a Marshall-lal való kapcsolata miatt, ezért elhatározza, hogy megpályázik egy San Francisco-i mûvészeti ösztöndíjat, ami miatt késõbb szakít Marshall-lal. Az évad befejezõ részében Ted éppen hazafelé igyekszik, miután Robinnal együtt tölötték az elsõ közös estéjüket, amikor meglátja Marshallt az esõben, Lily eljegyzési gyûrûjével a kezében.

Második évad

Ted és Robin mostmár egy pár, a letört Marshall megpróbálja folytatni az életét Lily nélkül, úgyhogy bár vonakodva, de randizni kezd. Lily rájön, hogy nem igazi mûvész, ezért visszatér New York-ba. Újra összejön Marshall-lal, majd az évad végén az esküvõjükre is sor kerül. Barney elveszít egy pofogadást, ami lehetõvé teszi Marshallnak, hogy ötször pofon vágja Barney-t a hátralévõ életükben akármikor. Ebbõl Marshall egyet azonnal, egyet pedig az évad közepén használ el. Kiderül, hogy Barney-nak van egy meleg, fekete öccse, illetve hogy Barney úgy gondolja, Bob Barker, a Mennyi az annyi? mûsorvezetõje az édesapja. Rátalálnak egy régi videóra, és kiderül, hogy Robin a 90-es évek elején kanadai popsztár volt. Nagysikerû slágerének, a Let's Go To The Mall-nak („Irány a pláza”) a videóklipjét Barney már több százszor megnézte.

Az évad végén Ted és Robin felfedi, hogy nem sokkal Marshall és Lily esküvõje elõtt szakítottak, mivel másként képzelik el a jövõjüket: Ted házas, megállapodott ember akar lenni, Robin pedig valahol külföldön szeretne élni. A szakítást nem mondták el senkinek, mert nem akarták elterelni a figyelmet Marshall és Lily esküvõjérõl. Az utolsó jelenetben Barney izgatottan tekint a jövõbe, hiszen Ted végre újra szingli, így visszakapja régi szárnysegédjét.

Harmadik évad

Robin hazatér az argentínai utazásából, és magával hozza barátját, Gaelt (Enrique Iglesias), ekkor Tednek el kell fogadnia, hogy már csak egy jóbarátja Robinnak. Marshall és Lily úgy dönt, hogy a saját lábukra állnak. Beleszeretnek egy lakásba, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják. Marshall tudomást szerez Lily rossz hitelmutatójáról, amit a megszállott vásárlásai okoztak. Ennek ellenére végül megveszik álmaik lakását, csak ezután fedezik fel, hogy a környéken egy szennyvíztelep mûködik, illetve hogy a lakásuk padlója lejt. Barney Hálaadáskor megkapja harmadik pofonját is, ezt az alkalmat Marshall Pofonadásnak nevezi el.

Ted elmeséli a gyerekeinek, hogy egy sárga esernyõ is szerepet játszott édesanyjuk megismerésében. Az ernyõt Ted egy klubnál találja egy Szent Patrik-napi buli után. Megtudjuk, hogy a gyerekek anyja is részt vett ezen az eseményen, de nem találkoztak Teddel. Ted megpróbál udvarolni Stellának (Sarah Chalke), egy bõrgyógyásznak, akihez egy kínos tetoválás eltávolítása miatt jár. Ennek a csúcspontja az a „kétperces randi”, ami alatt jut idõ két taxiútra, egy kis beszélgetésre, egy vacsorára, egy mozifilmre, egy kávéra, egy kis sétára és egy búcsúcsókra. Robin lefekszik Barney-val, miután Barney megvigasztalta a lányt egy szakítása után, emiatt Ted megszakítja barátságát Barney-val. Eközben valaki folyamatosan megpróbál keresztbetenni Barney-nak a nõknél. Késõbb fény derül rá, hogy a szabotõr Stella recepciósa, Abby (Britney Spears), aki azért próbál meg bosszút állni, mert Barney nem hívta fel õt szex után.

Az évad utolsó epizódjában Ted és Barney kibékülnek, miután mindkettõjük balesetet szenved. Az epizód végén Ted megkéri Stella kezét, illetve kiderül, hogy Barney érzéseket táplál Robin iránt.

Negyedik évad

Stella igent mond Ted kérésére. Robin Japánban kap állást, ám hamar otthagyja, mivel meghívták Ted és Stella esküvõjére. Az esküvõn megjelenik Stella lányának az apja, Tony is. Végül Stella elhagyja Tedet és Tony oldalán távozik. Barney továbbra is kínlódik a Robin iránti érzelmei miatt, miközben a Góliát Nemzeti Bank igazgatóságába helyezik át.

Marshall és Lily beköltözik az új lakásukba, és elkezdenek gondolkodni a gyerekvállaláson. Robin Ted lakótársa lesz, majd egy hajnali 4 órás „reggeli” mûsorban kap állást, miután Barney segít neki elkészíteni és kiküldeni az új ajánlóvideóját. Ted és Robin egy ideig újra lefekszenek egymással, mert így nem veszekszenek folyton, ami miatt Barney féltékeny lesz. Ez tûnik fel Tednek, és ekkor fedezi fel Barney érzelmeit.

Ted rájön, hogy Lily korábban több párkapcsolatát is tönkretette, beleértve a Robinnal való viszonyát is. Ez arra készteti Tedet és Robint, hogy beszéljenek a kapcsolatukról. Barney lefekszik a 200. nõvel is életében, ezután már egyre inkább csak Robinra tud gondolni.

Ted a sárga esernyõvel a kezében összefut Stellával és Tonyval az utcán. Tony késõbb meglátogatja õt, mivel úgy érzi, hogy tartozik Tednek, amiért Stella elhagyta õt. Tony felajánl neki egy egyetemi állást, ám ezt Ted azonnal visszautasítja. Lily négy hétre elhagyja a csapatot, miután Barney elmeséli neki a világ legocsmányabb viccét.

Az évad végén Robin megtudja, mit érez Barney, ezt az érzést õ óvatosan, de viszonozza. Miután Ted munkáját ismét tönkreteszi egy svéd építészcég, a Sven, úgy dönt, hogy elfogadja Tony ajánlatát, és egyetemi professzor lesz. Az utolsó epizódban Ted elárulja, hogy a gyerekek anyja is az õ egyik osztályába járt.

Ötödik évad

Ted megtartja elsõ óráját egyetemi professzorként, és bár a gyerekek anyja ott volt a teremben, kiderül, hogy Ted nem az építészettel foglalkozó osztályba ment be. Barney és Robin egész nyáron együtt voltak, de amikor Lily rájön, hogy nem beszélték meg, hogy mik a kapcsolatuk alapjai, Lily bezárja õket egy szobába, és addig nem engedi ki õket, amíg nem határozzák meg a szerepüket. Miután azonban mindkettõjüket megviseli a párkapcsolatuk, szakítanak, de barátok maradnak. Ezután Barney azonnal visszatér régi életmódjához, és újra csajozni kezd. Nem sokkal késõbb Marshall negyedszer is pofonvágja Barney-t, ezúttal is Hálaadás napján.

Ted randizik az egyik egyetemi diákkal, Cindyvel (Rachel Bilson), és kiderül, hogy az õ szobatársa lesz Ted jövõbeli felesége. A randi után Ted a lánynál felejti a sárga esernyõt, de kiderül, hogy a gazdájához került vissza. Robin megismerkedik Donnal, a reggeli mûsorának a másik mûsorvezetõjével, és bár eleinte visszataszítónak találja, késõbb járni kezdenek, majd végül össze is költöznek.

Az évad során Ted vásárol egy házat, ami nagyon rossz állapotban van, de kiderül, hogy a felújítások után ez a ház lett Ted és gyerekeinek a háza.

forrás: Wikipedia

Link to comment
Share on other sites

Snexi

te most komolyan bemásoltad az 5. évadig hogy mi történt? :lol:

Link to comment
Share on other sites

rebel_-

Szerkeszteném a hozzászólást, de már nem lehet :D

Link to comment
Share on other sites

thewbie

Szerkeszteném a hozzászólást, de már nem lehet :D

Felesleges, ahogy a topic is, a sorozatok topicban simán elférnek himymes kommentek, +most lett vége az évadnak is... nem lesz hosszú életû.

Link to comment
Share on other sites

Ante

plusz egy rakás szar -_-

Link to comment
Share on other sites

MikaRoss

plusz egy rakás szar -_-

Mondd, hogy ez is csak egy Ante-féle "poén" akart lenni... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Lord_KROK

Azogen! Szép összefoiglalással indul. Kár h most lett vége az 5.-ik évadnak :(

Link to comment
Share on other sites

rebel_-

Szerintem jó sorozat, nekem az egyik kedvencem :D Barney beszólásai hatalmasak, nagyon nagy karakter :D

Emellett a többi szereplõ is nagyon szimpatkus :)

Link to comment
Share on other sites

gebali1991

plusz egy rakás szar -_-

je, itt az antikommentelõ

amúgy tényleg tökfölösleg ez a topic, az a részenkénti max két komment teljesen elfér a sorozatok topicba.

Link to comment
Share on other sites

Hero44

Rebel, én inkább arra lenné kíváncsi, hogy neked mi a véleményed a sorozatról, évadokra lebontva.

Csak mert szerintem az elsõ meg a második nagyon jó volt (oké, az elsõ eleje az egy nagy fos, kivéve a diszkós részt:D), a harmadik is egész tûrhetõ volt, de a negyedik... szerintem ott sokunk elgondolkodott a kaszán. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kellerman

Nekem a 3. és 4. tetszett a legjobban. 5. évad felénél meg majdnem kasza. Még adok neki pár részt a 6. évadból, de még 1 ilyen gyenge évadot tuti nem nézek végig :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Hero44

Nekem a 3. és 4. tetszett a legjobban. 5. évad felénél meg majdnem kasza. Még adok neki pár részt a 6. évadból, de még 1 ilyen gyenge évadot tuti nem nézek végig :ph34r:

Ha nem tocsogna sokszor a sorozat a nyálban, akkor nem lenne semmi probléma. Csak sajnos a készítõk nem tudják mi a különbség a nyál és a feelgood között.

Link to comment
Share on other sites

Kellerman

Én legjobban Robint utálom.Egyszerûen irritál,amikor meghallom. <_<

Link to comment
Share on other sites

MikaRoss

Én legjobban Robint utálom.Egyszerûen irritál,amikor meghallom. <_<

Én is õt kedvelem a legkevésbé. Az utolsó rész, amit láttam az volt, amikor Ted meglátta az anya sarkát, (De azért majd folytatom.), szóval láttam viszonylag sok részt, de eddig egy jó poénja volt. Nekem nem hiányozna nagyon. :)

Link to comment
Share on other sites

BAKER_

Rebel, én inkább arra lenné kíváncsi, hogy neked mi a véleményed a sorozatról, évadokra lebontva.

Csak mert szerintem az elsõ meg a második nagyon jó volt (oké, az elsõ eleje az egy nagy fos, kivéve a diszkós részt:D), a harmadik is egész tûrhetõ volt, de a negyedik... szerintem ott sokunk elgondolkodott a kaszán. :rolleyes:

fõleg mivel a main story tulajdonképpen az 1. évad 1. része óta ugyanott jár :D gondolom most lovagolják az elsõ pár év sikereit, ráadásul az 5. évad utolsó (v utolsó elõtti része, már arra se méltatom h újranézzem) pont arról szól, hogy megváltoztak az 5 év alatt, tehát akkor megyünk át a nyálba. komolyan ted-et is bírtam, de amilyen nyáladzásokat levág, az már nem méltó a sorozathoz. lassan szappanopera lesz belõle, nem sitcom...

Link to comment
Share on other sites

Richo25

4.évadot is leszinkronizálták már. Szerintem ez sikerült a legjobbra, a sok felejthetetlen jelenetével pl:

-Ted hugáról szóló dalok:

-Öregbarney

-Barney felvételi videója

-"Dude we should buy a bar"

stb :D

Link to comment
Share on other sites

_DooM_

Rebel, én inkább arra lenné kíváncsi, hogy neked mi a véleményed a sorozatról, évadokra lebontva.

Csak mert szerintem az elsõ meg a második nagyon jó volt (oké, az elsõ eleje az egy nagy fos, kivéve a diszkós részt:D), a harmadik is egész tûrhetõ volt, de a negyedik... szerintem ott sokunk elgondolkodott a kaszán. :rolleyes:

Egyértelmûen az elsõ két évad volt a legjobb. Ezt tényként kezelhetjük. Nekem az elsõ fele is tetszett, nem volt vele semmi baj. Teljesen szerethetõ volt benne a romantika. Sõt, nekem ez volt a fõ ok, amiért néztem. A poénok csak pár rész elteltével kezdtek ütni igazán.

Ha nem tocsogna sokszor a sorozat a nyálban, akkor nem lenne semmi probléma. Csak sajnos a készítõk nem tudják mi a különbség a nyál és a feelgood között.

Szerintem az 5. évad abszolút nem nyálas. Az inkább az 4.-re illik rá.

Nekem a legnagyobb bajom az 5. évaddal, hogy baromi erõltetett. Minden téren. A poénok, a történet, minden. És a tetejében baromi repetitív is. Szinte minden részben megjátszák, hogy ugyanazt a gyenge poént lenyomják 3-4x is. És még csak nem is leplezik... Aztán ezt a folyamatos tanulság dolgot sem kellene erõltetni, vagy legalábbis nem ilyen ku.rva szájbarágósan.

Link to comment
Share on other sites

Hero44

Egyértelmûen az elsõ két évad volt a legjobb. Ezt tényként kezelhetjük. Nekem az elsõ fele is tetszett, nem volt vele semmi baj. Teljesen szerethetõ volt benne a romantika.

Hát nem tudom, a mai napig ha felhozzák a kék trombitát engem elkap az undor. Az elsõ évad elsõ részét még soha nem is láttam, de nem is fogom megnézni, mert tudom, hogy abban adja oda neki. :D Tednek alapból van egy nagyon idegesítõ oldala, Robin meg totál idegesítõ, szóval mikor õk összekerültek... Azt nem bírtam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Chuck_Norris

Haverjaim egész évbe noszogattak, hogy nézzem már a HIMYM-t (:D), így nyár vége felé rászántam magam.....

Kb. 1 hét alatt már a 4. évad felénél vagyok. Tetszik. Bár az igaz, hogy az 1. a legjobb, a 2. még mindig jó, a 3. évad már csak-csak, a 4. pedig már eléggé erõltetett... remélem az 5.ben nem csalódok. :)

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

Dettó úgy vagyok vele mint Chuck :D

Egy csomó haverom nézi, gondolom én is bepróbálom.

Nekem nagyon bejött, fõleg az elsõ 3 évad, még a 4. is egész jó, az 5. annyira már nem tetszett, de voltak benne rohadtnagy részek :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Snexi

nagyjából 1 hete én is elkezdtem nézni

most kezdem a második évadot,nagyon bejön

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

Én augusztusban néztem végig mind az 5 évadot, nekem is nagyon bejött. várós a 6. is, viszont az tuti, hogy képtelen lennék egy héten csak 1 részt nézni :P szal valszeg megvárom a szüneteket, vagy esetleg az évad végét.

Link to comment
Share on other sites

Gerga

Én augusztusban néztem végig mind az 5 évadot, nekem is nagyon bejött. várós a 6. is, viszont az tuti, hogy képtelen lennék egy héten csak 1 részt nézni :P szal valszeg megvárom a szüneteket, vagy esetleg az évad végét.

5. évadot szinkronosan?

Link to comment
Share on other sites

Hero44

Bûn szitkomot szinkronosan nézni. :huh:

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

5. évadot szinkronosan?

Dehogy.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...